Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ Δασκάλων συμφωνούν για απεργία διαρκείας


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΠΕ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ 2011
Η παράταξη της ΠΑΣΚ, μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, με τις ρυθμίσεις του οποίου οι εκπαιδευτικοί αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας οδηγούνται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, θα προτείνει στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. την Τετάρτη 12 του Οκτώβρη, την πραγματοποίηση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων από 13 μέχρι 18 του Οκτώβρη με πρόταση για απεργία διαρκείας, με τη μορφή πενθήμερων επαναλαμβανόμενων (όπως το 2006), αμέσως μετά τη Γενική Απεργία της 19ης του Οκτώβρη.
Κυρίαρχο αίτημα η μη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και η ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τρόϊκα, την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.
Εκτιμούμε ότι σ’ αυτή τη συγκυρία, αυτή πρέπει να είναι η απάντηση του κλάδου αλλά και όλων των εργαζόμενων απέναντι σ’ αυτούς που λεηλατούν τη ζωή μας.
ΤΩΡΑ είναι η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας με τη
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Από την ΠΑΣΚ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ
Καθημερινά ο χώρος της εκπαίδευσης και το σύνολο της κοινωνίας γίνονται δέκτες πρωτοφανών, αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων που εξαγγέλλει και υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος, η κυβέρνηση που «υποδούλωσε» τη χώρα στην Τρόικα.
Πρόσφατα κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο της «ντροπής» που οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση και εξαθλίωση της ζωής μας.
Η εργασιακή εφεδρεία, το νέο βαθμολόγιο - μισθολόγιο – «φτωχολόγιο», η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, η νέα «φοροκαταιγίδα» είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ζήτησε (από τις 09/10/2011) την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ που θα πραγματοποιηθεί τελικά την Τετάρτη 12/10/2011.
Η παράταξή μας με υπευθυνότητα και σοβαρότητα - αντίθετα με τις φωνές του λαϊκισμού και τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια» που στόχο έχουν να παραπλανήσουν – καταθέτει πρόταση ενότητας, αγώνα και αντίστασης, με συνέπεια και συνέχεια, προκειμένου να βάλουμε φραγμό σ’ αυτή την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική.
Συγκεκριμένα, η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. προτείνει:
  1. Την Πέμπτη 13/10/2011, πραγματοποίηση συνέντευξης Τύπου του Δ.Σ. της ΔΟΕ για την ανάδειξη των συσσωρευμένων και άλυτων προβλημάτων της εκπαίδευσης και των δεινών που φέρνει το πολυνομοσχέδιο της «ντροπής».
  2. Διήμερο παραστάσεων διαμαρτυρίας – συμβολικών καταλήψεων στις 14 και 17/10/2011, με την κήρυξη 3ώρων διευκολυντικών στάσεων εργασίας, των:
Α) Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της χώρας
Β) Του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
με τη συνεργασία και τη συμμετοχή των Δ.Σ. και των Εκπαιδευτικών της Π.Ε., της ΟΛΜΕ, των μαθητών, των φοιτητών, των γονέων και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας.
Οργανώνουμε τον αγώνα μας – Κινητοποιούμε το σύνολο της Εκπαίδευσης.
  1. Την κήρυξη 3ημερης απεργιακής κινητοποίησης 18-19-20/10/2011 (ημέρες συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή) και συμμετοχή στα συλλαλητήρια των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ στις 19/10/2011.
  2. Στις 20/10/2011 (3η και τελευταία ημέρα της απεργίας) πραγματοποίηση έκτακτων Γ.Σ. με πρόταση – εισήγηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για 5ημερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011. (Όσοι σύλλογοι έχουν προγραμματίσει τακτικές ή έκτακτες Γ.Σ. το χρονικό διάστημα 13-19/10/2011 «ζυμώνουν» – συζητούν - ενισχύουν την πρότασή μας)
  3. Έκδοση αφίσας, τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σποτ και επιστολής προς τους γονείς που καταγγέλλουν την ανερμάτιστη κυβερνητική πολιτική και αναδεικνύουν το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου