Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η Σταυρούλα Ξουλίδου για την νέα εγκύκλιο του Υποργείου Παιδείας για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου

26-3-2013
        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Με αφορμή την αριθμ. 44375/Γ1/24-3-2014 εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας για την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου, η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μια φορά η «δημοκρατική» τακτική του Υπουργείου Παιδείας συνάδει με την γενικότερη τακτική πάταξης των θεσμών, που εφαρμόζει  η συγκυβέρνηση των μνημονίων.
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός αποφαίνεται ότι πρέπει να επιστρατευθούν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, ώστε να υλοποιηθεί το πολυπόθητο όνειρό του περί “αυτοαξιολόγησης”.
Με την από 24 Μαρτίου «διευκρινιστική» επιστολή του Υπουργού Παιδείας, επικαλούμενος το  άρθρο 39, παρ. 15, ΦΕΚ 1340/2002 επιβάλλει στους διευθυντές να αναθέσουν ρόλους στους εκπαιδευτικούς, ώστε να πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο μιας ουσιαστικά τιμωριτικής  αξιολόγησης, καθώς δεν τελεσφόρησαν οι πρότερες προσπάθειες, εξαιτίας του δυναμικού αγώνα των εκπαιδευτικών.
Αλήθεια, κύριε Υπουργέ, η εφαρμογή των νόμων είναι απόλυτη ή κατά το δοκούν; Η κυβέρνησή σας έχει αποδείξει το τελευταίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου