Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Συνεδρίαση Συμβουλίου Επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης εξωτερικού


Συνεδρίασε σήμερα το Συμβούλιο Επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης εξωτερικού και συζήτησε διαδικαστικά θέματα.


Αποτέλεσμα εικόνας για Συμβούλιο Επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης εξωτερικούΤο συμβούλιο κατέληξε σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ελέγχου των δικαιολογητικών, μοριοδότησης των υποψηφίων κλπ , έτσι ώστε οι συνεντεύξεις (300 περίπου υποψήφιοι ΠΕ και ΔΕ) να ξεκινήσουν αρχές Ιουνίου και η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι.

Απορίας άξιο βέβαια είναι πώς είναι δυνατόν, την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου παιδείας καταργεί τα Συμβούλια Επιλογής Δντών Εκπαίδευσης και Δντών σχολικών μονάδων, να προχωρά σε επιλογή συντονιστών, χωρίς καμιά αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο - αφού οι επιλογές γίνονται με βάση τα κριτήρια του Ν4027/11 της κ.Γεννηματά.

Αλλάζει τελικά ή όχι ο τρόπος, η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής για όλα τα στελέχη εκπαίδευσης ή μόνο για τους Δντές σχολείων και τους Δντές εκπαίδευσης; Υπάρχει ενιαία άποψη της ηγεσίας του υπουργείου σ αυτό το θέμα; 

Επισημαίνω ότι η εκπαίδευση ελληνοπαίδων εξωτερικού ανήκει στις αρμοδιότητες του κ.Μπαλτά (ο οποίος έδωσε και την εντολή να συγκροτηθεί το συμβούλιο και να προχωρήσουν οι επιλογές συντονιστών), ενώ οι Δντές εκπαίδευσης και οι Δντές σχολείων στις αρμοδιότητες του κ. Κουράκη.


Δημήτρης Μπράτης
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου