Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Εξέταση συνάφειας μεταπτυχιακών και διδακτορικών με την Ειδική Εκπαίδευση

08 07 16 smeae

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη, συγκροτήθηκε άμισθη Επιστημονική Επιτροπή στο ΙΕΠ που θα έχει ως έργο της να ορίζει τα κριτήρια και να εξετάζει τις συνάφειες των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) και στη Σχολική Ψυχολογία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) καθώς και να εξετάζει τη συνάφεια των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων του Ε.Ε.Π. με το αντικείμενο απασχόλησης της ειδικότητας του κλάδου.
Τα μέλης της άμισθης Επιτροπής είναι τα ακόλουθα:


1. Κουρμπέτης Βασίλειος, του Θεοδώρου, Σύμβουλος Α' του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ως Πρόεδρος.
2. Κούτρας Στέφανος, του Γεωργίου, Σύμβουλος Β' του ΙΕΠ, ως Αντιπρόεδρος, με αναπληρώτρια τη Χατζοπούλου Μαριάννα, του Αλεξάνδρου, Διευθύντρια Ειδικού Δ.Σ. Κωφών Πεύκης.
3. Βλαχόπουλος Λάζαρος, του Αργυρίου, Σύμβουλος Β' του ΙΕΠ, ως μέλος, με αναπληρώτρια τη Μάνου Ιωάννα,
του Κωνσταντίνου, Σύμβουλος Α' του ΥΠΠΕΘ.
4. Μπαλαμώτης Γεώργιος, του Δημητρίου, Σχολικός Σύμβουλος 9ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής, ως μέλος,
με αναπληρώτρια τη Γελαστοπούλου Μαρία, του Αναστασίου, Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής.
5. Μπομπαρίδου Χρυσή, του Δημητρίου, ΠΕ Εκπαιδευτικής Υποστήριξης, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Παπαδόπουλο Νικόλαο, του Κωνσταντίνου, Δ/ντή στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά.
6. Τσιακούλιας Φίλιππος, του Αθανασίου, Ψυχολόγος στο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Αρβανίτη Δημήτριο, του Νικολάου, Εργοθεραπευτή στο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω.
7. Παναγιώτου Μάνθα, του Βασιλείου, Κοινωνική Λειτουργός στο 10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών ως μέλος, με αναπληρώτρια την Αποστολοπούλου Αθανασία, του Νικολάου, Λογοθεραπεύτρια στο Ειδικό Γυμνάσιο Ιλίου.
8. Παπαευαγγέλου Κωνσταντίνο, του Βασιλείου, Σχολικό Νοσηλευτή στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου ως μέλος, με αναπληρωτή τον Στεργιούλη Ιωάννη, του Παναγιώτη, Φυσικοθεραπευτή στο ΚΕΔΔΥ Ιωαννίνων.
9. Χατζηπέτρου Ανθούλα, του Αλέξανδρου, Επιστημονική συνεργάτης ΕΣΑμεΑ, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Λογαρά Δημήτριο, του Κοσμά, Επιστημονικός συνεργάτης ΕΣΑμεΑ.

Για το έργο της Επιτροπής αναφέρονται τα εξής:
1. Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δέχονται τις αιτήσεις για εξέταση συνάφειας των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) και στη Σχολική Ψυχολογία των υποψήφιων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ και τις υποβάλλουν στις Διευθύνσεις Διοίκησης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ, οι οποίες τις αποστέλλουν στην Επιτροπή του Ι.Ε.Π., ομαδοποιημένα ανά κλάδο-ειδικότητα και τίτλο μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών. Η Επιτροπή κρίνει τις συνάφειες και αποστέλλει τις σχετικές Πράξεις της στις Διευθύνσεις Διοίκησης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ αντίστοιχα, οι οποίες ενημερώνουν σχετικά τους ηλεκτρονικούς φακέλους των υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
2. Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δέχονται τις αιτήσεις των υποψηφίων αναπληρωτών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) προς εξέταση συνάφειας των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων στην ΕΑΕ, στη Σχολική Ψυχολογία καθώς και των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων με το αντικείμενο απασχόλησης της ειδικότητας του κλάδου και αποστέλλουν τα αιτήματα στην Επιτροπή του Ι.Ε.Π., ομαδοποιημένα ανά κλάδο - ειδικότητα και τίτλο μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών. Η Επιτροπή κρίνει τις συνάφειες και αποστέλλει τις σχετικές Πράξεις της στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες ενημερώνουν
σχετικά τους ηλεκτρονικούς φακέλους των υποψηφίων αναπληρωτών του Ε.Ε.Π.

Σύμφωνα με την απόφαση οι συνεδριάσεις της επιτροπής θα γίνονται μετά από πρόσκληση του Προέδρου της και πραγματοποιούνται είτε σε χώρο του Ι.Ε.Π. είτε με τηλεδιάσκεψη. Καταργείται η υπ' αριθμ. 9508/4-9-2015 (ΦΕΚ 1927 τ. Β'/8-9-2015) υπουργική απόφαση με θέμα: «Συγκρότηση Επιστημονικής Επιτροπής για εξέταση συνάφειας των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου