Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ


Με λαμπρότητα και τις δέουσες τιμές εορτάσθηκε στην Ευρυτανία η 25ηΜαρτίου, η μεγάλη διπλή Εορτή του Έθνους και της Ορθοδοξίας.
Στο Καρπενήσι ανήμερα του Ευαγγελισμού τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, πανηγυρική αρχιερατική θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου με την συμμετοχή των Αρχών του τόπου, των μαθητών και του λαού.








Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο φιλόλογος Ιωάννης Τασιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ελευθερία, αλλά και στο περιεχόμενο της έννοιας πατρίδας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο στην πλατεία της Ευρυτανικής πρωτεύουσας και η παρέλαση των σημαιοφόρων μόνον των Σχολείων, λόγτων κακών καιρικών συνθηκών.
Στην παρέλαση πέραν του Σεβασμιωτάτου παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Νίκος Σουλιώτης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων του τόπου.
Με την ίδια λαμπρότητα γιορτάστηκε η Επέτειος της 25ης Μαρτίου και στο Κερασοχώρι, έδρα του Δήμου Αγράφων, αλλά και σε άλλα χωριά του Δήμου όπου λειτουργούν Σχολεία, όπως στο Ραπτόπουλο, στην Γρανίτσα και στην Δυτ. Φραγκίστα.
Στο Κερασοχώρι μετά τον Εκκλησιασμό και την Δοξολογία, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Βελή, η κατάθεση στεφανιών και η σχολική παρέλαση. Τίμησαν με την παρουσία τους τις εόρτιες εκδηλώσεις στο Κερασοχώρι, ο Π.Σ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Κώστας Τάκης, ο Δ/ντης της 2/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, ο Δ.Σ. Κώστας Μάκκας, η Πρόεδρος Μαρία Μαρούλη, εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί και πολύς κόσμος παρά τον βροχερό καιρό.

Ο Δήμαρχος Αγράφων Θοδωρής Μπαμπαλής, μετά του Αντιδημάρχου Θ. Τσιάμη, παραβρέθηκαν στην παρέλαση στο Ραπτόπουλο, ο Αντιδήμαρχος Αποστόλης Μάκκας στα Άγραφα, ο Αντιδήμαρχος Θ. Κατσιάδας στη Γρανίτσα και η Αντιδήμαρχος Βάσω Φεγγούλη στην Δυτ. Φραγκίστα. 

ΠΗΓΗ:http://evrytanikovima.blogspot.gr/2016/03/25_26.html?spref=fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου