Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Σχεδόν 9.000 εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, επιδιώκουν να εργαστούν στα κυπριακά σχολεία!

χεδόν 9.000 εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, επιδιώκουν να εργαστούν στα κυπριακά σχολεία!

Τις 9.000 χιλιάδες πλησιάζουν οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα που ζητούν να εργαστούν στα κυπριακά σχολεία. Αυτό αποκαλύπτουν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» τα νέα στοιχεία της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας με βάση τον αριθμό των ήδη εγγραφέντων στους καταλόγους διοριστέων, αλλά και των νέων υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση εντός του 2011.
Ειδικότερα, τους τελευταίους έντεκα μήνες, δηλαδή από τον Ιανουάριο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, συνολικά 1.670 Ελλαδίτες δάσκαλοι και καθηγητές απέστειλαν σχετική αίτηση στην ΕΕΥ.
Σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται, όλες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου θα εξεταστούν από την Επιτροπή και όσοι από τους ενδιαφερόμενους πληρούν τα κριτήρια θα περιληφθούν στους αναθεωρημένους πίνακες διοριστέων, οι οποίοι θα αναρτηθούν τέλη Φεβρουαρίου. Να σημειωθεί ότι κατά την περσινή χρονιά οι αιτήσεις των Ελλαδιτών ήταν περισσότερες και συγκεκριμένα είχαν φτάσει τις 2.600.
Αρμόδιος λειτουργός της ΕΕΥ, σχολιάζοντας το γεγονός ότι φέτος ο αριθμός των αιτήσεων ήταν μειωμένος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ανέφερε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε δυο κυρίως λόγους.
Το πρώτο ενδεχόμενο είναι, όσοι εξ Ελλάδος ενδιαφέρονταν να εγγραφούν στους καταλόγους να το έχουν ήδη πράξει. Μια δεύτερη εξήγηση είναι πως, ίσως να έχουν αντιληφθεί ότι οι πιθανότητές τους για διορισμό είναι ανύπαρκτες - τουλάχιστον με βάση το υφιστάμενο σύστημα - λόγω των χιλιάδων υποψηφίων που περιμένουν τη σειρά τους στον κατάλογο.
Όσον αφορά στο συνολικό αριθμό των εκπαιδευτικών από την Ελλάδα που ενδιαφέρονται να εργοδοτηθούν στα δημόσια σχολεία της Κύπρου, φτάνουν σχεδόν τις 9.000, αφού στους πίνακες του περασμένου Φεβρουαρίου ανέρχονταν σε 7.128 και εκκρεμούν οι αιτήσεις άλλων 1.670. Οι εγγραφέντες είναι στην πλειοψηφία τους καθηγητές φιλόλογοι, που ξεπερνούν τους 2.300. Βάσει των περσινών στοιχείων, οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα αποτελούσαν το 24% των υποψηφίων στους πίνακες της Μέσης Εκπαίδευσης και το 11% στους αντίστοιχους της Δημοτικής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου