Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη μίλησε σήμερα στο ΘΕΜΑ 104,6 για θέματα εκπαίδευσης

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη μίλησε σήμερα στο ΘΕΜΑ 104,6 για θέματα εκπαίδευσης.
Χρονοδιάγραμμα Αξιολόγησης
Για την αξιολόγηση ανέφερε ότι  θα ξεκινήσουμε στο επίπεδο της σχολικής μονάδας και θα διευκρινίσουμε μέσα στη χρονιά και μέσω της νομοθεσίας που θα φέρουμε για την ΠΕ και ΔΕ, μπορεί και πριν από τα Χριστούγεννα, έτσι ώστε να δώσουμε πλήρως τους κανόνες τι σημαίνει αξιολόγηση. Την αξιολόγηση δεν την συνδέουμε με κανενός είδους τιμωρία αλλά  περισσότερο να εντοπιστούν αδυναμίες στη σχολική μονάδα και τον εκπαιδευτικό ώστε να μπορέσουμε με στήριξη να θεραπευτούν .  Περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει αυτή η διαδικασία θα γίνει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς με σχετικές εγκυκλίους και με δική μας νομοθεσία μέσα στη χρονιά.
Σύστημα  εισαγωγής στα πανεπιστήμια
Για δύο χρονιά τουλάχιστον θα διατηρηθεί το υπάρχον  σύστημα  εισαγωγής στα πανεπιστήμια γιατί δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε πανικό στα παιδιά .
Η κ Ζαχαράκη εξήγησε ότι θα γίνουν βελτιώσεις αρχικά στην ύλη ενώ για την εφαρμογή της ελαχίστης βάσης εισαγωγής διευκρίνισε ότι μπορεί να εφαρμοστεί νωρίτερα από τα δύο χρονιά.
Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση
Για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση η κυρία Ζαχαράκη είπε ότι «βρισκόμαστε σε συνεχή συζήτηση με περιφερειακές διευθύνσεις και δήμους ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν παντού σχολικές αίθουσες».
Πρόγραμμα σπουδών
Για το πρόγραμμα σπουδών θα τα δούμε μέσα στη σχολική χρονιά και δεν πρόκειται για κάτι που θα γίνει από Σεπτέμβρη. Θέλουμε να δούμε τι χρειάζεται να ξέρουν τα παιδιά έτσι ώστε να μάθουν πώς να μαθαίνουν. Ξέρουμε ότι τα παιδιά μαθαίνουν με αποστήθιση με πολλές ώρες , στο σπίτι αλλά πολλές φορές δεν έχουν ήπιες διξιότητες όπως δημιουργικότητα, συνεργασία, ομαδική εργασία, να γράψουν εκτός του συγκεκριμένου που δίνει η αποστήθιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου