Στον ερχόμενο Σεπτέμβριο τοποθέτησε την έναρξη της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη δημιουργία πρότυπων πειραματικών σχολείων. Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανανγώρισε ως λογική την ύπαρξη αντιδράσεων καθώς εδώ και 32 χρόνια, όπως είπε δεν έχει υπάρξει καμία αξιολόγηση.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι μερίδα συνδικαλιστών ασκεί τρομοκρατία, τονίζοντας ότι «η κομματοκρατία μόλυνε και το εκπαιδευτικό σύστημα».
Όπως δήλωσε ο υπουργός, η αξιολόγηση δεν σημαίνει απολύσεις και δεν αποτελεί μέθοδο ξεκαθαρίσματος κομματικών λογαριασμών.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος εξήγγειλε τη δημιουργία 60 νέων πρότυπων πειραματικών σχολείων, τα οποία θα λειτουργήσουν στη χώρα ως το 2020.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος στη σημερινή δομή των 68 πρότυπων πειραματικών σχολείων της χώρας προστίθενται 56 καινούργια, δηλαδή περίπου 30% περισσότερα σχολεία.
«Στην Ελλάδα του 2020 θα διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο με περισσότερους από 15.000 μαθητές που θα έχουν τη δυνατότητα να επιδιώκουν την αριστεία, συμβάλλοντας στην πατρίδα και εξασφαλίζοντας για τον εαυτό τους ευημερία και ικανοποίηση», ανέφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος.
«Τον τελευταίο χρόνο ολοκληρώσαμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών των Πειραματικών Προτύπων Σχολείων, συστήσαμε 400 ομίλους αριστείας και δημιουργικότητας, και εφαρμόσαμε νέο ωρολόγιο πρόγραμμα και καινοτόμους μεθόδους», υπογράμμισε, ενώ εξήγγειλε την ανασυγκρότηση της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων με στόχο την αναβάθμισή της με τη συμμετοχή του εκάστοτε προέδρου του ΙΕΠ, του εκάστοτε Γενικού Διευθυντή Σπουδών του ΥΠΑΙΘ και ενός μέλους του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος αναμένεται να ανακοινώσει τις ερχόμενες ημέρες επιμήκυνση του σχολικού έτους αλλά και κατάργηση σχολικών αργιών, ενώ επανέλαβε ότι οι όποιες αλλαγές στους «αιώνιους φοιτητές» αφορούν εγγεγραμμένους προ του 2006, «στην ουσία ανενεργούς», όπως διευκρίνισε. Εντός των επόμενων ημερών εξάλλου αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την έρευνα και τεχνολογία, το οποίο «θα έχει οφέλη για τους ερευνητές και τον αναπτυξιακό χάρτη της Ελλάδας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου