Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΠΔΕ Κρήτης:Εκτιμώ ότι Θα δοθεί παράταση στη θητεία των Διευθυντών σχολείων εάν η απόφαση του ΣτΕ δεν εκδοθεί σύντομα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Εκτίμησή μου είναι ότι σε περίπτωση που η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (σ.σ. που εκδίκασε την υπόθεση στις 3 Ιουνίου 2016) δεν τ εκδώσει σύντομα, σε ένα με ενάμιση μήνα,  την απόφαση για το νόμο επιλογής στελεχών εκπαίδευσης ,ώστε να μπορεί να γίνει όλη η διαδικασία της αλλαγής της ισχύσουσας νομοθεσίας εγκαίρως, το υπουργείο Παιδείας  θα προτιμήσει  να πάει σε παράταση της θητείας των  Διευθυντών των σχολικών μονάδων, παρά να πάει σε νέες κρίσεις με τον υπάρχοντα νόμο και να αφήσει το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν προβλήματα ακόμα και κατά την περίοδο των κρίσεων (αν π.χ. βγει τότε η απόφαση του ΣτΕ).
Αυτό είπε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης σε συνάντηση  που είχει με Διευθυντές Σχολείων του νησιού, ενώ τόνισε τα εξής:
1. Το υπουργείο Παιδείας περιμένει την απόφαση του ΣτΕ.
2. Επίσημα δεν είναι γνωστή η απόφαση . αλλά εκτιμάται  ότι το ΣτΕ θα εντοπίζει κάποια θέματα στο νόμο για την επιλογή στελεχών στην εκπαίδευση, όπως π.χ. την ψηφοφορία, γι' αυτό και στις κρίσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης   προστέθηκε  η συνέντευξη στη διαδικασία .
3.  Η  διάρκεια της θητείας των διευθυντών είχε οριστεί στα δύο έτη και όχι στα τέσσερα , προκειμένου να “δοκιμαστεί” στην πράξη ο νόμος. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε κανένα θέμα με το ΣτΕ, υπήρχε η σκέψη να γίνουν διορθώσεις και βελτιώσεις, όπου απαιτούνταν.
 
4. Μια από τις πιθανές διορθώσεις σε επόμενο νόμο  είναι η δυνατότητα  επιλογής πολλών σχολικών μονάδων των υποψηφίων Διευθυντών. Με τον ισχύοντα νόμο πολύ     δύσκολα ένας υποψήφιος μπορεί να γίνει Διευθυντής σε σχολείο που δεν τον γνωρίζουν, ανεξαρτήτως προσόντων.

Σημείωση του esos
Νοικοί κύκλοι εκτιμούν ότι  η απόφαση του ΣτΕ  θα εκδοθεί πριν τις 15  Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου