Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου η απόφαση του ΣτΕ επί της προσφυγής για το νέο σύστημα Διευθυντών Σχολείων



Το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτέμβρη εκτιμάται ότι θα εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της  συνταγματικότητας ή μη  του Ν. 4327/2015 που αφορά τις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Η υπόθεση συζητήθηκε στην Ολομέλεια στις 3 Ιουνίου.

Στις αρχές Ιουλίου σύμφωνα με πληροφορίες οι ανώτατοι δικαστές πραγματοποίησαν μία διάσκεψη και στις αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μία δεύτερη διάσκεψη προκειμένου στη συνέχεια να καθαρογραφεί η απόφαση.
Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια από τους 23 δικαστές της Ολομέλειας ήδη οι 7 συμμετείχαν στο Γ’ Τμήμα το οποίο και ομόφωνα παρέπεμψε στην Ολομέλεια  την κρίση της αντισυνταγματικότητας.
Ο εισηγητής κ. Μακρής , υποστήριξε την απόφαση του Τμήματος τεκμηριωμένα.
Οι δικηγόροι κατέθεσαν τις απόψεις τους και από τη μεριά του υπουργείου τέθηκε το θέμα του έννομου συμφέροντος , το οποίο και ήδη έχει απορριφτεί από το αρμόδιο τμήμα στην πρώτη εκδίκαση.
Τα υπομνήματα κατατέθηκαν στις 17 Ιουνίου με στόχο  να συντομευθεί ο χρόνος έκδοσης της απόφασης .
 Άλλωστε λόγω των παραιτήσεων θα έχουμε κενές θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων που πρέπει να καλυφτούν.
 Ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, όπως δήλωσε στο esos, αναμένει την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για να προχωρήσει σε τροποποιήσεις  του νόμου για την επιλογή στελεχών, εάν κάτι τέτοιο αποφασίσει το Ανώτατο Δικαστήριο.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ESOS


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου