Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ξεχωριστή γιορτή με θέμα τη διαφορετικότητα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) Π.Ε. Ευρυτανίας




Καρπενήσι, 17.11.2015
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) Π.Ε. Ευρυτανίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, διοργανώνει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 6 το απόγευμα, στο Κλειστό Γήπεδο του 1ου Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ.Καρπενησίου, μια ξεχωριστή γιορτή με θέμα τη διαφορετικότητα και πρωταγωνιστή τον Έλμερ, τον παρδαλό ελέφαντα.
Με χαρά καλούμε τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Ευρυτανίας και τους μαθητές τους να συμμετέχουν εθελοντικά σε αυτή τη γιορτή με ομαδικές εργασίες. Το κεντρικό θέμα των εργασιών θα είναι η αναπηρία,ενώ όλες θα παρουσιαστούν την ημέρα της γιορτής και θα στολίσουν το χώρο του γυμναστηρίου. Οι εργασίες μπορεί να είναι: ομαδική εργασία εικαστικών, μικρή βίντεο-προβολή, δραματοποίηση, δημιουργία μουσικούκομματιού, κατασκευή πανό (ακόμα και στην αγγλική ή άλλη γλώσσα για τους εκπαιδευτικούςτων ξένων γλωσσών) κ.α. Επίσης οι καθηγητές φυσικής αγωγής μπορούν να συμμετέχουν στην εκδήλωση οργανώνοντας μουσικό-κινητικά παιχνίδια με θέμα την αναπηρία, π.χ. οδηγός και τυφλός.
Τη μουσική επιμέλεια της γιορτής θα έχει το Ράδιο Καρπενήσι ενώ στο χώρο θα υπάρχουν πορτοκαλάδα και νερό για τα παιδιά. Επίσης ο κ. Κίτσιοςθα οργανώσει εργαστήρι ζαχαροπλαστικής με πολύχρωμα μπισκότα. Σας τονίζουμε πως την ευθύνη των παιδιών έχουν αποκλειστικά οι γονείς και κηδεμόνες τους, με τους οποίους θα προσέλθουν και θα αποχωρήσουν από την εκδήλωση. 
Στόχος της γιορτής είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών και της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την αναπηρία. Ο ρόλος των εκπαιδευτικών είναι πολύ σημαντικός, στη ενίσχυση αυτών των δράσεων και τη μεταλαμπάδευση αξιών όπως ο σεβασμός και η ευαισθησία στις ανάγκες των ΑμεΑ. Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας την ημέρα εκείνη. 
Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης, παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας έως και τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, στο τηλέφωνο 6946732711.    

Ευχαριστούμε πολύ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αν.Κριπάση-Μπάρκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου