Σελίδες

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Βρέθηκαν οι πρώτοι 8.500 της διαθεσιμότητας-2.500 εκπαιδευτικοί

Σε κλοιό διαδηλωτών της ΠΟΕ – ΟΤΑ βρέθηκε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου λίγο μετά τις 11.00 το πρωί ολοκληρώθηκε δίωρη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα.

Βρέθηκαν οι πρώτοι 8.500 της διαθεσιμότητας
Τη συγκέντρωση των συνδικαλιστών και εργαζομένων της ΠΟΕ – ΟΤΑ πυροδότησε το σχέδιο μετάταξης 4.000 εργαζομένων από τη Δημοτική Αστυνομία στην ΕΛΑΣ που σύμφωνα με πληροφορίες εκπονεί η ελληνική πλευρά προκειμένου να πείσει την τρόικα για την υλοποίηση της κινητικότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον σημερινό Τύπο, η πρόταση δεν έχει αντιμετωπιστεί κατ΄αρχήν αρνητικά από την τρόικα, ενώ θετική είναι η ανάλογη στάση του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε κινητικότητα έχουν ήδη βρεθεί. Από αυτούς, κάποιοι αναμένεται να μετακινηθούν με απευθείας μετατάξεις και άλλοι μέσω διαθεσιμότητας.
Συγκεκριμένα, μέσω μετατάξεων αναμένεται να μετακινηθούν 5.000 εκπαιδευτικοί και 3.500 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας. Σε διαθεσιμότητα, προκειμένου στη συνέχεια να μετακινηθούν, αναμένεται να βγουν 2.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και 1.500 από τη γενική κυβέρνηση. Η διαθεσιμότητα θα μειωθεί σε 6-9 μήνες. Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος, όποιος υπάλληλος δεν έχει μετακινηθεί θα απολυθεί οριστικά.
Σε ό,τι αφορά τη «δεξαμενή» από την οποία θα προέλθουν οι υπόλοιποι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που πρέπει να μετακινηθούν έως τα τέλη 2013, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο με 2.741 εσωτερικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων.
Σε ό,τι αφορά τις συνολικά 15.000 απολύσεις έως τα τέλη του 2014, θα προέλθουν από όσους δεν θα επαναπροσληφθούν στο νέο σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και από όσους εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα, κυρίως στους δήμους και δευτερευόντως στο υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για 3.500 άτομα, που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και πλέον εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα.
Για τη διευθέτηση αυτού του ζητήματος απαιτείται νομοθετική ρύθμιση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Κατά πληροφορίες, η παρέμβαση θα συνίσταται σε αυστηρό καθορισμό του χρόνου, κατά τον οποίον κάποιος θα μπορεί να εργάζεται με ασφαλιστικά μέτρα. Στη συνέχεια θα αποχωρεί από την εργασία του, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία. Υπενθυμίζουμε ότι έχει υπάρξει πρόταση του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για περιορισμό του χρονικού διαστήματος παραμονής σε εργασία με ασφαλιστικά μέτρα στους εννέα μήνες.
Αντιδράσεις για τη Δημοτική Αστυνομία
Σε παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ανέφερε ότι «δεν έχουν λάβει κάποια ενημέρωση για σχέδιο ενσωμάτωσης της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛΑΣ».
Πρόσθεσε δε, ότι θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και εξέφρασε απερίφραστα τη διαφωνία του στο σχέδιο.
«Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να καταργηθεί η δημοτική αστυνομία. Διαφωνούμε πλήρως», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Ασκούνης.
«Μεγάλο λάθος» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης στην ΕΛΑΣ, των αστυνομικών της Δημοτικής Αστυνομίας, ο βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος στην ίδια εκπομπή.
«Δεν είναι δυνατόν επειδή βρήκαμε εύκολο στόχο την τοπική αυτοδιοίκηση να παίρνουμε χίλιους, δύο, τρεις χιλιάδες και να τους μετακινούμε» σχολίασε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου