Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ!!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Μετά την απόφαση της ΔΟΕ πέρα από το ότι αισθάνομαι προσωπικά δικαιωμένος για τη στάση μου ως Αιρετός του Κλάδου, και αυτό ίσως έχει τη μικρότερη σημασία,ο Κλάδος μας κράτησε ψηλά το λάβαρο των αρχών της ισονομίας και της διαφάνειας!!!
Αποκαλύφθηκαν ποιοί μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα έδρασαν ως"πληροφοριοδότες." Δυστυχώς για μια χούφτα ψήφους κάποιοι αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που έχουν τα ζητήματα αυτά για χιλιάδες συναδέλφισσες και συνάδελφους αναπληρωτές και μόνιμους έπαιξαν το επικίνδυνο και επικοινωνιακό παιχνίδι "των διαρροών "!!!
Τώρα πια όλοι καταλάβατε ποιοι πραγματικά πιστεύουν στην Ισονομία και αγωνίζονται για τη Διαφάνεια .
Η συντριπτική πλειοψηφία της ΔΟΕ στάθηκε στο ύψος της!
Σε ότι μ'αφορά θα είμαι πάντα η ΦΩΝΉ σας.-

ΔΟΕ : Περί των «διαρροών» σχετικά με την ένταξη σχολείων στα δυσπρόσιτα
Μέσα σε ένα απαράδεκτο «πανηγύρι» διαρροών και «έγκυρων πληροφοριών» βρέθηκαν μπλεγμένοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που καλούνταν να αναλάβουν υπηρεσία μέχρι την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου.
Οι συνάδελφοί μας κλήθηκαν να δηλώσουν τα σχολεία προτίμησής τους με βάση συγκεκριμένο πλαίσιο μοριοδότησης των σχολικών μονάδων. Ταυτόχρονα, όσοι έγιναν κοινωνοί της «φημολογίας» πληροφορήθηκαν ότι το Υπουργείο Παιδείας πρόκειται να εκδώσει πολύ σύντομα υπουργική απόφαση με την οποία θα εντάσσονται στην κατηγορία των δυσπρόσιτων σχολείων και αυτά της κατηγορίας Ι, αυτά δηλαδή αυτά που μοριοδοτούνται με 10 μόρια.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κάνει σαφές προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή και θα καταγγείλει την οποιαδήποτε διαφοροποίηση των δεδομένων με βάση τα οποία οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας συμπλήρωσαν τις δηλώσεις προτίμησης σχολικών μονάδων. Η εκ των υστέρων διαφοροποίηση του πλαισίου μοριοδότησης (ειδικά όταν συνοδεύεται από αποκλειστικές πληροφορίες από και προς συγκεκριμένα πρόσωπα ή με «φήμες» που οι κοινωνοί τους και μόνο μπορούσαν να λάβουν υπόψη κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεών τους) εκτός του ότι αποτελεί άνιση μεταχείριση υπαλλήλων της ίδιας κατηγορίας, κινείται εκτός κάθε πλαισίου δεοντολογίας, νομιμότητας και κανόνων χρηστής διοίκησης.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί το Υπουργείο Παιδείας να διαφυλάξει με τις αποφάσεις του τη νομιμότητα και το περί δικαίου αίσθημα και οι όποιες αλλαγές να αφορούν την επόμενη σχολική χρονιά ώστε να το γνωρίζουν όλοι όταν θα καταθέσουν τις δηλώσεις προτίμησής τους.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου