Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Αναλυτικά η μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών από 1-9-2011


Να «κλειδώσει» το Ενιαίο Μισθολόγιο αναμένεται στη συνάντηση τρόικας-Βενιζέλου την Τετάρτη


Αθήνα
Νέα συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο θα έχουν την Τετάρτη στο υπουργείο Οικονομικών, οι επικεφαλής της τρόικας. Η συνάντηση, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και τα δημοσιονομικά στοιχεία, είχε αρχικά προγραμματιστεί για το βράδυ της Τρίτης, αλλά αναβλήθηκε.

Η ακριβής ώρα της συνάντησης την Τετάρτη δεν έχει γίνει γνωστή δεδομένου ότι θα γίνει μετά το πέρας της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, η διάρκεια της οποίας δεν είναι προκαθορισμένη, αλλά ποικίλει αναλόγως των θεμάτων, των τοποθετήσεων των υπουργών, των ενστάσεων που ίσως προκύψουν κτλ

Πάντως στην εν λόγω συνάντηση της τρόικας με τον Ευ.Βενιζέλο αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος- να κλείσει το θέμα της εφαρμογής ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο με την αποσαφήνιση όλων των επιμέρους θεμάτων, όπως αυτό της «προσωπικής διαφοράς».

Στόχος η εφαρμογή του να αρχίσει το 2011 λέει στέλεχος του ΥΠΟΙΚ. «Επιδίωξη μας είναι να αρχίσει από το 2011, εάν θα είναι Οκτώβριος ή Νοέμβριος δε μπορώ να πω με βεβαιότητα» σημείωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Στο τελικό σχέδιο δεν θα υπάρχει διαφοροποίηση αμοιβής λόγω υπουργείου και υπηρεσίας. Το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι το νέο σύστημα θα είναι «πολύ πιο δίκαιο και προωθητικό της πρωτοβουλίας των υπαλλήλων» και ότι δεν θα υπάρξει νέα «μεγάλη οριζόντια μείωση».

Βασικό χαρακτηριστικό του νέου μισθολογίου θα είναι η «προσωπική διαφορά». Το σύστημα αυτό θα επιτρέπει στους εργαζόμενους να διατηρήσουν τις αμοιβές τους. Ωστόσο η «προσωπική διαφορά» θα απορροφήσει την κάθε μελλοντική αύξηση μέχρι να μηδενιστεί.

Πώς θα εφαρμοστεί η προσωπική διαφορά 

Για παράδειγμα εργαζόμενος με συνολικές αποδοχές, προ του Ενιαίου Μισθολογίου, 2.000 ευρώ.

Με το νέο μισθολόγιο θα προκύπτει βασικός μισθός 1.600 ευρώ μαζί με οικογενειακό επίδομα και επίδομα θέσης ευθύνης.

Η συνολική αμοιβή μαζί με την «προσωπική διαφορά» θα παραμείνει στα 2.000 ευρώ. Άρα η «προσωπική διαφορά» θα είναι 400 ευρώ.

Σε κάθε μελλοντική αύξηση, όταν π.χ. ο βασικός μισθός αυξηθεί από τα 1.600 στα 1.700 ευρώ (με οικογενειακό επίδομα και επίδομα θέσης ευθύνης) η προσωπική διαφορά θα μειωθεί από τα 400 ευρώ στα 300 ευρώ.

Για το πλαφόν της προσωπικής διαφοράς η συζήτηση με την τρόικα συνεχίζεται λαμβάνοντας υπόψη δύο βασικά δεδομένα. Το πρώτο, αφορά τα υπουργεία όπου η «προσωπική διαφορά» είναι τόσο μεγάλη ώστε ένας εργαζόμενος που είναι κοντά στην σύνταξη, δεν θα προλάβει να την απορροφήσει. Το δεύτερο, αφορά νεότερους υπαλλήλους όπου η εξίσωση θα γίνεται σχετικά γρήγορα, σε περίπου 5 χρόνια.

Η ωρίμανση στους χαμηλόμισθους θα είναι ανά 2 χρόνια ενώ για τα υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια ανά 3 χρόνια.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει, τέλος, ότι στη συνέχεια θα υπάρξει εναρμόνιση μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ.

Στο μικροσκόπιο δαπάνες-έσοδα

Στο επίκεντρο της συζήτησης με την τρόικα εκτός από το θέμα του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, την εφαρμογή του οποίου η τρόικα ζητά επιτακτικά και κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστέρηση και κωλυσιεργία, θα εξετασθούν και οι υπερβάσεις στο σκέλος των δαπανών, καθώς στο σκέλος των εσόδων υπάρχουν έως το τέλος του έτους τα έκτακτα φορολογικά μέτρα (π.χ. έκτακτη εισφορά, αύξηση ΦΠΑ στην εστίαση, κ.λπ.).

Ωστόσο, η τρόικα δεν φαίνεται να πείθεται ότι η μεγάλη υστέρηση οφείλεται αποκλειστικά στην μεγαλύτερη του αναμενόμενου ύφεση, ασκώντας κριτική για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Άλλωστε, πριν την τελική τοποθέτησή της για το θέμα της ύφεσης και των εσόδων, η τρόικα προφανώς περιμένει τα τελικά απολογιστικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την εξέλιξη του ΑΕΠ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ -ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ-


Μπράτης Δημήτρης
Παληγιάννης Βασίλης
Αιρετοί ΚΥΣΠΕ

Αθήνα , 31 Αυγούστου 2011
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ
-ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ-

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
ΒΑΘΜΙΔΑ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΣΥΝΟΛΟ
ΑΙΤΗΣΕΩΝ
ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
ΒΗΜΑ 1
ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
ΒΗΜΑ 2
ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
ΒΗΜΑ 3
ΣΥΝΟΛΟ
ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ
ΠΟΣΟΣΤΑ
Αθμια
ΠΕ06.00
468
53
0
358
411
87,82%
Αθμια
ΠΕ11.00
729
43
49
348
440
60,36%
Αθμια
ΠΕ16
142
13
0
98
111
78,17%
Αθμια
ΠΕ60
1163
182
17
686
885
76,10%
Αθμια
ΠΕ70
4146
386
268
1681
2335
56,32%
Σύνολα:
6648
677
334
3171
4182
62,91%
Επειδή όπως διαπιστώσαμε, τα κενά του νομού Πιερίας δεν είχαν περαστεί σωστά στο σύστημα , ενημερώσαμε το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας και μετά τον επανέλεγχο που έγινε, το πρόβλημα διορθώθηκε. Σας επανακοινοποιούμε τους νέους πίνακες, σύμφωνα με τους οποίους, ο αριθμός των αποσπασθέντων αυξήθηκε συνολικά από59,97  σε 62,91 Σύμφωνα με τα στοιχεία υποβλήθηκαν οι παρακάτω αιτήσεις ανά ειδικότητα και ικανοποιήθηκαν :
Με αφορμή ερωτήματά σας, σχετικά με τη μοριοδότηση, σας ενημερώνουμε για τα εξής :
1.     Στις αποσπάσεις προηγήθηκαν κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα οι συνάδελφοι που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες (άρθρο 13 Π.Δ. 50/96 , σύζυγοι στρατιωτικών , μέλη ΟΤΑ κτλ ).
2.     Ακολούθησαν οι συνάδελφοι που πλεονάζουν σε κάποιες περιοχές και ζήτησαν απόσπαση σε περιοχές όπου υπήρχαν κενά (όπως γίνεται και κατά την τοποθέτηση των υπεράριθμων). Στη συνέχεια έγιναν οι αποσπάσεις όλων των άλλων.
3.     3. Όπου στους πίνακες εμφανίζεται, για κάποιες περιοχές, να παίρνουν απόσπαση συνάδελφοι με λιγότερα μόρια από κάποιους άλλους με περισσότερα, αυτό γίνεται γιατί ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες ή είναι πλεονάζοντες στις περιοχές τους. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.
4.     Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι όποιο τυχόν λάθος διαπιστώσετε να κάνετε ένσταση και θα επανελεγχθεί, όπως έγινε και στις μεταθέσεις. Η άμεση ανάρτηση των αποσπάσεων γίνεται ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο και για λόγους διαφάνειας.
5.     Μπορείτε από σήμερα, όσοι δεν πήρατε απόσπαση, να κάνετε αίτηση επανεξέτασης.


ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΕΣ - ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΜΟΡΙΑ
                                                                Μπράτης Δημήτρης
Παληγιάννης Βασίλης

Α. Παπαρήγα: Είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών


«Το ΚΚΕ είναι σήμερα πανέτοιμο να στηρίξει τους αγώνες των εκπαιδευτικών, κυρίως για την αντιμετώπιση οξυμένων προβλημάτων, που έχουν σχέση με την χρηματοδότηση των αναγκών της Παιδείας», δήλωσε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τη ΔΟΕ

«Το ΚΚΕ είναι σήμερα πανέτοιμο να στηρίξει τους αγώνες των εκπαιδευτικών, κυρίως για την αντιμετώπιση οξυμένων προβλημάτων, που έχουν σχέση με την χρηματοδότηση των αναγκών της Παιδείας», δήλωσε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τη ΔΟΕ.
Ακόμη, η κ. Παπαρήγα σημείωσε πως το ΚΚΕ θα συμβάλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολείων και υπογράμμισε ότι θα αγωνιστεί «για μαζικούς διορισμούς μόνιμων δασκάλων» και «μισθούς ανθρώπινους», χαρακτηρίζοντας «αίσχος» την κατάσταση με τους ωρομίσθιους και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
«Πάνω απ' όλα πρέπει να αγωνιστούμε για να μην εξελιχθεί το σχολείο σε ένα σχολείο της αγοράς, όπου στο επίπεδο του ίδιου δήμου θα υπάρχουν δημόσια σχολεία πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας», πρόσθεσε.
«Οπωσδήποτε πρέπει να αποτρέψουμε μια σειρά άμεσων μέτρων της κυβέρνησης που περνάνε στο χώρο της δημοτικής Παιδείας», τόνισε η κ. Παπαρήγα και, όπως είπε, κάτι που πρέπει επίσης να αποτραπεί είναι «το να περάσει στην πράξη πλήρως το σχολείο στη λειτουργία του δήμου».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Αποσπάσεις εκπαιδευτικών από και προς ΠΥΣΠΕ Ευρυτανίας


Αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ


Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Σας κοινοποιώ τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε από και προς το ΠΥΣΠΕ Ευρυτανίας, όπως αυτές εγκρίθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ (α΄ φάση).



ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2011-2012 ΑΠΟ ΠΥΣΠΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 
ΠΡΟΣ ΑΛΛΑ ΠΥΣΠΕ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
                                ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ
Π.Ε.06
2
Π.Ε.11
3
Π.Ε.16
1
Π.Ε.60
9
Π.Ε.70
20
ΣΥΝΟΛΑ
35


ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2011-2012 ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΥΣΠΕ ΠΡΟΣ 
ΠΥΣΠΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
                                ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ
Π.Ε.06
-
Π.Ε.11
-
Π.Ε.16
-
Π.Ε.60
-
Π.Ε.70
4
ΣΥΝΟΛΑ
4
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΦΕΥΓΟΥΝ 35 
(20 ΔΑΣΚ. - 9 ΝΗΠ. - 3 ΓΥΜΝ. - 2 ΑΓΓΛ. - 1 ΜΟΥΣ.) 
 ΕΡΧΟΝΤΑΙ 4: 
(4 ΔΑΣΚ. - 0 ΝΗΠ.- 0 ΓΥΜΝ. - 0 ΑΓΓΛ. - 0 ΜΟΥΣ.