Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Συνδικάτα: Καταλήψεις και νέο συλλαλητήριο την Κυριακή στο Σύνταγμα

Νέο συλλαλητήριο την Κυριακή το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος αποφασίζουν τα συνδικάτα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πυκνώσουν οι καταλήψεις δημόσιων οργανισμών από ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία που αντιδρούν στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων του νέου Μνημονίου που εφαρμόζει η μνημονιακή κυβέρνηση εις βάρος των εργαζομένων και των κοινωνικών αγαθών.
Την απόφαση για το κυριακάτικο συλλαλητήριο έλαβε χθες η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, ενώ το θέμα συζητήθηκε θετικά στις συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΓΣΕΕ και σήμερα αναμένεται σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αναμένεται να συντονιστούν αντιδρώντας και με απεργιακές κινητοποιήσεις στην κατάθεση εφαρμοστικών νόμων, ενώ συντονισμός των αντιδράσεων θα υπάρξει και για το θέμα της κατάργησης ΟΕΚ και ΟΕΕ. Η ΑΔΕΔΥ και οι πρωτοβάθμιες οργανώσεις στον δημόσιο τομέα εντείνουν από σήμερα τις αγωνιστικές παρεμβάσεις με στόχο να αποτρέψουν τα νέα σχέδια απολύσεων, εφεδρείας και κατάργησης οργανισμών.
Με χθεσινή ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε νέα γενική πολιτιική απεργία την ερχόμενη εβδομάδα με στόχο "να φύγει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και να ακυρωθεί η πολιτική της". Επίσης για αύριο Παρασκευή καλεί σε σύσκεψη κοινωνικές συλλογικότητες και τα κοινωνικά κινήματα στα γραφεία της ΟΛΜΕ για συντονισμό των νέων κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου