Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Πόσοι αναπληρωτές της Α/θμιας αποκλείονται από τους νέους πίνακες αναπληρωτών

08 07 16 anaplirotesΜικρός είναι ο αριθμός των αναπληρωτών δασκάλων αλλά και νηπιαγωγών που δεν θα έχουν δικαίωμα αίτησης πρόσληψης ως αναπληρωτές γιατί  αν και προσελήφθησαν δεν παρουσιάστηκαν να αναλάβουν υπηρεσία ή παραιτήθηκαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΥΠΠΕΘ ο αριθμός των δασκάλων που τιμωρούνται με αποκλεισμό από τους πίνακες είναι με τα έως τώρα στοιχεία 103 ενώ των νηπιαγωγών 21.
 
Στην Ειδική Εκπαίδευση ο αριθμός των δασκάλων ΠΕ71 (Πτυχιούχοι Ειδικής Αγωγής, Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής) που δεν θα έχουν δικαίωμα κατάθεσης αίτησης αναπληρωτών λόγω των κυρώσεων του ν.3966 είναι μόλις 6, οι δάσκαλοι ΠΕ70.50 (μεταπτυχιακό στην Ε.Α κλπ) είναι 17 και οι νηπιαγωγοί ΠΕ60.50 ανέρχονται σε 6.

Επίσης, υπάρχουν και δυο αναπληρωτές που αποκλείονται από τους νέους πίνακες καθώς καταγγέλθηκε η σύμβασή τους για σπουδαίο λόγο. Πρόκειται για έναν αναπληρωτή της ειδικότητας του δασκάλου, και έναν καλλιτεχνικών.

Στις κοινές ειδικότητες με τη Δευτεροβάθμια ο αριθμός των αναπληρωτών που δεν θα έχουν δικαίωμα αίτησης είναι 148.  Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι εκπαιδευτικοί της ειδικότητας της Αγγλικής-45- ενώ 23 είναι εκπαιδευτικοί της Γερμανικής Γλώσσας. Στις άλλες ειδικότητες ο αριθμός όσων δεν θα έχουν δικαίωμα είναι ο ακόλουθος:
Γαλλικής: 9
Καλλιτεχνικών: 15
Φυσικής Αγωγής: 19
Μουσικής: 17
Πληροφορικής:6
Θεατρικής Αγωγής:14

Σημειώνουμε ότι εκκρεμεί ο έλεγχος λίγων εκπ/κών που έκαναν χρήση του ν. 3577 και πιθανότατα δεν έχουν κυρώσεις. Από το νέο σχολικό έτος (2016-2017) καταργείται η ποινή του διετούς αποκλεισμού για όσους αναπληρωτές δεν παρουσιάζονται ή παραιτούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου