Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Εκδηλώσεις από το Δήμο Καρπενησίου


Διήμερο εκδηλώσεων πραγματοποίησε ο Δήμος Καρπενησίου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.  Την περασμένη Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου διοργάνωσαν μια Γιορτή αφιερωμένη στο Περιβάλλον, την Υγεία και τον Πολιτισμό.

Την επομένη Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου συγκεντρώθηκαν οι μικροί μαθητές  για να ανακυκλώσουν και για να διασκεδάσουν με μουσική, παιδικά δρώμενα, ζωντανές συνεντεύξεις και σκέψεις για το περιβάλλον
Οι μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου μετέφεραν  το μήνυμα της ανακύκλωσης από πόρτα σε πόρτα, στο κέντρο της πόλης και οι φοιτητές του ΤΕΙ Δασοπονίας  βοήθησαν τους μικρούς φίλους  να γνωρίσουν τα δέντρα της πόλης.
Ενώ, τα παιδιά του 3ου και 4ου Δημοτικού μετέφεραν το μήνυμα της ανακύκλωσης στις γειτονιές τους.
Από την πλευρά του ο Δήμους Καρπενησίου έχει κάνει ορισμένες ενέργειες αποδεικνύοντας ότι αγαπά και σέβεται το περιβάλλον.
Συγκεκριμένα:

•Έχουν τοποθετηθεί 18 μπλε κάδοι ανακύκλωσης των 100 λίτρων, ένας σε κάθε σχολείο (Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ), στο  κολυμβητήριο, το  Συνεδριακό Κέντρο, Το Κλειστό Γυμναστήριο, το  Αθλητικό Κέντρο , το ΚΔΑΠ, τη Μαθητική Εστία, τον Παιδικό Σταθμός και το Παλιό και Νέο Δημαρχεία, μαζί με τις ενημερωτικές τους  αφίσες. 
•Καλάθια των 26 λίτρων έχουν τοποθετηθεί σε κάθε νηπιαγωγείο της πόλης, τον  Βρεφονηπιακό Σταθμό, το ΚΑΠΗ, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και τα 2 ΚΕΠ.
•Τοποθετούνται μικρότερα καλάθια σε όλα τα γραφεία των Υπηρεσιών του Δήμου Καρπενησίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου