Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Μελετάνε αλλαγή στον τρόπο επιλογής των φοιτητών στο ΕΑΠ

eap-qwd0hiqowdΆνοιγμα του ΕΑΠ σε νέα επιστημονικά πεδία, ανοικτή πρόσβαση όσων επιθυμούν να φοιτήσουν στο ΕΑΠ χωρίς σύστημα κλήρωσης, ανανέωση του ακαδημαϊκού προσωπικού με την είσοδο νέων επιστημόνων που σήμερα υποαπασχολούνται ή είναι άνεργοι, ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής με αύξηση των υποτροφιών και περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Τα παραπάνω περιλαμβάνονταν στις προγραμματικές δηλώσεις της αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας κα Αναγνωστοπούλου και οι οποίες δείχνουν τον προσανατολισμό της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για το ΕΑΠ. Σημειώνουμε ότι για τη διερεύνηση της δυνατότητας κατάργησης της κλήρωσης για το ΕΑΠ ώστε να γίνει ένα πραγματικά ανοιχτό πανεπιστήμιο, μίλησε από το βήμα της Βουλής και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γαβρόγλου.
Η κα Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε πριν λίγες μέρες ξανά σε ενδεχόμενη αλλαγή στον τρόπο επιλογής των φοιτητών. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Το δεύτερο σημείο που θέλω να πω -το είχα εξαγγείλει και εδώ και η νέα διοικούσα το πήρε αμέσως και το συζητάει- είναι να μην παίρνονται νέοι φοιτητές με κλήρωση, αλλά να παίρνονται αυτοί οι φοιτητές με άλλα κριτήρια και όχι της τυχαιότητας και να έχουμε ένα Πανεπιστήμιο το οποίο να μπορεί να πάρει ακόμη περισσότερο κόσμο και να δίνει και υποτροφίες σε αυτόν τον κόσμο, γιατί έχει και τη δυνατότητα.»

Σημειώνουμε ότι την προηγούμενη χρονιά οι αιτήσεις ήταν περίπου 40.000 και υπήρχαν προγράμματα ιδίως μεταπτυχιακά όπως το Σπουδές στην Εκπαίδευση  Β & Γ (χωρίς Θ.Ε.) όπου για τις 540 θέσεις οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 4.500.
http://www.neopolis.gr/allagi-ston-tropo-epilogis-foititwn-eap/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου