Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Μετά το Πάσχα τα ονόματα των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

 Για μετά το Πάσχα-εκτός απροόπτου- μεταφέρεται η ανακοίνωση των ονομάτων που θα τοποθετηθούν ως Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Υπουργείο παιδείαςΟι φήμες που κυκλοφόρησαν σήμερα ότι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι να μην αλλάξει τους Περιφερειακούς Διευθυντές μέχρι την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών εξετάσεων, δεν φαίνεται να ισχύουν. Άλλωστε εάν υπάρχει αυτό  το ενδεχόμενο θα φανεί μετά τις γιορτές.
 Θυμίζουμε ότι το  Γραφείο του κ. Κουράκη    θεωρεί ότι στις θέσεις αυτές θα πρέπει να είναι πρόσωπα έμπιστα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.
Αντίθετα ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς θεωρεί ότι η επιλογή θα πρέπει να γίνει αξιοκρατικά . Άλλωστε ο κ. Μπαλτάς το υποστήριξε και δημοσίως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του esos: «Είναι καθαρή κρυστάλλινη από την πρώτη στιγμή  η θέση  . Δεν υπάρχουν κομματικά κριτήρια σε τέτοιου τύπου διαδικασίες. Υπάρχουν σύμφωνα με τους νόμους και στο πλαίσιο αυτών των νόμων, αξιολογήσεις όσο το δυνατόν αντικειμενικές στα περιθώρια που αφήσει ο νόμος πάντα. Αυτό είναι θέση αρχής. Δεν υποχωρούμε . Δεν έχουμε κανένα λόγο να διορίσουμε ανθρώπους που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ».
452 αιτήσεις

Συνολικά η αρμόδια Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας δέχθηκε 452 αιτήσεις εκπαιδευτικών για τις 13 θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία είχαν  οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν:
α) πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλο ισότιμο τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής,
β) δεκαπενταετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία,
 γ) σημαντικά επιστημονικά και διοικητικά προσόντα.
Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία είχαν  και οι ήδη υπηρετούντες Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 12 παρ. 1 του Ν. 3260/2004 ( ΦΕΚ 151 τ. Α΄)
Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποχρεωτικά συνοδεύτηκαν  από:
1. Βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα αναφέρονται τα προσόντα και στοιχεία του ενδιαφερομένου.
2. Αποδεικτικά δεκαπενταετούς τουλάχιστον εκπαιδευτικής υπηρεσίας η οποία πρέπει να έχει συμπληρωθεί έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων.
3. Αποδεικτικά των αναφερόμενων στο βιογραφικό σημείωμα προσόντων και στοιχείων, που έχουν αποκτηθεί ως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων. Οι τίτλοι σπουδών εξωτερικού πρέπει να έχουν αναγνωρισθεί από τους αρμόδιους φορείς. Τυχόν ξενόγλωσσες βεβαιώσεις ή έγγραφα θα πρέπει να κατατεθούν επίσημα μεταφρασμένα. Σημειώνουμε ότι το συγγραφικό έργο μόνο  αναφέρεται και δεν θα προσκομίζεται.

Οι θέσεις που θα πληρωθούν είναι οι εξής:
1. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα την Κομοτηνή και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας.
2. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Σερρών, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας.
3. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών.
4. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, με έδρα τα Ιωάννινα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.
5. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με έδρα την Λάρισα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.
6. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, με έδρα την Κέρκυρα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.
7. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.
8. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, με έδρα την Λαμία και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας και Εύβοιας.
9. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, με έδρα την Αθήνα και περιοχή αρμοδιότητας το νομό Αττικής.
10. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας.
11. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Λέσβου, Χίου και Σάμου.
12. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, με έδρα την Ερμούπολη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.
13. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Θέσεις Σχολικών Συμβούλων θα δοθούν στους Περιφερειακούς Διευθυντές εάν το επιθυμούν

Οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές μετά την αντικατάστασή τους έχουν τη δυνατότητα να μην επιστρέψουν στο σχολείο τους, αλλά να γίνουν Σχολικοί Σύμβουλοι εκτός διαδικασιών επιλογής,  Ηδη αυτή  η δυνατότητα αξιοποιήθηκε στο παρελθόν από ΠΔΕ Ειδικούς και Γενικούς Γραμματείς
Θυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, ύστερα από αντιδράσεις, (Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν είχε αντιδράσει) απέσυρε τροπολογία που ο ίδιος κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή , με την οποία οι Περιφερειακοί Διευθυντές που έχουν αξιολογηθεί ως εξαιρετικά , σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 152/13, μετά την για οποιονδήποτε λόγο αποχώρησή της από τη θέση που κατέχουν, εξαιρουμένων των λόγων συνταξιοδότησης ή πειθαρχικών λόγων, θα μπορούσαν, κατόπιν αιτήσεως τους και κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί στελέχωσης των ελεγκτικών υπηρεσιών και Σωμάτων Επιθεώρησης, να αποσπώνται με απόφαση του υπουργείου Παιδείας ως :
Α. Επιθεωρητές- Ελεγκτές στις ελεγκτικές υπηρεσίες ή Σώματα Επιθεώρησης που υπάγονται ή εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας, ή,
Β. Με απόφαση των κατά περίπτωση αρμόδιων υπουργών σε ελεγκτικές υπηρεσίες ή Σώματα Επιθεώρησης άλλων υπουργείων.



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ http://www.esos.gr/arthra/37768/meta-pasha-ta-onomata-ton-perifereiakon-dieythynton-ekpaideysis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου