Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Σύντομα η πρώτη φάση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για την πρόσληψη ανέργων για τους πρόσφυγες


prosfigeshotspots52.000 νέες θέσεις εργασίας θα έχουμε μέσω 8 προγραμμάτων του ΟΑΕΔ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα Καραμεσίνη στην ΕΡΤ. Μέσα στον Απρίλιο θα έχουμε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στα οποία θα γίνουν 748 προσλήψεις για τουρισμό – πολιτισμό, ενώ σε πρόγραμμα για τον αγροτικό τομέα  θα γίνουν 413 προσλήψεις. 

Οι προσλήψεις και για τα δυο προγράμματα θα είναι 8μηνης διάρκειας. Επίσης, όπως αποκάλυψε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ σύντομα θα τρέξει η πρώτη φάση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για την πρόσληψη ανέργων για τους πρόσφυγες. 

Η α φάση περιλαμβάνει προσλήψεις 2.300 θέσεων και η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει 2.700 προσλήψεις. Όλες οι προσλήψεις είναι 8μηνης διάρκειας. 

Συνολικά, όπως έχει γράψει και το xenesglosses.eu θα γίνουν 5.000 προσλήψεις. Όσοι από τους προσληφθέντες χρειαστεί να μετεγκατασταθούν θα λαμβάνουν πλέον της αμοιβής τους 200 ευρώ μηνιαίως επίδομα μετεγκατάστασης για το μήνα και για τους 8 μήνες. Το επίδομα θα δίνεται από μια χιλιομετρική απόσταση και ύστερα. 


ΠΗΓΗ http://xenesglosses.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου