ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταία νέα

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΚΕ: Σχόλιο για το πρόβλημα με τις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών

«Με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ενώ τα σχολεία ανοίγουν άμεσα, δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα εξαναγκαστούν να επαναλάβουν τις αιτήσεις τους για πρόσληψη ως αναπληρωτές-ωρομίσθιοι για το σχολικό έτος 2015-2016, να ξαναστηθούν για ώρες στις ουρές των Διευθύνσεων».

Τα παραπάνω τονίζει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στο σχόλιό της για το πρόβλημα με τις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, και υπογραμμίζει:

Α. Μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων, η καθυστέρηση στις προσλήψεις αναπληρωτών, οι μηδενικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών -αφού δεν έχουν γίνει ούτε καν οι προβλεπόμενοι από τον τρέχοντα κρατικό προϋπολογισμό μόνιμοι διορισμοί- δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό με χιλιάδες κενά.
Β. Είναι ανάγκη να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός και η ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών. Να ισχύσουν οι προηγούμενες αιτήσεις των εκπαιδευτικών και να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις όσων αναπληρωτών απαιτούνται για να καλυφθούν όλα τα κενά. Να αναγνωριστεί άμεσα όλη η προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Γ. Μοναδική διέξοδος απέναντι σε αυτή την κατάσταση, των χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών που συνυπάρχουν με χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά, είναι η πρόταση πάλης του ΚΚΕ για μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου