Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

«Λευκή Εβδομάδα»: Κλειστά σχολεία μετά την Καθαρά Δευτέρα για μία εβδομάδα θέλουν οι ξενοδόχοι

Σχετική εικόνα

Την πρότασή τους να κλείνουν τα σχολεία λίγες μέρες κατά τη χειμερινή περίοδο και να θεσπιστεί ο θεσμός της λεγόμενης Λευκής Εβδομάδας, επαναφέρουν οι ξενοδόχοι της χώρας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρη Τάσιο, πρόκειται για θέμα που είχε τεθεί πρώτη φορά το 2014 και που τότε δεν προχώρησε, το οποίο συζητήθηκε εκ νέου πρόσφατα με την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.
«Ουσιαστικά αυτό που εμείς προτείνουμε είναι να κλείνουν τα σχολεία τέσσερις ημέρες μετά την Καθαρά Δευτέρα και να δημιουργείται έτσι μια εβδομάδα διακοπών κατά τη χειμερινή περίοδο» σημείωσε ο κ. Τάσιος. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε ότι ο θεσμός της Λευκής εβδομάδας θα βοηθήσει στην τόνωση του εσωτερικού τουρισμού, ο οποίος σε ποσοστό 80% αφορά οικογένειες.

Όπως επίσης είπε, οι τέσσερις μέρες αργίας μπορεί να «κοπούν» από τις ημέρες διακοπών του καλοκαιριού και να δοθεί έτσι η δυνατότητα, κυρίως στα παιδιά, να γνωρίσουν -μεταξύ άλλων- εναλλακτικές μορφές τουρισμού, μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας και αρχαιολογικούς χώρους. Ακόμη, πρόσθεσε, ότι η Λευκή Εβδομάδα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και για σχολικές εκδρομές.

«Πρόκειται για έναν θεσμό που λειτουργεί στην Ευρώπη με εξαιρετική επιτυχία πολλά χρόνια τώρα και θα βοηθήσει σημαντικά τους Έλληνες ξενοδόχους και τους επαγγελματίες του τουρισμού» επεσήμανε ο κ. Τάσιος και πρόσθεσε: «Από την άλλη πλευρά είναι στο χέρι μας, ως ξενοδόχοι και επαγγελματίες, να δημιουργήσουμε έναν τιμοκατάλογο προσιτό και με καλές προσφορές για τον κόσμο».

Άλλωστε, όπως σημείωσε, στις φετινές διακοπές των Χριστουγέννων παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στην τουριστική κίνηση στο εσωτερικό της χώρας, γεγονός ενδεικτικό της τάσης των Ελλήνων για μια -έστω και σύντομη- εκδρομή. «Πολλοί Έλληνες επιθυμούν έστω μια-δυο μέρες να αποδράσουν σε έναν χειμερινό προορισμό και με έναν σωστό προγραμματισμό τα καταφέρνουν» είπε ο κ. Τάσιος, τονίζοντας ότι πλέον εκτός από τα Χριστούγεννα θα έχουν μια ακόμη εναλλακτική, κοντά στις Απόκριες και ενδεχομένως με πιο προσιτές τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου