Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Πλήρες εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα των Γαλλικών.

Αποτέλεσμα εικόνας για των Γαλλικών.

Ένα πλήρες διδακτικό σενάριο για τα Γαλλικά της Ε΄ Δημοτικού πάνω στο ρήμα "αvoir" και την ερώτηση "quel âge tu as?". Περιλαμβάνει πρωτότυπες δραστηριότητες, πολυμεσικό υλικό, και διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων.

 Το σχέδιο μαθήματος πάνω της ενότητας περιλαμβάνει σαφή περιγραφή των διδακτικών στόχων, των δυσκολιών των μαθητών, των βημάτων διδασκαλίας πάντα με αρκετές λεπτομέρειες και προτάσεις που χωρίς να κουράζουν καθοδηγούν τον ειδικό αλλά και τους γονείς. Επίσης έχουμε δημιουργήσει μια ομαδική δραστηριότητα, σας προτείνουμε ένα διαδραστικό παιχνίδι, την παρακολούθηση ενός βίντεο και την ανάγνωση ενός βιβλίου. Η παρουσίαση σε Powerpoint (για χρήση σε διαδραστικό πίνακα) στοχεύει στην διδασκαλία και την κατανόηση του ρήματος "avoir" και της ερώτησης "quel âge tu as?".
Μπορείτε να κατεβάσετε το εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα των Γαλλικών της Ε Δημοτικού εδώ.
ΠΗΓΗ!Linkedin

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ψηφιακός εξοπλισμός σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας


PC

Το ΥΠΠΕΘ σχεδιάζει την προμήθεια ψηφιακού υλικού για τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας. Τα προγράμματα εξοπλισμού των σχολείων χρηματοδοτούνται από διάφορες χρηματοδοτικές πηγές (πχ ΠΔΕ, ΕΣΠΑ και άλλες). Ήδη υλοποιείται πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης του ψηφιακού εξοπλισμού σε περίπου 100 σχολεία της χώρας. Τα σχολεία αυτά κατέθεσαν την αίτηση για αναβάθμιση του εξοπλισμού τους μέσω της εφαρμογής edulabs και επιλέχθηκαν μεταξύ των 5500 σχολείων που υπέβαλαν σχετική αίτηση. 


Διαβάστε περισσότερα: https://xenesglosses.eu/2016/10/psifiakos-exoplismos-gia-scholia-athmias-vthmias-ekpedefsis/

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας

Αποτέλεσμα εικόνας για Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας

"Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας (Δ.Α.Ι.) & Μνημόνιο Ενεργειών για τη διαχείριση πυρκαγιών, ακραίων καιρικών φαινομένων, τεχνολογικών καταστροφών και ΧΒΡΠ( Χημικά, Βιολογικά, Ραδιενεργά, Πυρηνικά) περιστατικών

Δείτε το έγγραφο εδώ:



Ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων μετάθεσης των εκπκών ΠΕ κ ΔΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης Μπράτης

Ηλεκτρονικά θα υποβληθούν φέτος - από τον υπολογιστή του καθενός - οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπκών ΠΕ και ΔΕ. Για το σκοπό αυτό γίνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες στο ηλεκτρονικό σύστημα μηχανοργάνωσης του υπουργείου,π ροκειμένου όλα να είναι έτοιμα στις αρχές του Νοέμβρη που υποβάλλονται οι αιτήσεις μετάθεσης.

Κενά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης-προσλήψεις αναπληρωτών

Μέχρι την Τετάρτη 26 του Οκτώβρη πρέπει να στείλουν οι περιφερειακοί Δντές στο υπουργείο τα κενά γενικής αγωγής, που υπάρχουν στην Π.Ε. για όλες τις ειδικότητες.

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης ΜπράτηςΚενά έχουν επίσης ζητηθεί και για την ειδική αγωγή. Αφού γίνει ο έλεγχος, από την Κ.Υ. του υπουργείου, θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων, το πιθανότερο στις αρχές της επόμενης βδομάδας.

Για τις προσφυγικές δομές δεν υπάρχει κάτι νεότερο, παρά μόνο ότι έχει προωθηθεί για δημοσίευση η τροποποιητική της Κ.Υ.Α. που αφορά στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των δομών.
Οι προσλήψεις στην παράλληλη είναι προγραμματισμένες για την 1η του Νοέμβρη και για ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ αμέσως μετά.


Δημήτρης Μπράτης

Διοριστέοι ΑΣΕΠ 2008


Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης ΜπράτηςΣτον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ.Χουλιαράκη βρίσκεται για υπογραφή η απόφαση για μεταφορά πιστώσεων από τη β/θμια στην α/θμια, προκειμένου να γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί των ειδικοτήτων Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής και Πληροφορικής στην ΠΕ μαζί με τους 34 μόνιμους διορισμούς νηπιαγωγών. Μόλις υπογραφεί η απόφαση θα βγει η προκήρυξη για την υποβολή αιτήσεων.

Σε κάθε περίπτωση οι προσλήψεις αυτές πρέπει να πραγματοποιηθούν,το αργότερο, μέχρι τέλος Δεκέμβρη του 2016.

Δημήτρης Μπράτης

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Σύσταση κλάδων εκπαιδευτικών (2.223 οργανικές θέσεις) Γαλλικής, Γερμανικής, Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, Δραματικής Τέχνης και Πληροφορικής

Υπουργείο παιδείας

Με κοινή απόφαση των υπουργών  Παιδείας και Οικονομίας , η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης συστήνονται κλάδοι εκπαιδευτικού προσωπικού
στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως εξής:

Α) Κλάδος ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας    1  οργανική θέση στην Ευρυτανία
Β) Κλάδος ΠΕ07 Γερμανικής Γλώσσας
Γ) Κλάδος ΠΕ08 Καλλιτεχνικών Μαθημάτων Δ1)Κλάδος ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών   1  οργανική θέση στην Ευρυτανία
Δ2) Κλάδος ΠΕ18.41 Δραματικής Τέχνης
Ε1) Κλάδος ΠΕ19 Πληροφορικής Πτυχιούχων Α.Ε.Ι. Ε2) Κλάδος ΠΕ20 Πληροφορικής Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι.   1  οργανική θέση στην Ευρυτανία


Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Τροποποίηση Π.δ. 50/1996 “Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης”


Τροποποίηση είχαμε στο Π.δ. 50/1996 “Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης” (A΄ 45). Σύμφωνα με τη νέα απόφαση έχουμε τις ακόλουθες αλλαγές: 

Αποτέλεσμα εικόνας για τροποποίηση του ΠΔ για μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών




















Μία μέρα άδεια για τις εκλογές αιρετών εκπροσώπων


PSIFOFORIAΣύμφωνα με το υπ’ αρ.πρωτ. Φ.350/53/147271/Ε1/13-9-2016 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, και ΚΥΣΔΕ θα διεξαχθούν την Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016. Για τη διευκόλυνση των εκλογέων και τη διασφάλιση της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής τους, χορηγείται άδεια μίας (1) ημέρας σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Επισημαίνουμε ότι όσοι εκπαιδευτικοί κάνουν χρήση της ως άνω άδειας υποχρεούνται να προσκομίσουν στο σχολείο τους βεβαίωση συμμετοχής από την αντίστοιχη εφορευτική επιτροπή. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΣΠΕ




Πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ70 στις Ζ.Ε.Π.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ζ.Ε.Π.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων σε Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ



Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Η Ειδική Αγωγή θυσιάζεται στο βωμό της λογιστικής αντίληψης για την εκπαίδευση


Αποτέλεσμα εικόνας για δοε

Με λογιστικές λογικές και με τον προσφιλή τρόπο του παρελθόντος «μοιράστηκαν» και φέτος οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης σε δύο, τρία, ακόμα και σε πέντε παιδιά ! Παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις και δηλώσεις του υπ. παιδείας, μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1140 προσλήψεις εκπαιδευτικών στην παράλληλη στήριξη για περισσότερα από 5.500 αιτήματα. Την ίδια στιγμή πολλοί γονείς αναγκάζονται να στραφούν προς την ιδιωτική ΠΣ, γεγονός που αναδεικνύει μια παραπέρα ιδιωτικοποίηση πλευρών της λειτουργίας του σχολείου.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Τροπολογία για την αναγνώριση των Διδασκαλείων ως Μεταπτυχιακών τίτλων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOSΟι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ολοκλήρωσαν, το ακαδημαϊκό έτος 1995 – 1996 και μετά, κύκλο μετεκπαίδευσης σε οποιοδήποτε εγκεκριμένο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, θεωρούνται, από την επόμενη της δημοσίευσης του παρόντος νόμου, κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

Σκακιστικές συναντήσεις 2016

Ο Σκακιστικός Όμιλος σας καλεί στην πρώτη του επιμελημένη σκακιστική συνάντηση για το φετινό χειμώνα στον Πολυχώρο Βάλσαμο. Θα ακολουθήσουν τον επόμενο μήνα, το διήμερο 18-19 Νοέμβρη 2016, σκακιστικά δρώμενα σε συνεργασία με το Σκακιστικό Όμιλο Νέας Φιλαδέλφειας στο χωριό Άγιος Νικόλαος (Λάσπη).
   Παρακαλούμε για την ενημέρωση του κοινού και κυρίως των μικρών μας φίλων.
   Με εκτίμηση,
 για το Σκακιστικό Όμιλο
η Γ. Γραμματέας 
Λάππα  Βασιλική

Γενική συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ευρυτανίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Γενική Συνέλευση

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ευρυτανίας.
Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου μας, καλούμε τα Μέλη μας την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 08:30 π.μ. σε Τακτική – Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο 3ο 7/θ Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου (Αμοργού 6 – Προφήτης Ηλίας).
Η Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 14 του καταστατικού του Συλλόγου μας, βρίσκεται σε απαρτία αν παραβρίσκεται σ’ αυτή το 1/2 συν 1 των οικονομικά τακτοποιημένων Μελών του Συλλόγου.
Ύστερα από αίτηση του Συλλόγου μας, χορηγήθηκε άδεια μιας ημέρας σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μέλη του Συλλόγου μας, προκειμένου να παραστούν στην Τακτική – Γενική μας Συνέλευση. Οι συνάδελφοι που δεν είναι μέλη μας ή είναι μέλη και δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση θα πρέπει να βρίσκονται κανονικά στις σχολικές τους μονάδες. 
Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης όσο το δυνατό νωρίτερα, γι’ αυτό καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να βρίσκονται έγκαιρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου.

Δείτε το έγγραφο εδώ:

Σχετικά με την ίδρυση των 2223 οργανικών θέσεων των μη κοινών ειδικοτήτων στην ΠΕ


Αποτέλεσμα εικόνας για μπρατηςΔιορισμός διοριστέων 2008

Μετά τη σύσταση των 2223 οργανικών θέσεων των μη κοινών ειδικοτήτων στην ΠΕ αίρεται και το τελευταίο εμπόδιο για τον μόνιμο διορισμό των 490 διοριστέων συναδέλφων (34 ΠΕ και 456 ΔΕ)του 2008. Η Κ.Υ. Απόφαση ήδη έχει σταλεί στο εθνικό τυπογραφείο και αμέσως μετά τη δημοσίευσή της θα εκδοθεί η προκήρυξη, προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις οι συνάδελφοι.Είναι, πλέον, θέμα λίγων ημερών η ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Δημήτρης Μπράτης

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ Δευτέρα 17 Οκτώβρη


Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΥΣΠΕ
Ενημέρωση από τον Δημήτρη Μπράτη
Σύμφωνα με την Η.Δ.που μας απεστάλη, από τον πρόεδρο του ΚΥΣΠΕ ,στα θέματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Δευτέρας 17-10-16 δεν περιλαμβάνονται θέματα αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.Τα προς συζήτηση θέματα είναι:

1.Παραιτήσεις εκπκών ΠΕ
2.Μετατάξεις σε διοικητικές θέσεις
3.Μετατάξεις σε θέσεις ΕΔΙΠ.
Για τις μετατάξεις σε θέσεις ΕΔΙΠ των πανεπιστημίων έχουν υποβληθεί συνολικά 174 αιτήσεις συναδέλφων.
Στη β/θμια είχαν υποβληθεί 395 και αποδεσμεύθηκαν 364 .


10.110 προσλήψεις αναπληρωτών έως τώρα στην α/θμια

Αποτέλεσμα εικόνας για 10.110 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ


Ενημέρωση από τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ Δημήτρη Μπράτη:

Σε 10110 ανέρχονται οι συνολικές προσλήψεις αναπληρωτών στην ΠΕ μέχρι σήμερα 14-10-16.Εξ αυτών οι 9699 είναι πλήρους ωραρίου και οι 411 μειωμένου(385 ειδικότητες και 26 δάσκαλοι).

Αναλυτικά:
1.Γενική αγωγή (ΠΕ 60 και 70): 4293
ΠΕ 60 :1554 και ΠΕ 70 : 2739 (26 Μ).
2.Ειδικότητες: 3008 (385 Μ)
3.Ειδική αγωγή : 2809
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 10110.
Υπενθυμίζω ότι πέρυσι, μέχρι το τέλος της χρονιάς, είχαν προσληφθεί 13866 αναπληρωτές.

Υπολείπονται δηλ. για να φτάσουμε στα περσινά επίπεδα 3756 προσλήψεις.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ελέγχους στα κυλικεία και το κάπνισμα στα σχολεία ζητά το υπουργείο Υγείας

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελέγχους στα κυλικεία και το κάπνισμα στα σχολεία ζ

Υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολεία ημερήσια και νυχτερινά όλων των βαθμίδων και των ειδικών κατηγοριών, ιδιωτικών και δημόσιων και στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς δημόσιους και ιδιωτικούς για το σχολικό έτος 2016-2017
Εγκύκλιο για τη διενέργεια υγειονομικών ελέγχων, απέστειλε το υπουργείο Υγείας, προς όλες τις Περιφέρειες της χώρας,με την οποία εφιστά την προσοχή στην αυστηρή εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στις σχολικές εγκαταστάσεις, ενώ δίνονται οι ακόλουθες οδηγίες:

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (Erasmus+, eTwinning κ.ά.) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017


ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (Erasmus+, eTwinning κ.ά.) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Για τη σχολική χρονιά 2016-17 και για τον καλύτερο σχεδιασμό και υλοποίηση των:

Α ) Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων
(Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών θεμάτων ) ,

Β) Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας,

Γ) Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Erasmus+, eΤwinning, σχολεία Unesco κ.λ.π.)

στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ισχύουν τα ακόλουθα:

Η συνέχεια εδώ:

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Προσλήψεις 1037 εκπαιδευτικών όλων των κλάδων της Α/θμιας Εκπ/σης.


23 09 16 anadromika
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2016-2017 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 830 εκπ/κοί πλήρους ωραρίου και 207 εκπ/κοι μειωμένου ωραρίου των κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων, ΠΕ60-Νηπιαγωγών, ΠΕ05-Γαλλικής Γλώσσας, ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ07-Γερμανικής Γλώσσας, ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, ΠΕ16.01-Μουσικής, ΠΕ19-20-Πληροφορικής, ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών και ΠΕ18.41-Δραματικής Τέχνης για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Τετάρτη 12 έως και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες της περιοχής που προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.


EYΡYTANIA









ΓΚΟΛΦΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛΕΝΗ ΠΕ05 - ΑΜΩ
ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΟΛΓΑ ΝΙΚΗΤΑΣ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΠΕ06
ΜΑΓΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΛΕΝΗ ΠΕ06 - ΑΜΩ
ΔΡΑΓΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕ07 - ΑΜΩ



ΜΑΝΤΖΟΥΚΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕ70
ΟΥΡΤΖΑΝΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ70

Προσλήψεις 269 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πλήρους και μειωμένου ωραρίου, κλάδων/ειδικοτήτων, ΠΕ12, ΠΕ14, ΠΕ17, ΠΕ18 και ΤΕ01.19 στη Β/θμια Εκπαίδευση


11 03 16 techn ekpaid 400pxΑπό το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2016-2017, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, πλήρους και μειωμένου ωραρίου, 269 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ12, ΠΕ14, ΠΕ17, ΠΕ18 και ΤΕ01.19  για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε δημόσια σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με χρηματοδότηση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2016, όπου και θα τοποθετηθούν, με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής, στην οποία προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Επίσης διατέθηκαν για πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου, έξι (6) αναπληρωτές κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ14.04, ΠΕ18.04, ΠΕ18.10, ΠΕ18.18 και ΠΕ18.31, με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

1037 οι σημερινές προσλήψεις αναπληρωτών στην ΠΕ


Σε 1037 ανέρχονται οι σημερινές προσλήψεις αναπληρωτών που θα γίνουν στην ΠΕ.Εξ αυτών οι 830 είναι πλήρους ωραρίου και οι 207 μειωμένου.

Αποτέλεσμα εικόνας για αναπληρωτών στην ΠΕΑναλυτικά:

ΠΕ 11 : 191

ΠΕ 60 : 56

ΠΕ 70 : 99

ΠΕ 05 : 36 μειωμένου

ΠΕ 06 : 143 Π 24 Μ

ΠΕ 07 : 77 μειωμένου

ΠΕ 08 :115 Π 15 Μ

ΠΕ 16: 65Π 21Μ

ΠΕ :18.41 :1 Π 2 Μ

ΠΕ 19,20 : 130 Π 20Μ

ΠΕ 32 : 30Π 12Μ

Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος και υπογραφούν ,θα αναρτηθούν τα ονόματα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΡΑΤΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Έγγραφο με διευκρινίσεις που αφορούν τη μείωση μαθητών σε τμήματα που έχουν μαθητές με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

eidiki agogi 

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις ως προς την εφαρμογή του άρθρου 28, του Ν. 4186/2013 (ΦΕΚ Α’ 193). 

Σε απάντηση ερωτημάτων σχετικά με την εφαρμογή διατάξεων, που αφορούν τη μείωση μαθητών σε τμήματα που φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα : 

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών (ΠΕ71, ΠΕ70.50, ΠΕ60.50, ΠΕ06.50, ΠΕ11, ΠΕ16.01.50) σε ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ένταξης σχολ. έτους 2016-2017 (πιστώσεις ΕΣΠΑ)

Οι ημερομηνίες ανάληψης υπηρεσίας είναι από τη Δευτέρα 10 έως την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Δυστυχώς κανένας στην Ευρυτανία!!!

Οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται ως συντονιστές για τους πρόσφυγες

Αποτέλεσμα εικόνας για πρόσφυγες

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σε θέσεις Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων για το διδακτικό έτος 2016-2017.

Δείτε τα ονόματα εδώ:

Προσλήψεις 73 αναπληρωτών εκπαιδευτικών μειωμένου ωραρίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για απασχόληση στις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

 prodiep
 Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2016-2017 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου 73 εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ70 Δασκάλων, ΠΕ02 Φιλολόγων, ΠΕ03 Μαθηματικών, ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, ΠΕ19-20 Πληροφορικής και ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών για απασχόληση σε Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ).
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 10 έως την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε ΔΥΕΠ μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Προσλήψεις 209 εκπαιδευτικών ΕΑΕ στη Β/θμια Εκπαίδευση ως προσωρινών αναπληρωτών

ekpeidsx
Προσλήψεις 209 εκπαιδευτικών ΕΑΕ κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ02.50, ΠΕ03.50, ΠΕ04.50, ΠΕ09.50, ΠΕ10.50, ΠΕ11.01, ΠΕ12.50, ΠΕ14.50, ΠΕ15.50, ΠΕ16.01.50, ΠΕ17.50, ΠΕ18.50, ΠΕ19-20.50 και ΤΕ16.50  στη Β/θμια Εκπαίδευση ως προσωρινών αναπληρωτών πλήρους  ωραρίου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΡΩΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ Ή/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017» με Κωδικό ΟΠΣ 5001975 του Ε. Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» .
Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2016-2017, προσλαμβάνονται 209 εκπαιδευτικοί ΕΑΕ κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ02.50, ΠΕ03.50, ΠΕ04.50, ΠΕ9.50, ΠΕ10.50, ΠΕ11.01, ΠΕ12.50, ΠΕ14.50, ΠΕ15.50, ΠΕ16.01.50, ΠΕ17.50, ΠΕ18.50, ΠΕ19-20.50 και ΤΕ16.50 στη Β/θμια Εκπαίδευση ως προσωρινοί αναπληρωτές πλήρους  ωραρίου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΡΩΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ Ή/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017» με Κωδικό ΟΠΣ 5001975 του Ε. Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» .
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου έως και την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016,  όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση των Προϊσταμένων των οικείων Δ/νσεων σε κενές θέσεις των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ή/και των Τμημάτων Ένταξης των σχολείων της περιοχής που προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ



Παγκόσμια μέρα των εκπαιδευτικών. Εύχομαι σ όλους μας υγεία και δύναμη για να ανταπεξέλθουμε στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, που έχουμε υποστεί εκπαίδευση, εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα μας. 


Η παιδεία, όχι απλά η εκπαίδευση, ενός έθνους στηρίζεται στο δάσκαλο. Χρόνια πολλά. Αν πάμε και στα 67, τα χρόνια τα πολλά τα χρειαζόμαστε!


Εθνικός Διαγωνισμός έργων eTwinning

Για την αναγνώριση των καλύτερων έργων eTwinning από πλευράς ελληνικών σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2015-2016, η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να προκηρύξει τον 11o Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning!Αποτέλεσμα εικόνας για eTwinning!
Η περίοδος υποβολής των έργων είναι από 4 έως και 10 Οκτωβρίου 2016.
 Προϋποθέσεις για υποβολή συμμετοχής:

Εκδηλωση ΓΑΚ Ευρυτανίας για τη Σμύρνη

                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεν  είναι ασήμαντο  για την ατομική και κοινωνική ζωή ότι όλοι μας έχουμε  κάποια ιστορία από τους γονείς μέχρι τους προπάππους να θυμηθούμε και να διηγηθούμε: πώς έζησαν, κάτω από ποιες συνθήκες δημιούργησαν την οικογένειά τους, πώς και πού εργάστηκαν, ποια σημαντικά ιστορικά γεγονότα καθόρισαν τη ζωή τους.

Ενημέρωση εκπαιδευτικών για τις αλλαγές στη διδακτέα ύλη από την ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Σας γνωστοποιούμε ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (www.minedu.gov.gr) οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν ενημερωτικό υλικό για τις αλλαγές στη διδακτέα ύλη των μαθημάτων του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και βίντεο από τις ενημερωτικές ημερίδες των Σχολικών Συμβούλων που πραγματοποιήθηκαν στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. σχετικά με τις αλλαγές αυτές. 

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να ακολουθήσουν έναν από τους ακόλουθους τρόπους πλοήγησης: 

1 ος: Στην αρχική σελίδα του επίσημου ιστότοπου του ΥΠ.Π.Ε.Θ και κάτω από τις ειδήσεις, στο μεγάλο κινούμενο banner, να επιλέξουν τον τίτλο: «Αλλαγές στη Διδακτέα Ύλη και τη Λειτουργία του Σχολείου» 

ή 

2 ος: Από το μενού της αρχικής σελίδας να επιλέξουν «Εκπαίδευση» και στη συνέχεια, από τη λίστα που εμφανίζεται, να επιλέξουν: «Αλλαγές στη Διδακτέα Ύλη και τη Λειτουργία του Σχολείου» 

Επίσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://iep.edu.gr/index.php/el/ του ΙΕΠ λειτουργεί δυναμικός διαδραστικός ιστότοπος όπου οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν το προτεινόμενο διδακτικό υλικό, κείμενα παρουσιάσεων από τις ημερίδες, σχετικές ανακοινώσεις και ειδήσεις.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ

Δείτε το έγγραφο εδώ:

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ιστοσελίδες με υλικό για την 28η Οκτωβρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για 28ης Οκτωβρίου

Αγαπητοί/τες συνάδελφοι/σες, επειδή πλησιάζει η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου και κάποιοι/ες έχουν αρχίσει να ψάχνουν για υλικό σκέφτηκα να σας προτείνω τις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις σαν μια μικρή βοήθεια σε όλους που προετοιμάζονται για αυτή τη σχολική γιορτή.

Σίγουρα, ψάχνοντας θα βρείτε και μόνοι σας ακόμα περισσότερες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

κι ΕΔΩ


Σιδέρης Β. Μοτσιόλας

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ευρυτανίας

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ταινίες μικρού μήκους



Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται η πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη. Φέτος είναι στις 3 Οκτωβρίου. Εκείνη την ημέρα όλα τα σχολεία αναλαμβάνουν δράσεις αθλητικού περιεχομένου, ανάλογα με την ηλικία, τις υποδομές του σχολείου και τις συμβουλές του γυμναστή (αν υπάρχει!).