Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Τι είπε ο Υπουργός για τους "γηρασμένους" εκπαιδευτικούς που διδάσκουν ακόμη

Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλoυ στην ΕΡΤ3

ΔΗΜ:Υπάρχει μια συζήτηση για τους δασκάλους, από μια ηλικία και μετά,ότι είναι πολύ δύσκολο να είναι σε μια τάξη με παιδιά...


ΥΠΟΥΡΓΟΣ:..... έχουμε το πιο γηρασμένο πληθυσμό εκπαιδευτικών σε όλη την Ευρώπη. Αν δεν προχωρήσουμε άμεσα σε μόνιμους διορισμούς, ριζικής ανανέωσης του εκπαιδευτικού μας προσωπικού, νομίζουμε ότι το μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο.      



Για τα πρόσωπα που είπατε, που μεγαλώνουν και τα παιδιά είναι πολύ μικρά , τα άτομα αυτά μπορούν να κάνουν  διοικητικές εργασίες, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι μπορούν να προσφέρουν τη  φοβερή εμπειρία  που έχουν στους νεότερους. Άρα θα μπορούσαμε να τους χρησιμοποιούμε σε  επιμορφωτικά σεμινάρια, στην επιμόρφωση των δασκάλων και των καθηγητών...υπάρχουν πάρα πολλοί ρόλοι για έναν τέτοιο κόσμο.

 Άρα έχει πολύ μεγάλη σημασία να προγραμματίσουμε, και  ελπίζω όταν θα κλείσει η αξιολόγηση να γίνει αυτός ο προγραμματισμός της πρόσληψης νέων ατόμων, και όχι μόνο ηλικιακά νέων, αλλά και ανθρώπων που ως αναπληρωτές τόσα χρόνια υπηρετούν την εκπαίδευση  πραγματικά με πολύ σοβάρες προσωπικές θυσίες...παίρνοντας υπόψη και την προϋπηρεσία των αναπληρωτών.

 www.minedu.gov.gr 



Σχόλιο από την Elena Stylopoulou Ας διορίσει κόσμο επιτελούς που μας έχουν και δουλεύουμε 9κ 10 χρόνια αναπληρωτές γυρίζοντας κάθε ραχούλα,να δει πως γεμίζουν τα σχολειά νέους εκπαιδευτικούς!!,Από 25 χρονών δουλεύουμε μας "γέρασαν" Στα 52 θα είμαστε έτοιμοι για διορισμό??Πόση κοροϊδία χρόνια τώρα!!! Αναπληρώνουμε τους εαυτούς μας!!Τόσοι συνταξιοδοτήθηκαν.
Υ.Γ. Με αγάπη Κ.Υπουργέ μια νηπιαγωγός από αυτές με τα τακούνια😜

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου