ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταία νέα

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Υπηρεσιακές μεταβολές-προσλήψεις αναπληρωτών


Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης ΜπράτηςΜετά την ολοκλήρωση και της β' φάσης των αποσπάσεων δεν αναμένεται να γίνει γ' φάση αποσπάσεων με μοριοδότηση, παρά μόνο για ειδικές κατηγορίες και σοβαρούς λόγους υγείας.Φυσικά οι συνάδελφοι έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ξανά χειρόγραφη αίτηση επανεξέτασης,μέσω των Δνσεων ΠΕ. Να επισημάνω ότι οι μόνιμοι συνάδελφοι-σύζυγοι αναπληρωτών -μπορούν να κάνουν αίτηση απόσπασης για την περιοχή που θα προσληφθεί ο/η σύζυγος και θα τους χορηγηθεί κατ'εξαίρεση απόσπαση από το ΚΥΣΠΕ.Η β' φάση των αποσπάσεων σε φορείς και γραφεία θα πραγματοποιηθεί μετά τις 30 του Σεπτέμβρη.Μέσα στον Σεπτέμβρη ,σύμφωνα με πληροφορίες,θα συνεδριάσει το ΚΥΣΔΙΠ για τις μετατάξεις σε διοικητικές θέσεις,όσων εκπ/κών αποδεσμεύθηκαν από το ΚΥΣΠΕ. 

Για τις μετατάξεις σε θέσεις ΕΔΙΠ των πανεπιστημίων, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη ακόμα.
Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών:
Σήμερα θα φτάσουν από τις περιφερειακές Δνσεις στο υπουργείο τα κενά όλων των ειδικοτήτων και για γενική και για ειδική αγωγή. Το απόγευμα θα γίνει κατανομή πιστώσεων ανά κλάδο με βάση τα κενά που υπάρχουν.Πρόθεση είναι να καλυφθεί στην α' φάση το σύνολο των κενών. Οι προσλήψεις έχουν προγραμματισθεί για αύριο -6 του Σεπτέμβρη- με την προϋπόθεση ότι θα έχουν κυρωθεί από το ΑΣΕΠ οι πίνακες,κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα.
Σε περίπτωση καθυστέρησης κύρωσης των πινάκων θα καθυστερήσουν και οι προσλήψεις.Σε ό,τι αφορά στην ΠΕ οι προσλήψεις θα αφορούν δασκάλους -νηπιαγωγούς και όλες τις ειδικότητες για τη γενική αγωγή και τα ειδικά σχολεία για την ειδική αγωγή.

Σημείωση: Γνωρίζω ότι πάντα οι προσλήψεις στην ειδική αγωγή γινόταν μαζί - κι αυτό είναι το δίκαιο - για ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης. Η ενημέρωση που έχω είναι πως ο καταρχήν προγραμματισμός είναι να γίνουν προσλήψεις για τα ειδικά σχολεία κι αν προλάβουν και για τα τμήματα ένταξης.


Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου