ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Η ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ
Οι 79 δυσάρεστες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν άμεσα
Με συνοπτικές διαδικασίες μπαίνει τέλος στη μονιμότητα στις ΔΕΚΟ, μειώνονται μισθοί, συντάξεις και επιδόματα, ενώ καταργείται μία σειρά θεσμών και δομών του κράτους
Ως το τέλος Φεβρουαρίου πρέπει να υπογραφούν 79 υπουργικές αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή όλων των εργαζομένων, να ψηφιστεί ο εφαρμοστικός νόμος για τις νέες μειώσεις μισθών - συντάξεων και να κατατεθεί στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός με τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας για το 2012.
Τα μέτρα αυτά καλείται να εφαρμόσει με αποφάσεις ή μέσω του εφαρμοστικού νόμου η κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η αναδιάρθρωση του χρέους (το περίφημο PSI) προκειμένου να ολοκληρωθεί ως τα μέσα Μαρτίου.
Με τις αποφάσεις αυτές θα αλλάξει το μεταπολιτευτικό οικοδόμημα της οικονομίας και μεταξύ άλλων είναι:
Με τις αποφάσεις αυτές θα αλλάξει το μεταπολιτευτικό οικοδόμημα της οικονομίας και μεταξύ άλλων είναι:
η διά νόμου κατάργηση της μονιμότητας της εργασίας (στις δημόσιες επιχειρήσεις, στις τράπεζες και όπου αλλού υφίσταται) και των συλλογικών συμβάσεων,
- η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους με την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας και των πολυτεκνικών επιδομάτων, ακόμη και του επιδόματος τροφής (κουπόνια) των φοιτητών
- η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις ιατρικές εξετάσεις και στη φαρμακευτική περίθαλψη
Ειδικότερα, οι δανειστές μας απαιτούν μέσα σε μία εβδομάδα - ως την ερχόμενη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου - να έχουν πραγματοποιηθεί:
- η υπογραφή υπουργικών αποφάσεων και η έκδοση εγκυκλίων ώστε να καταργηθούν οι μετενέργειες (δηλαδή, η παράταση ισχύος) στις συμβάσεις εργασίας που έχουν λήξει ή λήγουν,
- η κατάργηση της μονιμότητας σε όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις,
- το «πάγωμα» των ωριμάνσεων σε όλες τις ιδιωτικές συμβάσεις και η κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας.
Εχει ζητηθεί από τα κόμματα εξουσίας να δεσμευθούν ότι στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση θα υπάρξει πρόνοια για την κατάργηση της μονιμότητας και των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι σήμερα απομακρύνονται με την κατάργηση των θέσεών τους.
Ως το τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει να εκδοθούν όλες οι αποφάσεις προκειμένου να τεθούν σε εκκαθάριση ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ και άλλοι φορείς του Δημοσίου που δεν αναφέρονται αναλυτικά.
Επίσης να εκδοθούν οι εγκύκλιοι για την πλήρη απελευθέρωση 20 κλειστών επαγγελμάτων, μεταξύ των οποίων, λογιστές, γιατροί, οδοντίατροι, οπτικά, κέντρα αδυνατίσματος, κέντρα αισθητικής, κεντρικές αγορές τροφίμων, φορτοεκφορτωτές κ.ά.
Ακραία απαίτηση είναι το κλείσιμο των επιχορηγούμενων από τον προϋπολογισμό ερευνητικών κέντρων.
Με υπουργική απόφαση:
- θα καθοριστούν τα τέλη για την έκδοση νέων αδειών φορτηγών αυτοκινήτων μετά την πλήρη απελευθέρωση των οδικών μεταφορών,
- θα αυξηθεί το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες (όλους όσοι εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών), που είναι 400 ευρώ στις πόλεις με πληθυσμό κάτω των 200.000 ατόμων και 500 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Μειώσεις Περικοπές στα ειδικά μισθολόγια (γιατρών, δικαστικών, νομικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών) σε ποσοστό 10% από 1ης Ιουνίου
Νέα περικοπή των συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ σε ποσοστό 12% σε όλα τα ταμεία κύριας ασφάλισης και των επικουρικών συντάξεων θα κατατεθεί στη Βουλή εφαρμοστικός νόμος.
Με απόφαση πρόκειται να καταργηθεί το ειδικό επίδομα για συμβασιούχους στα πανεπιστήμια και το επίδομα τροφής (κουπόνια) για φοιτητές, απόφαση που κατ' ουσίαν θα οδηγήσει στο κλείσιμο των πανεπιστημιακών λεσχών.
Εσοδα Θα θεσμοθετηθεί διάταξη με την οποία θα υποχρεώνεται η ΔΕΗ να μεταφέρει στον λογαριασμό «100» του Δημοσίου που τηρεί η Τράπεζα της Ελλάδος τις εισπράξεις από το τέλος ακινήτων εντός δύο ημερών.
Πηγή Ημερησία Online
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου