Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Χωρίς ντροπή παίζουν με την αγωνία χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών πουλώντας διαρκώς "παραμύθια" για διορισμούς!

                           Αποτέλεσμα εικόνας για δημοκρατικη συνεργασια

Ο εμπαιγμός της ελληνικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει τελειωμό. Αυτοί που υποτίθεται θα έλυναν όλα τα προβλήματα, έχουν φορτώσει τόσα πολλά και τόσο δυσβάστακτα που ακόμα και οι πιο αποκρουστικές και ανίκανες εξουσίες δεν είχαν τολμήσει να σκεφτούν!
            Το τραγικότερο ίσως όλων είναι το εμπόριο ελπίδας που πουλούν ανερυθρίαστα οι δήθεν ηθικά πλεονεκτούντες πρώην ασυμβίβαστοι και νυν πλήρως υποταγμένοι εθνοσωτήρες.
           
Έτσι λοιπόν τους χιλιάδες διορισμούς στην εκπαίδευση που υπόσχονταν προεκλογικά, ακολούθησαν οι 8000(!!) διορισμοί του δίδυμου Μπαλτά - Κουράκη, τους οποίους διαδέχτηκαν οι 20000(!!) μόνιμοι διορισμοί του κυρίου Φίλη! Στη συνέχεια ο νέος υπουργός κύριος Γαβρόγλου δήλωσε πως δεν μπορούν να γίνουν διορισμοί γιατί δεν επιτρέπει το μνημόνιο που ξέχασαν να σκίσουν και ψήφισαν οι ίδιοι!
            Μετά την παρέλευση λίγων ημερών από τις δηλώσεις του για μη ύπαρξη διορισμών, ο κύριος υπουργός Παιδείας δήλωσε πως θα πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη για μόνιμους διορισμούς, ξεχνώντας ότι είχε δηλώσει πως δεν μπορούν να γίνουν, καθώς και διάλογο για νέο σύστημα διορισμών, οι οποίοι δεν πρόκειται να γίνουν!!
            Ενδιάμεσα ο υπουργός Επικρατείας κύριος Βερναρδάκης εξήγγειλε προκήρυξη χιλιάδων μόνιμων διορισμών(!!) τους οποίους η υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης κυρία Γεροβασίλη περιόρισε σε 2500 για όλο το δημόσιο!
            Όπως καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής το "αριστερό ηθικό πλεονέκτημα" είναι διαρκές, δεν έχει καμία απολύτως αναστολή και καμία απολύτως ντροπή! Χιλιάδες αδιόριστοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αλλά και η κοινωνία ολόκληρη παρακολουθούν άφωνοι και αδύναμοι να κατανοήσουν, και αναρωτιούνται πώς μπορεί να σταματήσει αυτός ο πολιτικός ευτελισμός.
            Από τις δηλώσεις του κυρίου Γαβρόγλου, εκείνη που έχει ουσιαστική βάση, είναι μόνο η διάθεση αλλαγής του συστήματος διορισμού των αναπληρωτών καθώς μόνιμους διορισμούς δεν πρόκειται να κάνουνΑυτό είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει!
            Επανέρχεται με λίγα λόγια, η περσινή σκέψη του τότε υπουργού κυρίου Φίλη, η οποία είχε αποσυρθεί μετά τη γενική κατακραυγή που είχε ξεσηκώσει. Νομίζουν δηλαδή πως χρησιμοποιώντας το "τυρί" της αλλαγής του συστήματος των μόνιμων διορισμών  θα παγιδεύσουν τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ στη "φάκα" του διαλόγου για την αλλαγή του συστήματος διορισμού των αναπληρωτών!
            Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν ήταν ούτε είναι κατά του διαλόγου, σε αντίθεση με τις παρατάξεις (ΕΡΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) απ όπου αντλούν κάποιους από τους συνεργάτες τους οι κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο διάλογος όμως πρέπει να έχει ξεκάθαρες και αληθινές στοχεύσεις και όχι να χρησιμοποιείται ως "όχημα" για υλοποίηση προαποφασισμένων ενεργειών.
            Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως θα συμμετέχουμε στον διάλογο που θα καλέσει το υπουργείο για την αλλαγή του συστήματος διορισμού, μόνο εάν προκηρυχθούν οι μόνιμες θέσεις, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους και υπάρξει ουσιαστική και όχι ουτοπική δυνατότητα πραγματοποίησής τους. Δηλαδή δεν καλυπτόμαστε από τις εξυπνάδες του στυλ, εμείς θέλουμε αλλά οι κακοί δανειστές δεν μας επιτρέπουν που συνήθως λένε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ... Σε κάθε άλλη περίπτωση η στάση μας στο ΔΣ της ΔΟΕ θα είναι αρνητική.
            Καλούμε τον υπουργό Παιδείας, να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να ασχοληθεί με την ουσία των εκπαιδευτικών πραγμάτων. Οι κυβερνήσεις δεν κρίνονται από την ιδέα που έχουν οι ίδιες, οι οπαδοί και φίλοι τους για την διακυβέρνησή τους, αλλά από το πολιτικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωσή τους μέχρι στιγμής, είναι αρνητικό. Για το καλό της ελληνικής κοινωνίας και της νέας γενιάς ευχόμαστε να το αλλάξουν.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!
               

Δημοκρατική Συνεργασία
Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου