Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Δωδεκάωρη σύσκεψη με Κ. Γαβρόγλου και Περιφερειακούς Διευθυντές για την 11η Σεπτεμβρίου 2017



“Μαραθώνια” σύσκεψη είχε σήμερα σε αίθουσα του υπουργείου Παιδείας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας με τους δεκατρείς Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, προκειμένου από τώρα να ετοιμαστεί χρονοδιάγραμμα με όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2017 τα σχολεία να ξεκινήσουν χωρίς λειτουργικά προβλήματα.

Η σύσκεψη ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 8 το βράδυ, στην οποία εκτός από τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου και τουςΠΔΕ, συμμετείχαν ο υφυπουργός Δ. Μπαξεβανάκης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πριν τη σύσκεψη ο υπουργός Παιδείας παρέδωσε στους Περιφερειακούς Διευθυντές ένα τρισέλιδο κείμενο στο οποίο καταγράφονται όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, και ζήτησε από τους Περιφερειακούς Διευθυντές να κάνουν προτάσεις και πρατηρήσεις και να τις αποστείλουν εγγράφως μέχρι την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου.

Το χρονοδιάγραμμα αφορά μεταθέσεις, αποσπάσεις, τοποθετήσεις, προσλήψεις, σχολικές μεταβολές, βιβλία κλπ.

Ο υπουργός Παιδείας συζήτησε με τους συνομιλητές του θέμα προς θέμα όλες τις λεπτομέρειες , ζήτησε τις απόψεις όλων τις οποίες και κατέγραψε.

Οπως είπε ο κ. Γαβρόγλου στη σύσκεψη πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, τόσο οι υπηρεσίες, Κεντρική και Περιφερειακές, όσο και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα έχουν στα χέρια τους ένα χρονοδιάγραμμα τα οποίο θα πρέπει να το τηρούν πιστά, έτσι ώστε να τερματιστεί το φαινόμενο τα σχολεία να ανοίγουν τον Σεπτέμβριο με πολλά λειτουργικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου