Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Eκπαιδευτικός οδηγός αξιοποίησης διαδραστικού πίνακα SMARTBoard στην Εκπαίδευση


smartboard
Στα περιεχόμενα του εκπαιδευτικού οδηγού υπάρχουν ενενήντα τρία σενάρια/προτάσεις διδασκαλίας συγκεκριμένων μαθημάτων από τα γνωστικά αντικείμενα της Γλώσσας, των Mαθηματικών, της Φυσικής, της Γεωγραφίας-Γεωλογίας, της Βιολογίας, της Χημείας, της Πληροφορικής και των Αγγλικών. Σε κάθε σενάριο προσέχθηκε ο χρόνος υλοποίησης και η συμβατότητα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών. Γι’ αυτό το λόγο οι στόχοι και οι δραστηριότητες σε πολλές περιπτώσεις ακολουθούν κατά γράμμα τα αντίστοιχα του βιβλίου καθηγητή και μαθητή. Από την άλλη μεριά, αποτελούν και ανοικτές προτάσεις, καθώς δείχνουν τον τρόπο οργάνωσης ενός μαθήματος ημέρας σε διαδραστικό πίνακα, αλλά και τον τρόπο δημιουργίας αντίστοιχων δραστηριοτήτων με αυτές που υπάρχουν στον οδηγό. Επίσης, ο συνάδελφος εκπαιδευτικός θα βρει στις σελίδες του οδηγού προτάσεις αξιοποίησης διαδικτυακών τόπων και άλλου υποστηρικτικού υλικού για τα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκει.

«Μεγαλώνοντας Μικρούς Διασώστες» Οδηγός Πρώτων Βοηθειών για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου


imagesOV6IOF7RΕγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και τη παροχή γνώσεων στους μαθητές μας για τις πρώτες βοήθειες. Το εγχειρίδιο αυτό εκτός από τις γραπτές οδηγίες που εμπεριέχει, συμπεριλαμβάνει και φωτογραφικό υλικό περιγράφοντας τις ενέργειες βήμα προς βήμα που θα πρέπει να ακολουθηθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για έναν οδηγό που έχει στηθεί με την τεχνογνωσία ειδικών επιστημόνων από την Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες και συγκεκριμένα σε παιδιά να αποκτούν γνώσεις προσφοράς πρώτων βοηθειών προς το συνάνθρωπο, μέσα από ένα επιστημονικό εγχειρίδιο τέτοιου είδους.

Η παιδαγωγική αξιοποίησή του είναι προφανής ιδιαίτερα στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας.

Το εγχειρίδιο είναι διαθέσιμο εδώ.

Σας προτείνω κι ένα link που είδα στο πολύ καλό ιστολόγιο του συναδέλφου Σωτήρη Τερζίδη, Ars Longa Vita Brevis, που αφορά έναν πρακτικό οδηγό και εκπαιδευτικό υλικό για την παροχή Πρώτων Βοηθείων στο Σχολείο. Θα τον βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.firstaid.gr/.

Άδειες και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγους


Με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα δικαιούνται άδειες για επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγους. Μέχρι τώρα η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας δικαιολογούσε άδειες μόνο για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς για συμμετοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και επιστημονικές συναντήσεις στο εξωτερικό ή το εσωτερικό Οι άδειες για επιστημονικούς ή επιμορφωτικούς λόγους χορηγούνται από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης (Ζ. ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ)

Το έγγραφο που απέστειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, ζητάει από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να χορηγούν άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για  επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγους και στους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ενόψει  θεσμοθέτησης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης. 
 

Κοινό υπόμνημα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών


Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. επανέρχονται για το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να επιλέγουν το χρόνο που θα υποβάλλουν αίτηση για συνταξιοδότηση. Υπογραμμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί των δύο βαθμίδων είναι οι μοναδικοί κλάδοι μονίμων δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούν. Το καθεστώς αυτό της ανισοτιμίας μέσα στο Δημόσιο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση ακόμα και με τα θεμελιώδη, συνταγματικά κατοχυρωμένα, δικαιώματα της ισονομίας και της ισοτιμίας όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Διασωθείς από τη σφαγή στο Δίστομο, ντροπιάζει τους Γερμανούς, στο ZDF

argirissfoundouris

Αξίζει να διαθέσετε 15 λεπτά από τον χρόνο σας και να δείτε την εκπομπή που προβλήθηκε στο γερμανικό κανάλι ZDF. Ξεκινά ανάλαφρα και χιουμοριστικά, έστω με πικρό χιούμορ, αλλά βαραίνει ιδιαίτερα, συναισθηματικά, όταν θίγεται ενώπιον του γερμανικού κοινού μεταξύ πολλών και το ζήτημα της σφαγής του Διστόμου από τον ίδιο τον Αργύρη Σφουντούρη, διασωθέντα του εγκλήματος, παδί 4 ετών τότε, που έχασε 30 συγγενείς…


Ένα σκετσάκι κόλαφος για τις γερμανικές πονηριές.Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς τους Γερμανούς που το οραματίστηκαν, το οργάνωσαν και το παρουσίασαν.

Μια παρατήρηση. Ενοχλήθηκα πολύ όταν πέταξαν την ελληνική σημαία κάτω!!



ΠΗΓΗ: ΚΟΜΙΣΤΕΣ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Στοιχηματική εταιρεία χορηγός στα σχολεία για τη μείωση του ενδοσχολικού εκφοβισμού!


Έπειτα από την καθημερινό βομβαρδισμό που δεχόμαστε από τα Μ.Μ.Ε (που ίσως φέρνει αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα για τον σχολικό εκφοβισμό) , τις Μ.Κ.Ο. που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια για το θέμα τώρα και η στοιχηματική εταιρεία stoiximan μπαίνει στα σχολεία ως χορηγός με στόχο τη μείωση του ενδοσχολικού εκφοβισμού!

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Παράσταση διαμαρτυρίας των Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων

Δέσμευση Κουράκη σε εκπαιδευτικούς για τις μετατάξεις«Κουράκη θυμήσου την επερώτησή σου» φώναξαν ρυθμικά οι διαδηλωτές εκπαιδευτικοί που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής έξω απο το υπουργείο Παιδείας.

Ο Πανάγιος Τάφος σε εικονική περιήγηση

untitled
Ο Πανάγιος Τάφος, γνωστός και ως Ναός της Αναστάσεως, ιερότερο προσκύνημα και το σπουδαιότερο μνημείο του Χριστιανισμού, βρίσκεται στη χριστιανική συνοικία στο δυτικό μέρος της Παλαιάς Πόλης Ιερουσαλήμ. Ως οικοδόμημα δεν ξεχωρίζει από τα γύρω σπίτια και εξωτερικό δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο εκτός από τους δυο τεραστίους τρούλους του που σκεπάζουν. ο μεν μεγαλύτερος τη Ροτόντα ο δε μικρότερος το Καθολικό των ορθοδόξων.
Η σημερινή εξωτερική του μορφή είναι κατασκεύασμα των Σταυροφόρων

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή


Μία ώρα μπροστά θα πρέπει να μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 29 Μαρτίου καθώς τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα.

Στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 4 το πρωί.

Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (25 Οκτωβρίου 2015).

Διαβάστε ακόμη:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχε σήμερα, Παρασκευή, 27 Μαρτίου, η Βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Τομεάρχης Παιδείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου. Σύνθετο σύστημα μοριοδότησης από ανεξάρτητη Επιτροπή Αξιολογητών με τη συμμετοχή και του Συλλόγου Διδασκόντων πρότεινε η Βουλευτής για την επιλογή των Διευθυντών, τονίζοντας τον παιδαγωγικό ρόλο που επιτελεί ο Διευθυντής μέσα στη σχολική μονάδα. «Χρειάζεται να βρούμε πρώτα τους αξιόλογους και μετά να δούμε αν είναι και αρεστοί» ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρότειναν παράταση της θητείας των Διευθυντών προκειμένου η σχολική χρονιά να ολοκληρωθεί ομαλά και κατόπιν να ανοίξει ο διάλογος για τον τρόπο επιλογής των Διευθυντών. «Το εκπαιδευτικό περιβάλλον χρειάζεται αλλαγές χωρίς βιασύνη με διάρκεια και σταθερότητα» σημείωσε η Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου, ενώ υπογράμμισε τον ρόλο και τη σημασία της συμμετοχής όλων των εμπλεκομένων φορέων στον εκπαιδευτικό διάλογο.

Εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ Β Επιπέδου


Εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ Β ΕπιπέδουΤο Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του κάνει γνωστό στους εκπαιδευτικούς που έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε. και επιθυμούν να πιστοποιηθούν, ότι σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό, οι εξετάσεις πιστοποίησης προβλέπεται να διεξαχθούν στο διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2015 (Σαββατοκύριακα), σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕΠΙΣ) σε όλη τη χώρα. 

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ελληνες φοιτητές χορεύουν τον Ζορμπά στο Μάντσεστερ και καταχειροκροτούνται

Εκπληκτοι έμειναν όσοι πέρασαν από τη Market Street την Τρίτη, καθώς με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου Ελληνες και Κύπριοι φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Χάντερσφιλντ χόρεψαν τον Ζορμπά.
Πάντως, παρ΄όλο που ήταν ένα θέαμα που δεν περίμεναν να δουν, οι Βρετανοί περαστικοί, κοντοστάθηκαν και το χειροκρότησαν.



http://www.iefimerida.gr/
 

Μια μέρα στην παραδοσιακή Φουρνά

Οδοιπορικό-αφιέρωμα περιείχε η  εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα" στην Φουρνά Ευρυτανίας.
Η εκπομπή ανέδειξε τις παραδοσιακές συνταγές απο τις γυναίκες της Φουρνάς,επισκέφτηκε το μονοθέσιο δημοτικό σχολείο και την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος .
Στο βίντεο μιλά ο τοπικός πρόεδρος αλλά και ο δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης.

Δείτε το βίντεο παρακάτω απο το Prasi@online Web TV


Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων Α/θμιας (27/3



Σας ενημερώνουμε ότι αντιπροσωπίες εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ06 Αγγλικών, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής και ΠΕ16 Μουσικής) από όλους τους νομούς της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, θα συμμετέχουν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 27/3/2015 και ώρα 09:00 π.μ. 


Σκοπός της κινητοποίησης αυτής είναι η συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου και η διεκδίκηση να δοθεί μία άμεση και δίκαιη λύση στο θέμα των «υποχρεωτικών» μετατάξεων που θα έχει σαν αποτέλεσμα την άρση της αδικίας και της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων που υπέστησαν όλοι οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που προϋπήρχαν στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Μετά τιμής και εκτίμησης Εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κεντρικής και βόρειας Ελλάδας

  http://www.ipaideia.gr/

Σε τι συμφώνησαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών

Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν κάλεσε ακόμη σε διάλογο για τις μετατάξεις τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ενώ είχε δεσμευτεί, τα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ συναντήθηκαν σήμερα σε θετικό κλίμα. Οι δύο Ομοσπονδίες συμφώνησαν στα παρακάτω:

-Ο Ν4172 με τον οποίο έγιναν οι μετατάξεις είναι απαράδεκτος και πρέπει να καταργηθεί

-Πρέπει να υπάρξει έλεγχος νομιμότητας των δικαιολογητικών που κατατέθηκαν, να γίνει δημόσια ανάρτηση των μορίων και των αιτήσεων

-Να γίνει σύσταση Οργανικών θέσεων ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία

-Να δοθεί δυνατότητα επιστροφής στη Δευτεροβάθμια όσων επιθυμούν και διασφαλίζεται η θέση τους

-Οι μη κοινές ειδικότητες (2346 συνάδελφοι από τους 3657) να τοποθετηθούν, αφού εξασφαλιστούν οι παραπάνω προϋποθέσεις, άμεσα στα σχολεία με βάση τα μόριά τους

Για τις κοινές ειδικότητες (φυσικής αγωγής, αγγλικών, μουσικής δηλαδή 1306 συναδέλφους) θα ακολουθήσει νέα συνάντηση των δύο ΔΣ προκειμένου να υπάρξει κοινή πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας το οποίο οφείλει να δώσει λύση στον εμπαιγμό των εκπαιδευτικών.

Άδεια για Επιστημονική Ημερίδα Δ.Ο.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,
 ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
-----
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΤΜΗΜΑ Α´
-----
Tαχ. Δ/νση:     Αρκαδίου 8
Τ.Κ. – Πόλη:   35100 – Λαμία
E-mail:            mail@stellad.pde.sch.gr
Πληροφορίες: Πασιάκου Αλεξάνδρα
Τηλέφωνο:     22310 66152
Φαξ:                22310 66167




Λαμία, 24-03-2015
Αρ. Πρωτ.:Φ.12.1/1751



       ΠΡΟΣ:
       ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
       ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΘΕΜΑ: «Επιστημονική Ημερίδα Δ.Ο.Ε.»
            Σύμφωνα με το με αριθμ. πρωτ. 1473/18-03-2015 έγγραφο της Δ.Ο.Ε. «Διοργάνωση ημερίδας με θέμα: ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Αξιολόγηση – αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, πειθαρχικά. Οι θέσεις του κλάδου.», καλούνται οι Σύλλογοι Διδασκόντων διθεσίων και άνω σχολικών μονάδων των Διευθύνσεων Α/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας να μεριμνήσουν για την εκπροσώπηση της σχολικής τους μονάδας στην επιστημονική ημερίδα της Δ.Ο.Ε., η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 και ώρα 9:00-15:00, στο ξενοδοχείο Sissy, στα Καμένα Βούρλα.
            Παρακαλούμε να χορηγήσετε άδεια για επιμορφωτικούς και επιστημονικούς λόγους στους εκπαιδευτικούς που ορίστηκαν από τους Συλλόγους διδασκόντων, προκειμένου να συμμετάσχουν στην επιστημονική ημερίδα, λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 59 του Ν.3528/2007 (ΦΕΚ 26/τ.Α΄/09-02-2007) και την Υ.Α. 58660/Δ1/26-04-2013 (ΦΕΚ 1186/τ.Β΄/15-05-2013).
        




Ο  Περιφερειακός Διευθυντής 
        
                                Ηλίας Ι. Παλιαλέξης, M.Ed





Απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσου Κουράκη, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, σχετικά με τις χαμένες διδακτικές ώρες και τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία


 kourakis14013610661409846958

Κύριε Λαμπρούλη, σας ευχαριστώ για την ερώτηση που μου δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσω τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας στο κρίσιμο αυτό ζήτημα, το οποίο αφορά την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών και τις δράσεις που έχουμε στο νου μας.

Θα ήθελα βέβαια να επισημάνω το πρόβλημα το οποίο γνωρίζετε κι εσείς, ότι το πρόβλημα των εκπαιδευτικών κενών και των χαμένων διδακτικών ωρών σε όλο το φάσμα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της Ειδικής Εκπαίδευσης βεβαίως δεν είναι δυστυχώς πρόσφατο. Διαχρονικά η ελληνική εκπαίδευση ταλαιπωρείται από χρόνια κενά που πλήττουν ιδιαίτερα τον εκπαιδευτικό προγραμματισμό στο δημόσιο σχολείο. 


Οι προτάσεις της ΔΟΕ για το πειθαρχικό δίκαιο των εκπαιδευτικών

doe_17Θέμα: Παρατηρήσεις για τις αλλαγές επί του πειθαρχικού δικαίου που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο  "Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση-Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις".

Ριζικές αλλαγές στην επιλογή Διευθυντών Σχολείων και ανεπαίσθητες για τους Σχολικούς Συμβούλους και Διευθυντές Εκπαίδευσης

Η τελική απόφαση για το τι ακριβώς θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο για την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης θα οριστικοποιηθεί στις αρχές της εβδομάδας σε σύσκεψή μεταξύ του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά και του Αναπληρωτή Τάσου Κουράκη .

Με ερώτηση στη Βουλή ζητήθηκε η κατάργηση της διδασκαλίας της Γερμανικής γλώσσας στα δημοτικά!

Στις 20/3/2015 ο βουλευτής Αχαϊας των ΑΝ.ΕΛ. κος Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με αριθμό πρωτοκόλλου 1030 η οποία απευθύνεται στον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Το θέμα της ερώτησης είναι η «Διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία».
germanΤο σκεπτικό της ερώτησης είναι γενικά σωστό και κινείται στη λογική της αναβάθμισης της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ωστόσο υπάρχει ένα στοιχείο με το οποίο ο Σύλλογος Καθηγητών Ισπανικής Γλώσσας διαφωνεί κάθετα: η κατάργηση της διδασκαλίας των Γερμανικών στα Δημοτικά Σχολεία την οποία ζητά ο ερωτών βουλευτής.

Αυτοδίκαιη αργία, πειθαρχικό δίκαιο: Το νομοσχέδιο για τους υπαλλήλους

Δεν προβλέπεται αποκατάσταση όσων τέθηκαν σε αυτοδίκαιη αργία

Αυτοδίκαιη αργία, πειθαρχικό δίκαιο: Το νομοσχέδιο για τους υπαλλήλουςΘετικά αλλά και αρνητικά εντοπίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στο νομοσχέδιο εκδημοκρατισμός της διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση-Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις ως προς το πειθαρχικό δίκαιο. 

ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αξιολόγηση – αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, πειθαρχικά Οι θέσεις του κλάδου Καμένα Βούρλα 1/4/2015

Συνάδελφοι
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.,  διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αξιολόγηση – αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, πειθαρχικά. Οι θέσεις του κλάδου», την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015, ώρα 9.00– 15.00  στο Ξενοδοχείο Sissy (Ιπποκράτους 31, Καμένα Βούρλα).
Στην ημερίδα καλούνται να συμμετέχουν :
  • Ο Πρόεδρος και όλα τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων καθώς και οι αιρετοί της περιφέρειας Στ. Ελλάδας.
  • Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ, Στ. Ελλάδας.
  • Ένας συνάδελφος από κάθε διθέσιο και πάνω Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της περιφέρειας Στ. Ελλάδας, τον οποίο θα ορίσει ο Σύλλογος διδασκόντων. Έχει ζητηθεί ήδη γι’ αυτό σχετική άδεια από τoν Περιφερειακό Διευθυντή.
   Κάθε Σύλλογος θα συμπληρώσει το έντυπο που επισυνάπτουμε, προκειμένου να γνωρίζουμε τον        αριθμό των συναδέλφων οι οποίοι θα συμμετέχουν στην ημερίδα.
   Το έντυπο να επιστραφεί με FAX στη Δ.Ο.Ε. συμπληρωμένο μέχρι τις  30 Μαρτίου 2015  (fax ΔΟΕ:        2103238981, 2103231977).
 

Τα έξοδα των συμμετεχόντων θα βαρύνουν τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε..

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Πλήρης κατάλογος εκπαιδευτικού λογισμικού - Κατεβάστε όλα τα εκπαιδευτικά εργαλεία



Πλήρης αλφαβητικός κατάλογος εκπαιδευτικού λογισμικού

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε όλους τους τίτλους Εκπαιδευτικού Λογισμικού που έχει προμηθευτεί το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. στα πλαίσια διαφόρων έργων. 

Δείτε όλα εκπαιδευτικά λογισμμικά για Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και Τεχνική Εκπαίδευση. Ο κατάλογος είναι αλφαβητικός και τα λογισμικά χωρίζονται σε κατηγορίες (θεωρτικές επιστήμες, θετικές επιστήμες κ.λ.π) και η τελευταία στήλη υποδηλώνει τον τύπο του λογισμικού.

Οι τίτλοι είναι ταξινομημένοι αλφαβητικά και όσοι από αυτούς έχουν την ένδειξη Ναι στη στήλη "Άδεια Μεταφόρτωσης" μπορείτε να τους κατεβάσετε στον υπολογιστή σας ανάλογα με τα δικαιώματα του λογαριασμού σας.


ΠΗΓΗ:ΑΛΦΑΒΗΤΑ

Παιδαγωγικός έλεγχος μαθητή . Τι προβλέπει η νομοθεσία


Π.Δ. 201/98 Άρθρο 8 Παιδαγωγικός έλεγχος διαγωγής του μαθητή δημοτικού σχολείο


543ac43d1751783a4fd606515048eb00_LΙ. Κανένας χαρακτηρισμός που αφορά τη διαγωγή των μαθητών δεν καταχωρείται στο βιβλίο Μητρώου και Προόδου και στα άλλα βιβλία και υπηρεσιακά έγγραφα.
ii.Οι μαθητές του σχολείου, ενθαρρύνονται να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση και λήψη αποφάσεων για θέματα που αφορούν τους ίδιους και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου καθώς και το σχολικό περιβάλλον. Σε επίπεδο σχολικής μονάδας δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για τη συνεργασία των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους και παρωθούνται να συμμετέχουν ενεργά στη σχολική ζωή.

Μαθησιακές Δυσκολίες.Τρεις τόμοι με εκπαιδευτικό υλικό


Επιμέλεια: Σουζάνα Παντελιάδου, Γιώργος Μπότσας


untitled


Έκδοση στο πλαίσιο του Προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Μαθησιακές Δυσκολίες»
Στο Α’ τεύχος παρουσιάζονται εισαγωγικές γνώσεις σχετικά με την ιστορία, τον ορισμό και τα χαρακτηριστικά των μαθητών με Μαθησιακές Δυσκολίες, εγκαθιστώντας μια κοινή γλώσσα αναφοράς και κατανόησης για τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Επίσης, περιγράφονται τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των μαθητών στη σχολική μάθηση, όπως τα αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της σχολικής τάξης. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κατανόηση του ρόλου της οικογένειας και στην ανάδειξη τρόπων υποστήριξης και αξιοποίησής της.(Βόλος 2007)
Το πρώτο τεύχος του εκπαιδευτικού υλικού είναι διαθέσιμο εδώ.

Υπό βροχή η παρέλαση στο Καρπενήσι

Η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό βροχή στο Καρπενήσι.

Η αλλαγή του τόπου πραγματοποίησης της παρέλασης ξάφνιασε θετικά τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που με την εμφάνισή τους μας έκαναν για μια ακόμη φορά υπερήφανους!
Μπράβο!!





Δείτε περισσότερες φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ!

ΠΗΓΗ: ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Με βάση την πρόταση  της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για πραγματοποίηση έκτακτων γενικών συνελεύσεων στο διάστημα 20 Μαρτίου 2015 μέχρι και 1 Απριλίου 2015, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας αποφάσισε:


Να πραγματοποιήσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 30/03/2015 και ώρα 18:00 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο  Καρπενησίου προκειμένου να διαμορφώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ένα στοχευμένο πλαίσιο θέσεων και προτάσεων για την  περαιτέρω πορεία του κλάδου όσο αναφορά τα αγωνιστικά βήματα που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ,

Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία – Αρχαιολογικούς χώρους με τις κάρτες της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για olmeΚύριε Υπουργέ,
Αποτέλεσμα εικόνας για doe 
Είναι νομίζουμε αυτονόητο πως η επαφή των εκπαιδευτικών με το περιεχόμενο των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων στη χώρα μας αποτελεί μέρος του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού.
Με την υπ. Αριθμ. ΥΠΑΙΘΠΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΜΕΡΠ/ΤΜΔΠ/Φ32-Φ56/22714/10510/1259/27β που εκδόθηκε στις 4/3/2013.
Επιτρέπεται η ελεύθερη είσοδος των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων σε όλα τα μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους που ανήκουν στο Δημόσιο.
Σας ζητούμε εκτός από τη δυνατότητα αυτή, να επιτραπεί η ελεύθερη είσοδος να ισχύει και με την επίδειξη της κάρτας της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.
Σας ενημερώνουμε πως η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ εκδίδουν κάθε χρόνο κάρτα μέλους για τους εκπαιδευτικούς μέλη τους, με φωτογραφία.
                Η κάρτα αυτή που αναγνωρίζεται σε πολλά μουσεία σε όλο τον κόσμο μιας και οι ομοσπονδίες μας είναι μέλη της Education International.
                Πιστεύουμε αυτό το μέτρο βοηθά και τη μείωση της γραφειοκρατίας από τις υπηρεσίες του Υπ. Πολιτισμού. Επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι αυτό ίσχυε με απόφαση του Γ. Γ. ΥΠΠΟ στις 4/11/2008 (αριθμ. Πρωτ. 3091) αλλά καταργήθηκε μετέπειτα.
                Ζητάμε λοιπόν την έκδοση δική σας απόφασης – εγκυκλίου που να επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο εκπαιδευτικών σε μουσεία – αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ. με τις κάρτες μέλους ΔΟΕ- ΟΛΜΕ.

Τα Δ.Σ.  Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. 

Σε 15 μέρες ανακοινώνεται ο αριθμός των μόνιμων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ και μοριοδότησης


Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, μέσω ΑΣΕΠ και με διαδικασία μοριοδότησης θα προσληφθούν φέτος οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία. 
89858026Αυτό ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σε συνέντευξή του. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι το υπουργέιο θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν την επόμενη σχολική χρονιά μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. 
Το Υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται στενά με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κατανομή των 15.000 μόνιμων προσλήψεων που έχουν ανακοινωθεί για φέτος. Η παιδεία αναμένεται να καλύψει μεγάλο μέρος από το συνολικό αριθμότων προσλήψεων για μόνιμες θέσεις που θα γίνουν φέτος. 
Σε αυτό τον αριθμό θα συνυπολογιστούν και οι πιστώσεις για την επαναπρόσληψη των απολυμένων εκπαιδευτικών της Τεχνολογικής εκπαίδευσης. Η βαρύτητα στην μοριοδότηση του κάθε κριτηρίου θα αποφασιστεί μετά από διαβούλευση με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών.Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε επίσης γνωστό ότι την διαδικασία μοριοδότησης θα αναλάβει το ΑΣΕΠ αλλά σε κάθε περίπτωση θα προηγηθούν οι επιτυχόντες αδιόριστοι του διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008. 
Ο κ. Κουράκης ανέφερε ότι θα χρειαστούν και για την επόμενη σχολική χρονιά χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών ώστε να καλυφθούν τα κενά. Σημαντικό κομμάτι των προσλήψεων όπως αναφέρει το ρεπορτάζ θα διαθέτει και για τους τομείες της Υγείας και των ελεγκτικών μηχανισμών. Ήδη στον ετοιμάζεται νέα μεγάλη προκήρυξη για 400 θέσεις στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων 

http://www.alfavita.gr/ 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ Πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 
89858026
Διαβάστε περισσότερα:
http://xenesglosses.eu/2015/03/se-15-meres-anakoinonetai-arithmos-ton-monimon-theseon-meso-asep-kai-moriodotisis/