Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: 2095 εκπαιδευτικοί εκτός σχολείου ενώ υπάρχουν 25000 κενά!


Ιεραρχώντας τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες της εκπαίδευσης το μόνο που πρόλαβε να ολοκληρώσει η απελθούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πριν αποχωρήσει, δείχνοντας μάλιστα ιδιαίτερη σπουδή, ήταν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς, μητροπόλεις, αρχιεπισκοπή, Γενικά Αρχεία του Κράτους κλπ, για να επιτελέσουν διοικητικό έργο, που σε πολλές περιπτώσεις, δεν συνδέεται με το πραγματικό έργο και την παιδαγωγική αρμοδιότητα και εξειδίκευση δασκάλων και καθηγητών.

Ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών, διευκολύνσεις υπαλλήλων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος

egkyklios14052012Ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών, διευκολύνσεις υπαλλήλων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος




Ενημέρωση από τον Αιρετό στο ΚΥΣΠΕ Δ. Μπράτη για το αίτημα εξαίρεσης των υπηρεσιακών διαδικασιών


Το αίτημα εξαίρεσης υποβλήθηκε. Η τριμελής επιτροπή όμως του Συμβουλίου Επικρατείας δεν συγκροτήθηκε ακόμη.


Άρα επιπλέον καθυστέρηση στο άνοιγμα του συστήματος,επιπλέον καθυστέρηση στις προσλήψεις αναπληρωτών.Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι ότι δεν έχουν εξασφαλίσει πιστώσεις κρατικού προϋπολογισμού για να καλύψουν τα χιλιάδες κενά. Χωρίς πιστώσεις 6000-7000 αναπληρωτές, που εργάζονταν πέρυσι, θα είναι άνεργοι.

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν η ΔΟΕ παρακολουθεί χωρίς να παρεμβαίνει ,επειδή δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη, τρεις μήνες σχεδόν μετά τις εκλογές.

Δημήτρης Μπράτης

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ : «Ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπ/σης»


Ύστερα από την προκήρυξη των εκλογών και εφόσον δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και του προσωπικού των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.), διευκρινίζουμε ότι:
Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταθέσεων και η α’ φάση αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σεΠΥΣΠΕ, δύνανται να αναλάβουν υπηρεσία είτε στη Διεύθυνση μετάθεσης ή απόσπασης –εφόσον δύνανται να προσέλθουν σε αυτή- είτε στη Διεύθυνση οργανικής προέλευσης. Στη δεύτερη περίπτωση οι Διευθυντές εκπαίδευσης οφείλουν να ενημερώσουν σχετικά τις αρμόδιες Διευθύνσεις.
Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των οποίων ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόσπασης, θα ενεργήσουν κατά τα ανωτέρω. Για όσους εκκρεμεί η διαδικασία των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, θα αναλάβουν στην οργανική τους θέση εφόσον δύνανται να προσέλθουν σε αυτή, άλλως στην πλησιέστερη της διαμονής τους Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Την ανάληψη αυτή οι Διευθυντές εκπαίδευσης οφείλουν να αποστείλουν στην οργανική θέση των εκπαιδευτικών με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Όσοι αποσπάστηκαν σε υπηρεσίες ή φορείς του ΥΠΟΠΑΙΘ θα αναλάβουν υπηρεσία στη θέση απόσπασης.


Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ 
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΙΑΟΥ



Για την απόφαση πατήστε εδώ.

Υπηρεσιακές διαδικασίες εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ενόψει εκλογών


Πρέπει να εγκριθούν από την Ειδική Τριμελή Επιτροπή οι υπηρεσιακές διαδικασίες (τοποθετήσεις μετατεθέντων, αποσπασθέντων, μεταθέσεων από σχολική μονάδα σε άλλη σχολική μονάδα και οποιασδήποτε φύσης τοποθετήσεων, προαγωγών, επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων) λόγω εκλογών.

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ.


Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) σχολικού έτους 2015-2016


Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. στις Περιφερειακές Δ/νσεις Α ́/θμιας και Β ́/θμιας Εκπ/σης και στις Δ/νσεις Β ́/θμιας Εκπ/σης


Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. στις Περιφερειακές Δ/νσεις Α ́/θμιας και Β ́/θμιας Εκπ/σης και στις Δ/νσεις Β ́/θμιας Εκπ/σης για το σχολικό έτος 2015-2016

Δείτε τις αποσπάσεις εδώ:  vvv7a9p465fth3-1mr.pdf
 

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ στα ΣΔΕ - Ολα τα ονόματα


 Αποσπούμε για το σχολικό έτος 2015-2016 και χωρίς δαπάνη για το δημόσιο τους παρακάτω εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, ως εξής: 





Δείτε το έγγαφο και σε pdf ΕΔΩ
 

Μπράτης Δ. - Παληγιάννης Β. :Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. 2015-2016 από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι



Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ και εξέτασε τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε εκτάκτως και ύστερα από επιμονή μας για να μην εμπλακούν οι αποσπάσεις στην απαγόρευση λόγω προεκλογικής περιόδου και ταλαιπωρηθούν χιλιάδες συνάδελφοι που θα έπρεπε να παρουσιαστούν στην οργανική τους θέση.

Σας κοινοποιούμε τα ονόματα των αποσπασθέντων συναδέλφων επισημαίνοντας τα εξής :

Οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ έγιναν με πλήρη μοριοδότηση, όπως προβλέπεται στη σχετική υπουργική απόφαση. Οι συνάδελφοι που δεν πήραν απόσπαση έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης. Όσοι επίσης έχουν οποιαδήποτε αμφισβήτηση (για τη μοριοδότησή τους κτλ. ) μπορούν να υποβάλλουν ένσταση η οποία θα εξεταστεί από το ΚΥΣΠΕ.

Η απόφαση έχει υπογραφεί από την πολιτική ηγεσία.

Ως αιρετοί αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους διοικητικούς υπαλλήλους των αντίστοιχων τμημάτων του υπουργείου παιδείας που , παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις καθυστερήσεις της πολιτικής ηγεσίας , συνέβαλαν τα μέγιστα στο να ολοκληρωθεί σήμερα η όλη διαδικασία.


Οι αιρετοί ΚΥΣΠΕ
Δημήτρης Μπράτης                   Παληγιάννης Βασίλης


ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ


ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΕ70 ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ  ΚΥΡΙΑΚΗ  ΠΕ60  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ  ΛΑΡΙΣΑΣ

ΣΟΦΟΛΟΓΗ  ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ  ΠΕ70  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ  ΛΑΡΙΣΑΣ 

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΥΣΠΕ ΣΕ ΠΥΣΠΕ
ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ 

ΚΩΒΑΙΟΥ  ΜΑΡΙΑΝΝΑ  ΠΕ60  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ  Α ΑΘΗΝΩΝ

ΜΠΑΚΑΕΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΠΕ70  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ  Β ΑΘΗΝΩΝ

ΧΑΛΙΑΜΑΛΙΑ  ΒΑΙΑ  ΠΕ11  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ  Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΤΣΙΚΑ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  ΠΕ70  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ  ΛΑΡΙΣΑΣ

ΜΑΡΚΟΥ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  ΠΕ60   ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ  ΛΑΡΙΣΑΣ

ΘΑΣΙΤΟΥ  ΠΗΝΕΛΟΠΗ  ΠΕ60  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ  ΛΑΣΙΘΙ

ΚΑΤΣΙΑΦΥΛΛΟΥΔΗ  ΓΕΩΡΓΙΑ  ΠΕ60  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ  ΤΡΙΚΑΛΑ

ΚΟΤΣΙΡΑ  ΓΕΩΡΓΙΑ  ΠΕ70  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ  ΤΡΙΚΑΛΑ  


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΣΟΥΛΙΩΤΗ  ΑΓΟΡΙΤΣΑ  ΠΕ70  ΒΟΙΩΤΙΑ  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΚΑΤΣΑΒΟΥ  ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ  ΠΕ70  ΗΜΑΘΙΑ  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΚΑΝΤΛΗ  ΓΕΩΡΓΙΑ  ΠΕ11  ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΧΙΝΤΙΠΑΤΙΔΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΠΕ70  ΧΑΝΙΑ  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ


ΣΥΝΟΛΙΚΑ

ΦΕΥΓΟΥΝ 5 ΔΑΣΚΑΛΟΙ,  5 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ , 1 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ 3 ΔΑΣΚΑΛΟΙ, 1 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Επιλύθηκε το ζήτημα της καθαριότητας των σχολικών κτιρίων

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (επισυνάπτεται) επιλύεται το ζήτημα της καθαριότητας των σχολικών κτιρίων.
Η Πράξη με θέμα «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την ομαλή λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης» προβλέπει μεταξύ άλλλων: «Σχολικές Καθαρίστριες – Δημοτικές Κατασκηνώσεις 1. Η περίπτωση γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 18 του Ν. 3870/2010 (Α΄ 138), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «γ. αα) Οι συμβάσεις μίσθωσης έργου της παρ. 5 του άρθρου 113 του Ν. 1892/1990 (Α΄ 101), όπως ισχύει, κα− ταρτίζονται για τα διδακτικά έτη 2010−2011, 2011−2012, 2012−2013, 2013−2014, 2014−2015 και 2015−2016 σύμφωνα με τις ρυθμίσεις των διατάξεων αυτών».
Ουσιαστικά παρατείνεται το ισχύον μέχρι σήμερα καθεστώς και για το σχολικό έτος 2015-2016. Άμεσα τώρα θα πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες πρόσληψης καθαριστριών.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Aποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για το σχολικό έτος 2015-2016

  
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για το σχολικό έτος 2015-2016 . Για να δείτε τα ονόματα πατήστε εδώ

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016 στην Ακαδημία Αθηνών

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016 στην Ακαδημία Αθηνών .Για να δείτε τα ονόματα των εκπαιδευτικών που αποσπώνται πατήστε εδώ

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Καλλιτεχνικά Σχολεία για το διδακτικό έτος 2015-16


Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Καλλιτεχνικά Σχολεία για το διδακτικό έτος 2015-16. Για να δείτε τα ονόματα των εκπαιδευτικών που αποσπώνται πατήστε εδώ

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας για το σχολικό έτος 2015-2016


Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας για το σχολικό έτος 2015-2016. Για να δείτε τα ονόματα των εκπαιδευτικών που αποσπώνται πατήστε εδώ

Απόψε οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ λόγω προεκλογικής περιόδου


Δημήτρης ΜπράτηςΣύμφωνα με ενημέρωση από τον Αιρετό στο ΚΥΣΠΕ Δημήτρη Μπράτη γίνεται υπερπροσπάθεια στο ΚΥΣΠΕ, ύστερα από επιμονή των αιρετών, να ολοκληρωθούν και να υπογραφούν σήμερα οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ , για να μην ταλαιπωρηθούν οι συνάδελφοι, λόγω της προεκλογικής περιόδου και υποχρεωθούν να παρουσιασθούν στην οργανική τους θέση. 
Αν όλα πάνε καλά τα ονόματα θα ανακοινωθούν αργά το βράδυ.

Σήμερα, επίσης,θα ανακοινωθούν οι αποσπάσεις σε πανεπιστήμια και οι συμπληρωματικές για τις Δνσεις ΠΕ.

https://www.facebook.com/d.mpratis?fref=nf

Εγκύκλιος Γενικής Αγωγής


Η Εγκύκλιος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ)

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2015−2016, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 9 του Ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.05.2010 τ.Α ́)

Δείτε την εγκύκλιο εδώ:

Μετάθεση εκπαιδευτικού μετά από Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου


ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ : «Μετάθεση της εκπαιδευτικού Α/θμιας εκπαίδευσης Γαβριηλίδου Αλεξίας, σε εκτέλεση της αριθμ. 1672/2015 δικαστικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών»

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
Συμπληρώνουμε την αριθμ. 80571/Δ1/12 - 06 - 2013 Υπουργική Απόφαση μεταθέσεων εκπαιδευτικών λειτουργών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης, σε συμμόρφωση της αριθμ. 1672/2015
απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και μεταθέτουμε την εκπαιδευτικό Γαβριηλίδου Αλεξία (Α.Μ. 592658), κλάδου ΠΕ11 - Φυσικής Αγωγής, από την περιοχή Β’ Χίου στην περιοχή Α’ Θεσσαλονίκης.
Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου παρακαλείται να γνωστοποιήσει την παρούσα αρμοδίως.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ


Εγκύκλιος μουσικών


YpepthΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΠΕ17.13, ΠΕ17.14 και ΤΕ16, για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2015−2016, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 2, 3 και 4 του Ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α ́).


Δείτε την εγκύκλιο εδώ:

Η Εγκύκλιος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ)


Η Εγκύκλιος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ)
Πρόσκληση υποψήφιων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για ένταξη στους πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών ΕΑΕ σχολικού έτους 2015−2016

Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

Oι νέοι Ευρυτάνες φοιτητές. Δείτε τα ονόματα και τις σχολές εισαγωγής τους.


Δείτε τον αναλυτικό πίνακα εδώ

ΠΗΓΗ: ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΑΥΘΗ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΑΛΤΑ!!!!





Σήμερα το μεσημέρι  και κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας  στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας  των αιρετών του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Δημήτρη Παπαευθυμίου και Βασίλη Βούγια με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής Κώστα Λολίτσα, επιδόθηκε στον κο Λολίτσα Απόφαση του Υπουργού Αριστείδη Μπαλτά με την οποία παύεται από τα καθήκοντά του από 1η Σεπτεμβρίου 2015 με το έωλο επιχείρημα της μη ανανέωσης της απόσπασής του, παραβλέποντας προκλητικά το γεγονός πως οι νυν αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί Διευθυντές τοποθετήθηκαν σε κενές οργανικές θέσεις των Διευθύνσεων της Κ.Υ. μετά την ψήφιση του 4275/14 και έως ότου γίνουν κανονικές επιλογές όπως ο νόμος ορίζει και συνεπώς  δεν τίθεται θέμα ανανέωσης ή όχι της απόσπασής τους τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Αυτό το απαράδεκτο γεγονός σε συνδυασμό με την επικείμενη παραίτηση σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας,  με το σαθρό αιτιολογικό των εκλογών, λίγο πριν η νέα σχολική χρονιά ξεκινήσει,  ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου στον χώρο της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στον πολύπαθο χώρο της Ειδικής Αγωγής.

Οι ευθύνες αυτών που έφτασαν τα πράγματα σ αυτό το οριακό σημείο είναι τεράστιες και  θα πρέπει επιτέλους να τις αναλογισθούν έστω και την τελευταία στιγμή.


Βασίλης Βούγιας

26/8/2015

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Γ.Γ. Υπουργείου Παιδείας “Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ανοίξουμε τα σχολεία στις 14/9″


Στις 14 Σεπτεμβρίου να ανοίξουν τα σχολεία, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας δήλωσε στο esos ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Χασάπης.

xasapis_5Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο τα σχολεία να ανοίξουν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και όχι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, όπως αρχικά ανακοινώθηκε με σχετική εγκύκλιο, δήλωσε στο esos/tv ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Χασάπης. 



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Πρώτη φορά αριστερά... πρώτη φορά αίτηση ξανά!

Δεκαπέντε μέρες πριν το πρώτο σχολικό κουδούνι, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα συνειδητοποιεί για μια ακόμη φορά ότι ο εμπαιγμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει όριοΛάθηπαραλείψεις, ανικανότητα και πάνω απ’ όλααπουσία στοιχειώδους σχεδιασμού υποχρεώνουν, για πρώτη φορά στα χρονικά, δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους αναπληρωτές της Γενικής Εκπαίδευσης, της Ειδικής Αγωγής και των ειδικοτήτων της Μουσικήςνα προσέλθουν εκ νέου στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προκειμένου να επικαιροποιήσουν τις αιτήσεις που οι ίδιοι είχαν καταθέσει πριν από λίγες ημέρες!!

Ανακοινοποίηση των μεταθέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Π.Ε. (Π.Ε. 06, Π.Ε. 11 και Π.Ε. 16) από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το σχολικό έτος 2015-2016


Σας ανακοινοποιούμε τους πίνακες των μεταθέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. των κλάδων Π.Ε. 06, Π.Ε. 11 και Π.Ε. 16 για το σχολικό έτος 2015-2016, οι οποίες έγιναν με βάση τις 1686 οργανικές θέσεις που συστήθηκαν στην Π.Ε. στις 14/8/2015 και αφού αφαιρέθηκαν οι συνάδελφοι που πήραν μετάταξη. Η απόφαση είναι στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού για υπογραφή.



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ως αιρετοί προσπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα να δοθούν όσο το δυνατόν περσότερες μεταθέσεις στους συναδέλφους των ειδικοτήτων. Γι΄ αυτό το λόγο γίνονται οι επανακοινοποιήσεις.

Oι αιρετοί ΚΥΣΠΕ
Δημήτρης Μπράτης                   Παληγιάννης Βασίλης

Δημήτρης Μπράτης: Εστάλησαν σήμερα για δημοσίευση σε ΦΕΚ και οι τρεις εγκύκλιοι πρόσληψης αναπληρωτών (Γενικής, Ειδικής, Μουσικής)


Όπως ενημερώθηκα πριν λίγο από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου, εστάλησαν σήμερα για δημοσίευση σε ΦΕΚ και οι τρεις εγκύκλιοι πρόσληψης αναπληρωτών (Γενικής, Ειδικής, Μουσικής). Ακυρώνεται η προηγούμενη διαδικασία και προβλέπεται προθεσμία επτά εργάσιμων ημερών, από τη δημοσίευση, για υποβολή αιτήσεων.


ΠΡΟΣΟΧΗ: οι συνάδελφοι μπορούν να υποβάλλουν νέα αίτηση ,να τροποποιήσουν την παλιά ή απλά να την επικαιροποιήσουν. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να κάνουν επικαιροποίηση της αίτησης, παίρνοντας νέο αριθμό πρωτοκόλλου, από τις Δνσεις Εκπαίδευσης, ακόμα κι αν δεν κάνουν καμία αλλαγή.

https://www.facebook.com/d.mpratis?fref=nf

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ 857/25-8-15 που περιέχει τα ονόματα των συναδέλφων που πήραν μετάταξη σε διοικητικές θέσεις

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ 857/25-8-15 το οποίο περιέχει τα ονόματα των συναδέλφων που πήραν μετάταξη σε διοικητικές θέσεις. Υπάρχουν όμως συνάδελφοι που πήραν ταυτόχρονα και μετάθεση χθες. 

Σε ανάρτησή του στο Facebook o Αιρετός στο ΚΥΣΠΕ Δημήτρης Μπράτης αναφέρει ότι επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου προκειμένου να αντιμετωπισθεί το θέμα και να ικανοποιηθούν ισάριθμες αιτήσεις συναδέλφων που δεν πήραν μετάθεση, στη θέση αυτών που μετατάχθηκαν.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Οι μεταθέσεις των κοινών ειδικοτήτων από 524 έγιναν 952


Οι μεταθέσεις των κοινών ειδικοτήτων από 524 που ήταν χθες έγιναν 952 σήμερα με βάση τα νέα κενά, σχεδόν διπλάσιες.


Χαίρομαι πραγματικά που οι χθεσινές παρεμβάσεις μας έφεραν αποτέλεσμα-έστω κι αυτό το μικρό-για τις κοινές ειδικότητες της ΠΕ που είναι οι πιο αδικημένες από τις υποχρεωτικές μετατάξεις.

Χρειάζεται, όμως,πολύς αγώνας ακόμη για να αποκατασταθεί η νομιμότητα στις υπηρεσιακές μεταβολές των ειδικοτήτων της ΠΕ. Και το πρώτο που πρέπει να κάνει ΑΜΕΣΑ το υπουργείο είναι η σύσταση των οργανικών θέσεων των μη κοινών ειδικοτήτων,όπως είχε δεσμευθεί.

Τι προτείνουν οι εκπαιδευτικοί για τη Σχολική Βία και Εκφοβισμό σύμφωνα με αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας

images
Δελτίο  Τϋπου
Στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού», διενεργήθηκε έρευνα με τίτλο «Διερεύνηση σύγχρονων όψεων της σχολικής βίας και του εκφοβισμού στο ελληνικό σχολείο» από το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου στο πλαίσιο του Υποέργου 3 «Εκπόνηση επιμορφωτικού εκπαιδευτικού ενημερωτικού υλικού και προγράμματος σπουδών επιμόρφωσης» με Αναθέτουσα Αρχή την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μπράτης Δ. - Παληγιάννης Β. :Ανακοινοποίηση των μεταθέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Π.Ε. (Π.Ε. 06, Π.Ε. 11 και Π.Ε. 16) από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το σχολικό έτος 2015-2016


Ανακοινοποίηση των μεταθέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Π.Ε. (Π.Ε. 06, Π.Ε. 11 και Π.Ε. 16) από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το σχολικό έτος 2015-2016

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σας ανακοινοποιούμε τους πίνακες των μεταθέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. των κλάδων Π.Ε. 06, Π.Ε. 11 και Π.Ε. 16 για το σχολικό έτος 2015-2016, οι οποίες αυτή τη φορά έγιναν με βάση τις 1686 οργανικές θέσεις που συστήθηκαν στην Π.Ε. στις 14/8/2015.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εκκρεμεί, ακόμη, η υπογραφή τους από την πολιτική ηγεσία.


Oι αιρετοί ΚΥΣΠΕ
Δημήτρης Μπράτης                   Παληγιάννης Βασίλης

Έρχονται στο νομό Ευρυτανίας οι:

ΚΑΝΤΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ                ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ     ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ     Ευρυτανίας
ΜΠΑΡΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ     ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ     ΛΑΚΩΝΙΑΣ             Eυρυτανίας



Φεύγουν από το νομό Ευρυτανίας οι:

ΜΑΛΕΤΣΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ                    ΑΓΓΛΙΚΗΣ                        ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ        Α΄ Μαγνησίας
ΚΥΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ     ΑΓΓΛΙΚΗΣ                        ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ        Φθιώτιδος
ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ   ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ         ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ        Καρδίτσας
ΡΟΥΣΣΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ               ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ         ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ         Κοζάνης

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Π.Ε. (Π.Ε. 06, Π.Ε. 11 και Π.Ε. 16) με βάση τα οποία έγιναν οι μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το σχολικό έτος 2015-2016

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας κοινοποιούμε τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Π.Ε. (Π.Ε. 06, Π.Ε. 11 και Π.Ε. 16), όπως αυτά κατατέθηκαν από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου στο ΚΥΣΠΕ, με βάση τα οποία έγιναν οι μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το σχολικό έτος 2015-2016 .



Oι αιρετοί ΚΥΣΠΕ
Δημήτρης Μπράτης                   Παληγιάννης Βασίλης

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Π.Ε. (Π.Ε. 06, Π.Ε. 11 και Π.Ε. 16) από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το σχολικό έτος 2015-2016

 

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Π.Ε. (Π.Ε. 06, Π.Ε. 11 και Π.Ε. 16) από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το σχολικό έτος 2015-2016
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σας κοινοποιούμε τους πίνακες των μεταθέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. των κλάδων Π.Ε. 06, Π.Ε. 11 και Π.Ε. 16 για το σχολικό έτος 2015-2016 όπως εγκρίθηκαν σήμερα από το ΚΥΣΠΕ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εκκρεμεί, ακόμη, η υπογραφή τους από την πολιτική ηγεσία.





Oι αιρετοί ΚΥΣΠΕ
Δημήτρης Μπράτης                   Παληγιάννης Βασίλης



Από την Ευρυτανία μετατίθεται η Ανδρεοπούλου Χρυσάνθη  ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στη Β΄ Θεσσαλονίκης

Πότε ανοίγουν τα σχολεία. Πότε κλείνουν για τις εκλογές.


Αποτέλεσμα εικόνας για υπεπθΔεν προβλέπεται νομοθετικά καμία καθυστέρηση στον καθιερωμένο αγιασμό στις 11 Σεπτεμβρίου και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρά την επικείμενη προκήρυξη των εκλογών.