Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την παραπομπή του συναδέλφου Στέφανου Γκουλιώνη στο πειθαρχικό.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για την παραπομπή του συναδέλφου Στέφανου Γκουλιώνη στο πειθαρχικό.

O συνάδελφος Γκουλιώνης Στέφανος, δάσκαλος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, παραπέμπεται από το διευθυντή Π.Ε. Λάρισας στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» και κινδυνεύει με την ποινή της απόλυσης. Το «έγκλημα» του συναδέλφου  είναι η συμμετοχή του στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα, μια κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει και πραγματοποίησαν σωματεία και συλλογικότητες ενάντια στη λαίλαπα των μέτρων που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, Ε.Ε και Δ.Ν.Τ. εις βάρος των εργαζομένων. Η υπόθεσή του εκκρεμεί στο Εφετείο, όπου θα κριθεί στις 24/10/2013 μετά την αρχική πρωτόδικη καταδίκη του, με αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Η καταδίκη αυτή παίρνει άλλες διαστάσεις μετά την παραπομπή του συναδέλφου στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Την ίδια στιγμή ο νόμος 4093/2012, οδηγεί σε αργία τον συνάδελφο που έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό ακόμα κι αν η υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει.

Δε χωράει καμία αμφιβολία, ότι ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας επιδιώκει την επιβολή κλίματος φόβου προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις στο δημόσιο για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τρόικας. Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχτούν σιωπηλά και υποταγμένα τις κυβερνητικές αποφάσεις. Θέλει να σπείρει το φόβο, να κρατήσει όμηρους τους εργαζομένους και να ποινικοποιήσει κάθε προσπάθεια  ανατροπής αυτής της πολιτικής. Με την πιο βάρβαρη πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος και ο λαός μας από τη μεταπολίτευση και μετά, το σύστημα έχει απόλυτη ανάγκη να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια και την εξαθλίωση.

Το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. δηλώνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί ειδικότερα, δε θα χάσουν τη φωνή τους, συλλογικά θα παλέψουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Η Δ.Ο.Ε. θα υπερασπιστεί τους συναδέλφους που άδικα διώκονται και δεν θα επιτρέψει να απολυθεί κανείς για τη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική του δράση και μάλιστα με την «ρετσινιά» του επίορκου.
Απαιτούμε: 
Να σταματήσει κάθε δίωξη του συναδέλφου Στέφανου Γκουλιώνη.
Άμεση κατάργηση των νόμων  4057/2012 και του 4093/2012


Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου