Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ

Τα χωριά ερήμωσαν. Οι κάτοικοι τα εγκατέλειψαν και αναζήτησαν καλύτερη τύχη στα αστικά κέντρα και το εσωτερικό. Αναπόφευκτο λοιπόν ήταν να κλείσουν και τα σχολεία ελλείψει μαθητών. Από αυτή την μοίρα δεν ξέφυγε και το Δημοτικό Σχολείο του Τριπόταμου της Ευρυτανίας.

Συνάντηση των Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 17-2-2016, τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, για τα κενά στην εκπαίδευση, την επιτακτική ανάγκη για μόνιμους διορισμούς, τη διαστρέβλωση της αλήθειας με τις δηλώσεις του κ. Υπουργού περί πλασματικών κενών καθώς και τις ρυθμίσεις που αφορούν την Ειδική Αγωγή και συγκεκριμένα τα Τμήματα Ένταξης.

   Στα πλαίσια της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δ.Σ. των δύο Ομοσπονδιών με τον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη και τους συνεργάτες του.
  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. :

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Τα Παιδιά "γίνονται μικροί δημοσιογράφοι"

Τα παιδιά της Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου με αφορμή μάθημα της Γλώσσας σχετικά με αρθρογραφία προσκάλεσαν τον εκδότη του Ευρυτανικού Παλμού κ. Βασίλη Κολημένο που έκανε μια ενημέρωση σχετικά με τα ΜΜΕ και ειδικότερα με τα τοπικά μέσα και γενικά και με το ρόλο που αυτά επιτελούν.
Τα παιδιά με ενδιαφέρον είδαν από κοντά τόσο την τωρινή εφημερίδα όσο και εφημερίδες που είχαν εκδοθεί το ΄40 & ΄41 στην κατεχόμενη Ελλάδα.
Με την ευκαιρία της συνάντησης έδωσαν και αυτά με τη σειρά τους δύο επίκαιρα άρθρα για δημοσίευση, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στην διαδικασία της αρθρογράφησης.

 

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Nέα ηλεκτρονική υπηρεσία ενημέρωσης μισθοδοσίας των Δημοσίων Υπαλλήλων



Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία της ΓΓΠΣ ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία για την ενημέρωση των εργαζομένων στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α., αναφορικά με τη μισθοδοσία τους. 


Τα στοιχεία μισθοδοσίας τους σε μηνιαία βάση θα μπορούν να βλέπουν όλοι οι μισθοδοτούμενοι μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ), όπως παραδίδονται από τους κατά τόπους εκκαθαριστές. 

Συγκεκριμένα, μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr (Δημόσια Διοίκηση-Ενιαία Αρχή Πληρωμής- ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ- Προσωποποιημένη πληροφόρηση μισθοδοτούμενων μέσω ΕΑΠ) οι υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού, με τους προσωπικούς τους κωδικούς του TAXISnet, θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στην Εφαρμογή Πληροφόρησης Μισθοδοτούμενων και να αναζητούν, εκτός από τα πρόσφατα στοιχεία μισθοδοσίας τους, και αναδρομικά στοιχεία από το έτος που εντάχθηκε ο φορέας τους στην ΕΑΠ. 

Η νέα υπηρεσία υλοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης, σε συνεργασία με την ΕΑΠ

Φίλης – Να αξιοποιηθούν άμεσα οι πλεονάζουσες διδακτικές ώρες

Μεγάλος είναι ο αριθμός των πλεοναζουσών ωρών, όπως προέκυψε από τα στοιχεία που απέστειλαν οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τα οποία διαβιβάστηκαν στο γραφείου του Υπουργού.  

ypepethΟι πλεονάζουσες ώρες αφορούν τις σχολικές μονάδες και των δυο βαθμίδων και δεν διατίθενται για διδακτικό έργο. Κατά συνέπεια, γίνεται εμφανές ότι στη διαχείριση προσωπικού – και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας- σημειώνεται σειρά αστοχιών και στρεβλώσεων με αποτέλεσμα να προκύπτουν χιλιάδες πλεονάσματα διδακτικών ωρών. 

Με εγκύκλιό του προς τα στελέχη εκπαίδευσης ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης καλεί τους Σχολικούς  Συμβούλους ΠΕ & ΔΕ, σε συνεργασία με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης ΠΕ & ΔΕ και τους Διευθυντές σχολικών μονάδων, να αναμορφώσουν τα Εβδομαδιαία Ωρολόγια Προγράμματα Διδασκαλίας των σχολικών μονάδων παιδαγωγικής ευθύνης τους σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν οι πλεονάζουσες διδακτικές ώρες για την κάλυψη υφιστάμενων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. 


Επίσης, καλούνται, οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ & ΔΕ έως 26 Φεβρουαρίου 2016 να ενημερώσουν εγγράφως μέσω των ΠΔΕ το γραφείο Υπουργού για τα αποτελέσματα των ενεργειών τους αναφορικά με την εφαρμογή των παραπάνω. Η εγκύκλιος 

Ενημέρωση σχετικά με την εποχική γρίπη

Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται στις σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:
1. Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.
2. Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως: Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης. Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων. Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα. Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.
Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.
Παρακαλούνται οι Διευθυντές σχολικών μονάδων να ενημερώσουν την εκπαιδευτική κοινότητα(μαθητές, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων).
 
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ
 
Δείτε το έγγραφο εδώ

Τι προβλέπεται από τη νομοθεσία για την άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή.Δεν ισχύουν οι 10 ώρες ,κατ' ανώτατο όριο, εβδομαδιαίως

Συνεδρίαση Διευρυμένου Συμβουλίου

Το Διευρυμένο Συμβούλιο του ΠΥΣΠΕ Ευρυτανίας θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη 10:30 π.μ. με μοναδικό θέμα την επιλογή του Προϊσταμένου Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας.

Το προφίλ του ευαίσθητου

Τι θα λέγαμε αν μαθαίναμε ότι ο ευαίσθητος άνθρωπος δεν υπάρχει, ότι ο αναίσθητος μπορεί να είναι απλώς ψύχραιμος και ότι ο συναισθηματικός συγκινείται πιο πολύ επειδή σκέφτεται τον εαυτό του και όχι τους άλλους; 
Το προφίλ του ευαίσθητουΌλοι θεωρούμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας λιγότερο ή περισσότερο ευαίσθητους και ανάλογα με την κουλτούρα μας, τις εμπειρίες μας, τις προσλαμβάνουσές μας, τις αρχές της οικογένειάς μας, τα βιώματά μας κ.λπ. θεωρούμε το χαρακτηριστικό αυτό της προσωπικότητας καλό, επιθυμητό ή αντίθετα δείγμα αδυναμίας, αφέλειας κ.λπ.

Να αποσυρθεί η τροπολογία για την Ειδική Αγωγή

Στις 11-2-2016, μέσα από τροπολογίες στο σχέδιο νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου «ξεμπερδεύει» εντός μιας παραγράφου με τα Τμήματα Ένταξης. Με ένδυμα «συνεκπαίδευσης», «διάχυσης του έργου των εκπαιδευτικών των Τ.Ε. στο σύνολο της σχολικής μονάδας», υπεράσπισης των «θεμελιωδών δικαιωμάτων των μαθητών για ισότιμη πρόσβαση στη γνώση χωρίς διακρίσεις και περιθωριοποιήσεις», προσπαθεί απεγνωσμένα να καλύψει τη γυμνή αλήθεια. Ότι, δηλαδή, προσαρμόζει το ρόλο των εκπαιδευτικών των Τμημάτων Ένταξης στα οικονομικά δεδομένα και την τακτική εξοικονόμησης ανθρώπινων πόρων με πολλαπλούς ρόλους με ζητούμενο την κάλυψη κενών χωρίς διορισμούς εκπαιδευτικών.
Η προσπάθεια ένδυσης του παραπάνω εγχειρήματος με παιδαγωγικού μανδύα, προσκρούει σε βασικά σημεία της Ε.Α.Ε. και αφήνει αναπάντητα σημαντικά ερωτήματα:

Το νέο ΚΥΣΠΕ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης)

Ανασυγκροτήθηκε το ΚΥΣΠΕ, με απόφαση του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη, ως εξής:
Α. ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Νίκας Λεωνίδας, Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά, ως πρόεδρος.
2. Αντωνίου Αλέξανδρος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. Κορίνθου, ως αντιπρόεδρος.
3. Ξυθάλη Βασιλική, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, ως μέλος.
4. Παληγιάννης Βασίλειος, δάσκαλος, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
5. Μπράτης Δημήτριος, δάσκαλος, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Β. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1. Παπαγεωργίου Αναστάσιος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. Α ́ Αθήνας
2. Στάμος Αδάμ, Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ ́ Αθήνας
3. Παραμυθιώτου Μαρκέλλα, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Π.Ε.Κυκλάδων
4. Αδαμίδου Βασιλική, δασκάλα, αιρετή εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
5. Σίντος Στέφανος, δάσκαλος, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Προκήρυξη για την πλήρωση θέσης Προϊσταμένου Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δ.Π.Ε. Ευρυτανίας

Πλήρωση της θέσης Προϊσταμένου Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Ευρυτανίας.
Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων των κλάδων που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, διαθέτουν τα τυπικά προσόντα και επιθυμούν να ασκήσουν τα καθήκοντα Προϊσταμένου Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Ευρυτανίας, καλούνται να υποβάλουν αίτηση που θα συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 έως και την Παρασκευή,12 Φεβρουαρίου 2016. 


Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ανορεξία πολιτικής βούλησης για την Προσχολική Εκπαίδευση

Αναλυτικά στοιχεία για τη νομοθεσία που διέπει το  διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών καθώς και τη μείωσή του τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δίνονται σε γραπτή απάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη μετά από ερώτηση Βουλευτών με θέμα  «Ωράριο διδασκαλίας και εξωδιδακτικές υποχρεώσεις εκπαιδευτικών ΑμεΑ». Στην ίδια απάντηση αναφέρεται για τους νηπιαγωγούς ότι εκκρεμεί η έκδοση υπουργικής απόφασης, σχετικά με τον καθορισμό του ημερήσιου και εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας τους κατά όμοιο τρόπο με αυτό των εκπαιδευτικών στα δημοτικά σχολεία, σύμφωνα με την παρ.8 του άρθρου 13 του Ν.1566/1985, καθώς και το διδακτικό τους ωράριο, κατά ανάλογο τρόπο με αυτό των δασκάλων.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Καρπενήσι 1/2/2016



Απεργιακή Συγκέντρωση -Συλλαλητήριο
Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2016, στις 11:00π.μ.
 στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου

Το Νομαρχιακό Τμήμα της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. νομού Ευρυτανίας καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλους τους πολίτες της Ευρυτανίας, στην Πανεργατική –Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργιακή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2016, στις 11:00π.μ., στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου.
Το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.
Πρόκειται για βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη «μεταρρύθμιση» που συνεχίζει επάξια την πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στόχος της συγκυβέρνησης είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.
Το αντιδραστικό νομοσχέδιο μπορεί και πρέπει να μπλοκαριστεί και να μην ψηφιστεί  με τη δύναμη ενός πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού. Με άμεση κλιμάκωση των πολύμορφων κινητοποιήσεων με συλλαλητήρια, καταλήψεις, αποκλεισμούς δρόμων με τη Γενική Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου 2016 και την παραπέρα κλιμάκωση, με στόχο να μην τολμήσει η συγκυβέρνηση να το καταθέσει. Μπορούμε μέσα από τον ευρύτερο λαϊκό ξεσηκωμό να ακυρώσουμε τα σχέδια πλήρους διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Όλοι και Όλες στην Κεντρική Πλατεία του Καρπενησίου
Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ του Νομού Ευρυτανίας


Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Εγκύκλιος για την ανασυγκρότηση των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ

Θέµα: « Ανασυγκρότηση των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συµβουλίων Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης – Ανασυγκρότηση των Ανώτερων Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συµβουλίων Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης » Α. Ανασυγκρότηση Π.Υ.Σ.Π.Ε. – Π.Υ.Σ.Δ.Ε. 

Σας υπενθυµίζουµε ότι λαµβάνοντας υπόψη: