Σελίδες

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Πολλές εκκρεμότητες, λίγος χρόνος για να καλυφθούν τα διδακτικά κενά. Μεταθέσεις υπεράριθμων και μετατάξεις σε δημοτικά

ΑΝΟΙΧΤΟ εξακολουθεί να είναι το μέτωπο της κάλυψης των διδακτικών κενών για το υπουργείο Παιδείας, αν και απομένει κάτι περισσότερο από έναν μήνα προτού ξεκινήσει τυπικά η νέα σχολική χρονιά, αφού την 1η Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους. Ο σχεδιασμός (υποχρεωτικές μεταθέσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών και μετατάξεις καθηγητών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση) για τη στελέχωση των κενών θέσεων έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο, η διαδικασία υλοποίησής του φαίνεται ότι βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Πάντως, πηγές του υπουργείου Παιδείας διαβεβαιώνουν ότι γνωρίζουν τις ελλείψεις και τον τρόπο κάλυψής τους, επισημαίνοντας ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών. Άμεσα θα πρέπει να αποσταλεί στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης η εγκύκλιος με την οποία θα καλούνται οι υπεράριθμοι δάσκαλοι και καθηγητές (όσοι δεν συμπληρώνουν τα τρία τέταρτα του υποχρεωτικού ωραρίου) να επιλέξουν για την υποχρεωτική μετακίνησή τους έως και τρία σχολεία, μεταξύ αυτών με τα οργανικά κενά. Πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία, καθώς μετά την προθεσμία για τις δηλώσεις προτίμησης θα πρέπει να ελεγχθούν οι αιτήσεις και να γίνει κατανομή. Σημειωτέον ότι στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρώνεται έως τις 15 Ιουνίου κάθε έτους.
Παράλληλα, σε εκκρεμότητα παραμένει και η μετάταξη 4.933 καθηγητών σε δημοτικά σχολεία. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για συγκεκριμένες ειδικότητες που μπορεί να απασχοληθούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Γυμναστές, Πληροφορική, Γαλλική Φιλολογία, θεατρικές Σπουδές, Μουσική και Καλλιτεχνικά). Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ενημερωθούν οι καθηγητές που θα... γίνουν δάσκαλοι τόσο για την αλλαγή στην καριέρα τους όσο και για τα σχολεία στα οποία θα τοποθετηθούν. Στελέχη του υπουργείου σημειώνουν ότι ήδη έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα για τρέξει η διαδικασία (φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια) με τη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (survey) όπου βρίσκονται τα επικαιροποιημένα στοιχεία για κάθε σχολείο (αριθμός τμημάτων και μαθητών, θέσεις εκπαιδευτικών και υποχρεωτικό ωράριο κ.λπ.).
 Πηγή : ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου