Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Πρόσκληση συμμετοχής στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα: «Μην κλαις Ειρήνη…»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης δια της Υπεύθυνης
Πολιτιστικών Θεμάτων, κας Βιργινίας Αρβανιτίδου, σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων δια της εκπαιδευτικού - συγγραφέως κας Κυριακής Μιζαμίδου προκηρύσσει τον 1ο  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα: «Μην κλαις Ειρήνη... ».  

Ο διαγωνισμός αποτελεί συνέχεια των τεσσάρων τοπικών μαθητικών διαγωνισμών συγγραφής παραμυθιού, που υλοποιήθηκαν από το 2012 ως και το 2016 και έτυχαν μεγάλης αποδοχής και ανταπόκρισης από παιδιά και εκπαιδευτικούς της οικείας Διεύθυνσης.
Ο 1ος  Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού απευθύνεται σε μαθητικές ομάδες των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων της χώρας και σκοπός του είναι να εμπνεύσει τα παιδιά να στοχαστούν, να ονειρευτούν και να μιλήσουν για την Ειρήνη είτε ως πανανθρώπινη διαχρονική αξία ή ως επίκαιρο ζητούμενο  ή ακόμα και ως φυσικό πρόσωπο, δημιουργώντας τις δικές τους παραμυθιακές ιστορίες.
Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτές ομαδικές συμμετοχές με τις εξής προδιαγραφές:
Κάθε παραμύθι μπορεί να έχει έκταση μέχρι και 1000 λέξεις και πρέπει να υποβληθεί σε αρχείο Word, σελίδα A4, 1 διάστιχο, κανονικά περιθώρια, γραμματοσειρά Bookman old style, μέγεθος 12.
Κάθε παραμύθι μπορεί να εικονογραφείται με 1 έως και 3 ζωγραφιές, που θα υποβληθούν σε αρχείο .jpg και  ξεχωριστά από το κείμενο. 
Ο τίτλος του παραμυθιού «Μην κλαις Ειρήνη… » δύναται να εμπλουτιστεί με υπότιτλο ελεύθερης έμπνευσης.
Η υποβολή των παραμυθιών θα πραγματοποιηθεί μέχρι και την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: diagonismosparamythiou@gmail.com μαζί με το έντυπο -  αίτηση συμμετοχής.
Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι τέσσερις και αφορούν:
i. Μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείων
ii. Μαθητές και μαθήτριες Α’ & Β’ τάξης Δημοτικού Σχολείου
iii. Μαθητές και μαθήτριες Γ’ & Δ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου
iv. Μαθητές και μαθήτριες Ε’ & Στ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου
Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να υποβάλει το μέγιστο δύο συμμετοχές σε κάθε κατηγορία. 
Όλες οι μαθητικές ομάδες που θα συμμετάσχουν θα λάβουν έπαινο.
Τα παραμύθια που θα διακριθούν θα εκδοθούν σε μορφή e-book από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Η αξιολόγηση των παραμυθιών θα γίνει με διαδικασία ανώνυμης κρίσης από κριτική επιτροπή που στελεχώνουν Σχολικοί Σύμβουλοι, η αφηγήτρια παραμυθιών κα Ανθή Θάνου και συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας.
Νέα και ανακοινώσεις σχετικά με την εξέλιξη του διαγωνισμού θα αναρτώνται στον ιστότοπο:  https://contestfairytale.wordpress.com/  


https://fresh-education.blogspot.gr/2017/02/1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου