ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταία νέα

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Τι ανακοίνωσε ο Χ. Βερναρδάκης για διορισμούς - αυξήσεις μισθών και Αξιολόγηση


Απάντηση στις ερωτήσεις του αιρετού Δημήτρη Μπράτη, σε σχέση με το θέμα των μόνιμων διορισμών έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης στη συνάντηση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.


Σύμφωνα με τον ίδιο τον Δημήτρη Μπράτη, χθες, ο κ. Βερναρδάκης είχε συνάντηση με τον υπουργό παιδείας κ.Φίλη για το θέμα κι ότι το υπουργείο παιδείας ζήτησε 10000 μόνιμους διορισμούς για την επόμενη χρονιά.

Επανέλαβε ότι η πρότασή του θα είναι για 25000 μόνιμους διορισμούς και η εκτίμησή του είναι πως οι μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο, για την επόμενη χρονιά, δεν θα πέσουν κάτω από 17.000-18.000.

Τόνισε, επίσης, ότι το ζήτημα των μόνιμων διορισμών συζητείται τώρα στην κυβέρνηση και θα κλείσει μέσα στις επόμενες μέρες ,προκειμένου να εγγραφούν τα σχετικά κονδύλια στον προϋπολογισμό.

Μισθολόγιο

Σε σχέση με τον ενιαίο μισθολόγιο ο υπουργός ανακοίνωσε οτι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επεξεργάζεται ένα σενάριο, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το οποίο θα γίνει "ξεπάγωμα" των βαθμών και επανακατάταξη των υπαλλήλων με βάση τα χρόνια υπηρεσίας. 

Ο υπουργός επέμεινε ότι από αυτή τη διαδικασία θα προκύψουν αυξήσεις, της τάξης των 15-60 Ε, για 315.000 υπαλλήλους από τους 567.000 που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο δημόσιο, καθώς και ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις για τους υπόλοιπους Δ.Υ.

Στο ερώτημα ωστόσο που του έγινε, "Πώς θα γίνει να πάρουν αυξήσεις 315.000 υπάλληλοι χωρίς να υπάρξουν μειώσεις για τους υπόλοιπους και ταυτόχρονα το συνολικό μισθολογικό κόστος να παραμείνει σταθερό" δεν απάντησε.

Αξιολόγηση-επιλογή προϊσταμένων

Όσον αφορά το ζήτημα της αξιολόγησης και το νομοσχέδιο για την επιλογή προϊσταμένων η νομοπαρασκευαστική επιτροπή τελείωσε το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και την επιλογή των προϊσταμένων το οποίο θα δοθεί τη Δευτέρα για διαβούλευση.

Θα είναι αξιολόγηση δομών ,δεν θα είναι τιμωρητική και δεν θα συνδέεται με το βαθμολόγιο. Θα υπάρχει αξιολόγηση των προϊσταμένων για τους υφισταμένους και των υφισταμένων προς τους προϊσταμένους με ανώνυμο ερωτηματολόγιο.

Κυρίαρχο στοιχείο της νέας διαδικασίας θα είναι ο καθορισμός στόχων από την ολομέλεια του κάθε τμήματος και η αυτοαξιολόγηση δομών και υπαλλήλων.
Δεσμεύθηκε όμως ότι πριν κατατεθεί το τελικό σχέδιο στη βουλή θα γίνει νέα συνάντηση για διαβούλευση με την Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου