Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Υπ. Παιδείας: Εκλογή διευθυντών από τους Συλλόγους διδασκόντων

Όπως έγραψε στην σελίδα του στο facebook, ο αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Γ” Αθήνας κ.Γιώργος Χρόνης, έχει αποφασιστεί
«Πιλοτικά για ένα χρόνο( σχολική χρονιά 2015-16 ) η επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων να γίνει από τους συλλόγους διδασκόντων, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή του Γραφείου Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Χρήστου Πιλάλη και του συμβούλου του Δημήτρη Σκλάβου.

Σήμερα Τρίτη 17-3-2015 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας συλλόγων Π.Ε και Δ.Ε για θέματα της εκπαίδευσης. Ανάμεσα στα άλλα οι παραπάνω συνεργάτες του Αναπληρωτή Υπουργού τόνισαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση θητείας των στελεχών εκπαίδευσης( Διευθυντών Εκπαίδευσης, Σχολικών Συμβούλων, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ). Για τους τελευταίους προβλέπεται η επιλογή τους πιλοτικά για έναν χρόνο από τους συλλόγους διδασκόντων.
Οι υπάρχοντες Διευθυντές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στη θέση που υπηρετούν τώρα ως Διευθυντές ή στην οργανική τους θέση ως υποψήφιοι. Θα υπάρξει πρόβλεψη για τις σχολικές μονάδες που δε θα υπάρξει υποψήφιος για τη θέση του Διευθυντή.
Αυτά θα περιλαμβάνονται σε πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες 15 μέρες μαζί με άλλα εκπαιδευτικά θέματα. Στη συνέχεια τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο που θα προβλέπει τις αρμοδιότητες των στελεχών εκπαίδευσης και τον τρόπο επιλογής τους για τις επόμενες σχολικές χρονιές.
Θα κυκλοφορήσει δελτίο τύπου για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν από τους παρόντες συλλόγους στη συνάντηση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου