Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Στο Δήμο Αγράφων βρέθηκε το «Χαμόγελο του Παιδιού»!


Δελτίο Τύπου

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση του Δήμου Αγράφων, επισκέφθηκε τα Δημοτικά Σχολεία έξι (6) χωριών του Δήμου μας. Συγκεκριμένα η Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδατου μη κερδοσκοπικού Οργανισμού το «Χαμόγελο του Παιδιού» βρέθηκε στο Δήμο Αγράφων από την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 και ξεκίνησε τον προληπτικό οφθαλμολογικό έλεγχο με τα παιδιά της Κρέντης και της Φραγκίστας, ακολούθησαν τα παιδιά των σχολείων Γρανίτσας και Ραπτοπούλου και τέλος τα παιδιά των σχολείων Βαλαώρας και Παλαιοκατούνας.


Περισσότερους από 120 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξέτασε ο εθελοντής Οφθαλμίατρος – Διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, κος Μανιός Νίκος, ο οποίος δέχθηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση του «Χαμόγελου του Παιδιού» και βρέθηκε στην αγαπημένη του Δυτική Ευρυτανία. 
Η συνεργασία του Δήμου Αγράφων με την αποστολή του «Χαμόγελου του Παιδιού» υπήρξε αγαστή τόσο από πλευράς διοργάνωσης όσο και από πλευράς υλοποίησης της επίσκεψης. Η Υπεύθυνη του «Χαμόγελου του Παιδιού» για την αποστολή στα Άγραφα κα Τάνια Περιμένη, βρέθηκε μαζί μας στα σχολεία των χωριών μας, αφού εντόπισε και κατέγραψε τις δυσχερείς συνθήκες της καθημερινότητας των παιδιών του Δήμου μας, μας δήλωσε ότι ήταν μεγάλη τιμή για το «Χαμόγελο του Παιδιού» να βρεθεί στο Δήμο Αγράφων, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περιοχή που έχει τόσα προβλήματα και εξέφρασε την επιθυμία «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να ξαναβρεθεί στο Δήμο μας για προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους και με οποιαδήποτε άλλη υποστηρικτική δράση, συμμετέχοντας έτσι στην προσπάθεια του Δήμου Αγράφων για κοινωνική μέριμνα των δημοτών του. Ταυτόχρονα ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του Δήμου αλλά και τους κατοίκους της περιοχής για την πολύ θερμή φιλοξενία τους.

Η Αναπληρώτρια Δήμαρχος

Φεγγούλη Βασιλική


       
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             Κερασοχώρι, 01/10/2013
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ                                                                            Αριθ. Πρωτ.: 13826
Κερασοχώρι Τ.Κ. 36071
Πληρ.: Γραφείο Δημάρχου
Τηλ.:    2237351318-320                                                            
ΦΑΞ : 2237351313                                                     
Email :info@dimos-agrafon.gr            
                                                                                                                Προς: κον Γιαννόπουλο Κων/νο
                                                                                                                        Πρόεδρο Οργανισμού
                                                                                                              «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Αξιότιμε  κύριε Γιαννόπουλε,
Ο Δήμος Αγράφων αποτελεί έναν από τους πιο μικρούς σε πληθυσμό και ορεινούς Δήμους της χώρας. Οι εδαφικές του ιδιομορφίες είναι τόσες πολλές και ποικίλες που τον καθιστούν το μοναδικό Δήμο στην Ελλάδα που έχει μεγάλο τμήμα του οδικού του δικτύου χωμάτινο.
Όπως αντιλαμβάνεστε, οι συνθήκες διαβίωσης στον απομακρυσμένο Δήμο μας είναι πολύ συχνά αντίξοες, γεγονός που φέρνει την προληπτική ιατρική εξέταση των παιδιών – στην καλύτερη των περιπτώσεων - σε δεύτερη μοίρα, από το κεντρικό σύστημα Υγείας αλλά – πολλές φορές - και από τους ίδιους τους γονείς τους.
Γνωρίζοντας το ακούραστο έργο του Οργανισμού σας καθώς και την ιδιαίτερη ευαισθησία που πάντα επιδεικνύει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αλλά και εσείς ο ίδιος, σε θέματα που αφορούν στο παιδί, πριν από μήνες σας ζητήσαμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο επίσκεψης της Οφθαλμολογικής/Ωτορινολαρυγγολογικής Κινητής Μονάδας του Οργανισμού }Το Χαμόγελο του Παιδιού~ στα σχολεία του Δήμου μας και η ανταπόκρισή σας ήταν άμεση. Έτσι την προηγούμενη εβδομάδα, 23 – 27 Σεπτεμβρίου 2013πραγματοποιήθηκαν προληπτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις των μαθητών του Δήμου μας, με εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών μας. Η αποστολή είχε πολύ μεγάλη επιτυχία αφού εξετάστηκαν παιδιά που δεν είχαν επισκεφθεί ποτέ οφθαλμίατρο και διαγνώστηκαν με σοβαρά προβλήματα όρασης.  
Η συμβολή σας  υπήρξε ιδιαίτερα σπουδαία στις προσπάθειές μας για κοινωνική μέριμνα προς τους δημότες μας. Ευχαριστώ πολύ εσάς για την ανταπόκρισή σας αλλά και ολόκληρη την ομάδα της αποστολής για το ανεπτυγμένο αίσθημα αλληλεγγύης και ευθύνης απέναντι στα παιδιά και γενικά στο συνάνθρωπο. Η συνεργασία ήταν άριστη και ελπίζουμε και στο μέλλον να υπάρξει συνέχεια.

Η Αναπληρώτρια Δήμαρχος



Φεγγούλη Βασιλική



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου