Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Βραβεύτηκαν μαθητές που αρίστευσαν καθώς και επαγγελματίες που ασκούν παραδοσιακά επαγγέλματα μέχρι και σήμερα

Μουσική παράσταση και απονομή βραβείων
31 Δεκ 2010, 10:56

Αρ. φυλ. 424/29-12-10

Βραβεύτηκαν μαθητές που αρίστευσαν καθώς και επαγγελματίες που ασκούν παραδοσιακά επαγγέλματα μέχρι και σήμερα

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010 στις 7:30 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Καρπενησίου, μουσική παράσταση από την Φιλαρμονική του δήμου, ενώ παράλληλα και απονομή βραβείων σε αριστεύσαντες μαθητές, συμπολίτες μας που διέπρεψαν σε διάφορους τομείς, επαγγελματίες με παραδοσιακά επαγγέλματα που υφίστανται μέχρι και σήμερα παρά την αντικειμενική δυσκολία επιβίωσής τους.

Στην καθιερωμένη πλέον αυτή εκδήλωση, η οποία ήταν μια συνδιοργάνωση της ΚΕΠΠΑΔΗΚ και του δήμου Καρπενησίου, το «παρών» έδωσαν ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, ο δήμαρχος Καρπενησίου και αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Βασίλης Καραμπάς, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Ποταμιάς Γιάννης Ίβρος, η πρόεδρος της ΚΕΠΠΑΔΗΚ Μαρία Πάζιου, αρκετοί ιερείς και κόσμος.
Αφού οι παρευρισκόμενοι ταξίδεψαν νοερά σε τόπους φανταστικούς και ιδανικούς, όπου δεν υπάρχει άγχος, οικονομική στενότητα και απαισιοδοξία, με την μουσική και τα τραγούδια της Φιλαρμονικής, ήρθε η ώρα των βραβεύσεων, εκείνων των ανθρώπων που αγωνίζονται, ο καθένας με τον τρόπο του, για να πετύχουν ένα καλύτερο και ευκολότερο μέλλον για αυτούς, αλλά και τους συνανθρώπους τους.
Ανάμεσά τους, οι αριστεύσαντες μαθητές που πέτυχαν σε κάποια ανώτατη σχολή για ένα καλύτερο δικό τους μέλλον, το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας που προσπαθεί και πολλές φορές ρισκάρει για το καλό των συνανθρώπων που κινδυνεύουν, επαγγελματίες που διατηρούν μέχρι και σήμερα παραδοσιακά επαγγέλματα, που παρά την οικονομική κρίση τα διατηρούν χάρη στο μεράκι τους και την αφοσίωσή τους σ’ αυτά.

Συγκεκριμένα, από το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου βραβεύτηκαν η Ελένη Ζαχαροπούλου του Δημητρίου από την Α΄ τάξη, η Αλεξάνδρα Αλατάρη του Σεραφείμ από την Β΄ τάξη και οι Ανδρομάχη Κοζώρη του Χρήστου και Γεωργία Ράπτη του Ταξιάρχη, από την Γ΄ τάξη. Από το ΕΠΑΛ Καρπενησίου βραβείο πήραν η Μαρία Κάππα του Σπυρίδωνα από την Α΄ τάξη, η Δήμητρα Σιαμιώτη του Στεφάνου από την Β΄ τάξη και η Μαργαρίτα Σβερώνη του Νικολάου από την Γ΄ τάξη.
Όσον αφορά τώρα το 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου, οι μαθητές οι οποίοι βραβεύτηκαν είναι οι εξής: Βασίλειος Μοτσιόλας του Σιδέρη της Α΄ τάξης, Ελένη Καρατσίκη του Δημητρίου της Β΄ τάξης και Μαρίνα Θεοδωράκη του Παναγιώτη και Μιχαέλα Πεταρούδη του Δημητρίου, της Γ΄ τάξης.
Τέλος, από το 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου βραβείο απέσπασαν η Ξανθίππη Λουκά του Παναγιώτη της Α΄ τάξης, η Αθηνά Κοροκίδα του Γεωργίου της Β΄ τάξης και ο Χριστόφορος Νταής του Χρήστου της Γ΄ τάξης.
Τέλος, τα άτομα που βραβεύτηκαν για την διάκρισή τους στην επιχειρηματικότητα και την κοινωνική προσφορά είναι ο ιερομόναχος π. Ιωάννης Κουρκούτας και οι κ.κ. Σεραφείμ Μαλάτος, Νικόλαος Ψιλόπουλος, Ιωάννης Κεχριμπάρης, Χριστόφορος Τσιάτσιος και Γρηγόρης Κοντοπάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου