Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΟΔΩΝ Ε.Β.Π., ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π., ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 1.000 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Π.Δ.Ε.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015, συνάντηση με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κο Κωνσταντίνο Λολίτσα, αλλά και με άλλους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας , από όπου προέκυψε ενημέρωση για τα παρακάτω θέματα:


ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ Ε.Β.Π. ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΠΕ25 ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ-ΠΕΠ
Στο θέμα της διάθεσης Συνοδών Ε.Β.Π. και Σχολικών Νοσηλευτών ΠΕ25 στα Γενικά Σχολεία για Παράλληλη Στήριξη μαθητών, όπως έχουμε ξαναπεί έχουμε εμπλοκή από τη μη ένταξη του Προγράμματος από τις Αιρετές Περιφέρειες της χώρας και αυτή τη στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια από πλευράς Υπουργείου Παιδείας για την επίλυση του θέματος.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Αύριο θα γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε. Β/θμιας εκπαίδευσης σε Ειδικά Σχολεία και Πέμπτη-Παρασκευή προσλήψεις για την Παράλληλη Στήριξη εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης. 

Νέες εγκρίσεις Παραλλήλων Στηρίξεων βρίσκονται στο γραφείο του Υπουργού για υπογραφή.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η 2Η ΦΑΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ , ΣΤΑ ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ Ε.Δ.Ε.Α.Υ.
Η 2η Φάση των προσλήψεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) στα Ειδικά Σχολεία, στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και στις Ε.Δ.Ε.Α.Υ. – το υπόλοιπο 30% δηλαδή - είναι προγραμματισμένη να γίνει την 1η Νοεμβρίου 2015.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ 1.000 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ Π.Δ.Ε. ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Η εισήγηση της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, εκτός από πρόσληψη εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε., θα είναι προς την κατεύθυνση από τις πιστώσεις που θα διατεθούν για τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής, ένα μέρος να πάει για προσλήψεις Αναπληρωτών Ε.Α.Ε. στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της χώρας και ένα μέρος για κάλυψη αναγκών σε Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.


ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. ΦΕΤΟΣ ΤΟ 2015-16
 ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΠΕΡΣΙ ΤΟ 2014-15
1.250 συνολικά περισσότερες προσλήψεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. από πέρσι, το 2014-15, θα έχουμε φέτος το 2015-16, από το σύνολο των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ και από το Π.Δ.Ε. Αύξηση πάνω από το 100%, σε σχέση με πέρσι…

Ήδη έχει διατεθεί στις Π.Δ.Ε. το 70% του συνολικού αριθμού πιστώσεων των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, το υπόλοιπο 30% την 1η Νοεμβρίου και όλες οι πιστώσεις από το Π.Δ.Ε.

Σημαντικότατη η συμβολή, στην πολλή μεγάλη αυτή αύξηση, του Διευθυντού Ειδικής Αγωγής κου Κωνσταντίνου Λολίτσα και του Προϊσταμένου της Ε.Υ.Ε. κου Κωνσταντίνου Βαλιάντζα, οι οποίοι όλο το καλοκαίρι ασχολήθηκαν επισταμένως με τα διαθέσιμα Προγράμματα ΕΣΠΑ και εξασφάλισαν το μέγιστο δυνατό μερίδιο για το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.


2015-16
2014-15
ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ
(ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ)
1.066
586
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ
(ΣΥΝΟΔΟΙ Ε.Β.Π./ΣΧ. ΝΟΣ.)
725
438
ΚΕ.Δ.Δ.Υ.-Ε.Δ.Ε.Α.Υ.
353
220
Π.Δ.Ε.
350
0
 ΣΥΝΟΛΟ
2.494
1.244

Βασίλης Βούγιας
19/10/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου