Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Όχι άλλες παραταξιακές σκοπιμότητες! Άμεση συγκρότηση της ΔΟΕ

Τρεις μήνες μετά την εκλογική διαδικασία της 84ης ΓΣ της ΔΟΕ και με την εκπαίδευση να αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα των τελευταίων χρόνων (κανένας διορισμός αναπληρωτή τέλος Σεπτεμβρίου, σχολεία χωρίς χρήματα ακόμα και για τις βασικές τους ανάγκες, εκπαιδευτικό περιβάλλον τρόμου λόγω διαρκών διαρροών για νέο μισθολόγιο με ακόμα μικρότερους μισθούς, αξιολόγηση προ των πυλών ξανά, σύνταξη στα 67 κλπ), οι παρατάξεις στη ΔΟΕ αδυνατούν να δώσουν την παραμικρή λύση στο θέμα της συγκρότησης, οχυρωμένες στις μοναδικές τάχα συλλογικές τους αλήθειες, αφήνοντας τον κλάδο χωρίς εκπροσώπηση.

Δεν είναι στις προθέσεις μας να καταλογίσουμε ευθύνες στην παρούσα φάση, αρκούμενοι στο να δηλώσουμε πως είναι βέβαιο πως βαραίνουν αναλογικά όλους και περισσότερο όσους αρνούνται να κατανοήσουν ότι το μήνυμα που έστειλαν οι εκπαιδευτικοί της βάσης, ήταν ενότητα. Αν ο κλάδος επιθυμούσε την ανάληψη ευθυνών μόνο από λίγους, είναι βέβαιο πως δεν θα έστελνε έξι παρατάξεις στο νέο ΔΣ της ΔΟΕ.

Καλούμε όλους να αντιληφθούν πως ένα όχι τόσο ουσιώδες θέμα όπως αυτό της λειτουργικής συγκρότησης, μπροστά στα τεράστια προβλήματα που βιώνει η εκπαίδευση λόγω των παλιών αλλά και του πιο δυσβάστακτου όλων, 3ου Μνημονίου, δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης, η οποία αφήνει τον κλάδο χωρίς εκπροσώπηση στην πιο δύσκολη συγκυρία.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δηλώνει για άλλη μια φορά, ότι θα συμμετέχει στη συγκρότηση, αναλαμβάνοντας όπως άλλωστε κάνει πάντα, τις ευθύνες εκπροσώπησης του κλάδου. Καλεί και εκείνες τις Παρατάξεις που ενώ δηλώνουν ότι έχουν διάθεση να συμμετέχουν, την συναρτούν είτε με την παρουσία όλων (ενώ γνωρίζουν ότι κάποιοι απέχουν συστηματικά από τις ευθύνες) είτε με προαπαιτούμενα που δεν μπορούν να επιβάλλουν στους άλλους, όταν μάλιστα ούτε οι ίδιοι τα εφαρμόζουν(!!), να αφήσουν τις σκοπιμότητες και να συμβάλλουν θετικά στην συγκρότηση.

Είναι απόλυτα βέβαιο, ότι κανείς δεν μπορεί να δώσει λύσεις μόνος του, ότι στον μεγάλο αγώνα κατά της βαρβαρότητας των παλιών αλλά και του νέου Μνημονίου, χρειάζονται ΟΛΟΙ!

Άμεση συγκρότηση του ΔΣ της ΔΟΕ για να έχει φωνή ο κλάδος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου