Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση έβγαλε το Υπουργείο Παιδείας με αφορμή το σημερινό Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Έθνος το οποίο αναπαρήγαγαν κι άλλα ΜΜΕ και ηλεκτρονικές σελίδες με τον γενικό τίτλο "Η εφεδρεία απειλεί 20.000 εκπαιδευτικούς".

Βέβαια το πρωτοσέλιδο αυτό σίγουρα έγινε ανάρπαστο και προκάλεσε και έντονη ανησυχία σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα.
To Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει τα εξής:

Σχετικά με σημερινό (03/12/2011) πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» με τίτλο «Η εφεδρεία απειλεί 20.000 εκπαιδευτικούς», το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:
Μετά από κατάθεση στοιχείων για την ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Τριτοβάθμια Εκπαίδευση), το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την εξαίρεση των εκπαιδευτικών από τη ρύθμιση της εφεδρείας.
Σε ό,τι αφορά στη μισθολογική αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών, αυτή ακολουθεί τις γενικότερες ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου.
Οι εκπαιδευτικοί, ως ανήκοντες στην κατηγορία ΠΕ(Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης), έχουν ίδιες αποδοχές με όλους τους συναδέλφους τους, της ίδιας κατηγορίας, στο υπόλοιπο δημόσιο.
Πέραν αυτού, οποιαδήποτε συζήτηση αποσκοπεί στη δημιουργία σύγχυσης και ανασφάλειας στους εκπαιδευτικούς.
Για το Δελτίου Τύπου πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου