Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Τι δήλωσε ο Ε. Βενιζέλος στη συνάντηση με ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: esos.gr
Χωρίς την υπουργό Παιδείας  επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ,(είναι στη Θράκη όπως μας ενημέρωσαν από το γραφείο της) αλλά και της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου συναντήθηκε σήμερα με τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος.

 Τον κ. Βενιζέλο συνόδευσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ
ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΕ

Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τη Διοίκηση της ΟΛΜΕ και τη Διοίκηση της ΔΟΕ, με τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να κάνουμε μια ωραία συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική εκπαίδευση, για τις αγωνίες, τα προβλήματα, για την ανάγκη να υπάρξει μία συστράτευση όλων των δυνάμεων της εκπαιδευτικής κοινότητας, προκειμένου να κάνουμε τη μεγάλη επένδυση στη γνώση. Tη μεγάλη επένδυση στο μέλλον, στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.
Υπό συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης, υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες και στην εκπαίδευση. Δεν αμείβεται ο Έλληνας εκπαιδευτικός στο επίπεδο που θα έπρεπε να αμείβεται. Δεν υπάρχουν λειτουργικές δαπάνες, που πολλές φορές είναι ζωτικές για τα σχολεία μας. Αλλά σημασία έχει να περάσουμε αυτή τη δύσκολη φάση, για να μπορέσουμε να δούμε να ανθίζει η ελληνική εκπαίδευση ως ατμομηχανή του νέου ελληνικού μοντέλου ανάπτυξης.
Επανέλαβα και στην ΟΛΜΕ και στη ΔΟΕ ότι, ζήτημα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, άρα και εκπαιδευτικών λειτουργών, δεν τίθεται, ουδέποτε έχει τεθεί. Και ότι οι στόχοι που υπάρχουν, σε σχέση με τη μείωση του προσωπικού του Δημοσίου, μπορούν άνετα να καλυφθούν μέσα από τις εξουσιοδοτήσεις και τον κανόνα 1 προς 5.
Όλα τα άλλα θεσμικά θέματα μπορούν να αντιμετωπισθούν υπό το πρίσμα της ιδιαιτερότητας που έχει η εκπαιδευτική διαδικασία. Και αυτή ήταν και η αρχική πρόβλεψη της νομοθεσίας για το βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, γιατί αυτό ισχύει μόνον επικουρικά στο χώρο της εκπαίδευσης, η οποία δεν είναι μία δομημένη διοικητική λειτουργία, αλλά μία οριζόντια ανθρώπινη σχέση μεταξύ διδάσκοντος και διδασκομένου.
Η ελληνική κοινωνία βλέπει τα πράγματα τώρα απαισιόδοξα από την οπτική γωνία της δύσκολης εμπειρίας των τελευταίων 2,5 ετών. Αλλά πρέπει να αλλάξουμε τη διάθεσή μας, την ψυχική. Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με μεγαλύτερη διορατικότητα. Και πιστεύω βαθιά πως η συστράτευση όλων των Ελλήνων, η εθνική συνευθύνη, είναι το όχημα που θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να αποκτήσουμε ξανά επαφή με το μέλλον και να σταματήσουμε αυτό το επικίνδυνο φλερτ με το παρελθόν και την οπισθοχώρηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου