Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Στοιχηματική εταιρεία χορηγός στα σχολεία για τη μείωση του ενδοσχολικού εκφοβισμού!


Έπειτα από την καθημερινό βομβαρδισμό που δεχόμαστε από τα Μ.Μ.Ε (που ίσως φέρνει αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα για τον σχολικό εκφοβισμό) , τις Μ.Κ.Ο. που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια για το θέμα τώρα και η στοιχηματική εταιρεία stoiximan μπαίνει στα σχολεία ως χορηγός με στόχο τη μείωση του ενδοσχολικού εκφοβισμού!



Το πρόγραμμα  και η έρευνα που υλοποιούνται  με τη στήριξη της stoiximan και εκπονούνται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης  περιλαμβάνει μία πανελλήνια έρευνα για τις επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού στους μαθητές και ένα πιλοτικό πρόγραμμα παρέμβασης, σε Δημοτικά και Γυμνάσια του Ρεθύμνου, με την εμπλοκή ειδικών, εκπαιδευτικών, γονέων και φορέων, με στόχο τη μείωση του ενδοσχολικού εκφοβισμού και την υποστήριξη θυμάτων ή ευάλωτων ομάδων/ μαθητών σε κίνδυνο. Η έρευνα και το πιλοτικό πρόγραμμα εκπονούνται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Στην ιστοσελίδα (http://www.mifovasai.gr), που έχει υλοποιηθεί με την επιστημονική επιμέλεια του Πανεπιστημίου Κρήτης η οποία αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό για γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και παιδιά  για το πως μπορούν να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν φαινόμενα bullying μπορεί κανείς να πληροφορηθεί και τη διαδικτυακή διεύθυνση της εταιρείας ίσως για πιθανή υποβολή στοιχημάτων.
Πηγή: Alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου