Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Κ. Μητσοτάκης: Γιατί να μην απολυθούν εκπαιδευτικοί;

mitsotakis5
Δεν θα υπάρξει άλλη προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.   Στη συνάντηση, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο Κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε στους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και των καθηγητών ότι η τρόικα έχει ζητήσει 15.000 απολύσεις.
«Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων απ’ όλους τους κλάδους, επομένως γιατί να μην απολυθούν εκπαιδευτικοί», φέρεται να αναρωτήθηκε ο υπουργός.
«Ο αγώνας μας συνεχίζεται Μας πετάνε στο δρόμο αλλά θα μας βρούνε μπροστά τους, αύριο απολύονται διακόσιοι συνάδελφοί μας. Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας για να διεκδικήσουμε τις θέσει εργασίας που είχαμε, δήλωσε στο «Π» ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα Νίκος Κικάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς ότι θα δοθεί μια άτυπη παράταση στη διαθεσιμότητα ώστε να βγουν οι τελικοί πίνακες του ΑΣΕΠ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δουν αν προκύπτει κάποια θέση για τους απολυμένους.
Πρόκειται για ακόμα μία… υπόσχεση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που στην ουσία παραμένει στα λόγια και δεν δεσμεύεται με προκηρύξεις θέσεων. Παράλληλα, έξω από το υπουργείο εξακολουθούν να πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι εκπαιδευτικοί που αύριο χάνουν τις θέσεις τους.
Μίλτος Σακελλάρης
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου