ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταία νέα

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

Τι άλλαξε στη ρύθμιση για την οργανικότητα των νηπιαγωγείων


Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία μας ότι ο Υπουργός Παιδείας θα προχωρήσει σε αλλαγές στην αιτιολογική έκθεση του άρθρου της οργανικότητας των νηπιαγωγείων ώστε ο αριθμός των 14 παιδιών να συμπληρώνεται και από νήπια ηλικίας 4 ετών. 

idiotikoiekpΤο τελευταίο εδάφιο της αιτιολογικής έκθεσης της παραγράφου 1 του άρθρου 35: «Η ρύθμιση αυτή αφενός μεν κρίνεται κοινωνικά και παιδαγωγικά επιβεβλημένη, αφετέρου συμβάλλει τα μέγιστα σε ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού και εξοικονόμηση δαπανών» αντικαθίσταται ως ακολούθως: 

«Η ρύθμιση αυτή κρίνεται κοινωνικά και παιδαγωγικά επιβεβλημένη και συμβάλλει τα μέγιστα στην ορθότερη κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού.Συγκεκριμένα, επιδιώκεται η φοίτηση στα νηπιαγωγεία τόσο των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία πέντε (5) ετών και υποχρεωτικά φοιτούν σε αυτά όσο και των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών.

Η προτεινόμενη διάταξη, σύμφωνα και με την παρ.3 του άρθρου 5, επιτάσσει όπως ο ελάχιστος αριθμός νηπίων ανά νηπιαγωγό καλύπτεται τόσο από νήπια ηλικίας πέντε (5) ετών όσο και από νήπια ηλικίας τεσσάρων (4) ετών». Σημειώνουμε ότι πρόκειται για μια τροποποίηση που σώζει κάπως την κατάσταση καθώς αν έμενε η ρύθμιση ώς είχε ήταν σίγουρο ότι θα έκλειναν εκατοντάδες νηπιαγωγεία. Πρόκειται για μια αλλαγή που έγινε μετά τις αντιδράσεις των νηπιαγωγών και ιδίως του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών που τοποθετήθηκαν εκτενώς για το θέμα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υπόθεσεων.

Διαβάστε περισσότερα: http://xenesglosses.eu/2016/05/ti-allaxe-sti-rythmisi-gia-tin-organikotita-ton-nipiagogeion/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου