Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Κρίσιμη συνάντηση τη Δευτέρα για το θεσμό του Σχολικού Συμβούλου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή με τοπ ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων, καθώς αναμένεται να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, ως  προς το θεσμό.
Θεωρείται βέβαιο πως οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα ζητήσουν από τον κ. Παντή να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, καθώς στους διαδρόμους του υπουργείου, κυκλοφορούν έντονα οι φήμες:
Α. Να ανατεθεί στους ήδη  υπηρετούντες Σχολικούς Συμβούλους το έργο της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων, και ταυτόχρονα  να δοθεί νέα παράταση θητείας ενός έτους.
Β. Να μπει “κόφτης” στις δύο θητείες, δηλαδή οι Σχολικοί Σύμβουλοι που έχουν κάνει δύο θητείες να μην έχουν δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας στις νέες κρίσεις.
Γ. Να θεσμοθετηθεί νέο καθηκοντολόγιο των Σχολικών Συμβούλων.
Εκκρεμεί η συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας
Ο   Κώστας Γαβρόγλου , ως υπουργός Παιδείας, δεν έχει συναντηθεί με τους Σχολικούς Συμβούλους, παρότι υπάρχει σχετικό αίτημα στο γραφείο του.
Η προγραμματισμένη συνάντηση  του περασμένου μήνα του κ. Γαβρόγλου με το ΔΣ της ΠΕΣΣ,   αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή, με την αιτιολογία ότι υπήρχαν  υποχρεώσεις στη Βουλή.
Έκτοτε ο υπουργός Παιδείας δεν έχει προγραμματίσει μέχρι σήμερα συνάντηση με τους Σχολικούς Συμβούλους.
Υπουργός (στις 14-12-16): Εντός διμήνου οι αποφάσεις για τους Σχολικούς Συμβούλους 
Για το θέμα των Σχολικών Συμβούλων (των νέων κρίσεων και του νέου θεσμικού ρόλου) πρέπει να πάρουμε αποφάσεις  εντός διμήνου .
Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, στις 14 Δεκεμβρίου 2016, , απαντώντας σε  σχετική ερώτηση του esos.
esos: Τι θα κάνετε με τους Σχολικούς Συμβούλους, με δεδομένο το γεγονός ότι έχουμε πολλές παρατάσεις. Θα θα κάνετε τις κρίσεις; Θα είναι   ίδιος ο θεσμικός ρόλος τους.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Για το θέμα των Σχολικών Συμβούλων. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις οι οποίες θα πρέπει να παρθούν εντός διμήνου τι γίνεται με τους Σχολικούς Συμβούλους.
Είναι ένα πράγμα που καθυστερήσαμε κι εμείς από όταν αναλάβαμε και σήμερα είναι πέντε εβδομάδες από τότε που αναλάβαμε.
Είναι ένα θέμα εξαιρετικά σύνθετο, αλλά πάρα πολύ σημαντικό για να προωθηθούν και οι μεταρρυθμίσεις αλλά και το θέμα της ποιότητας των σπουδών.
Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ακούω τον εαυτό μου να λέει προφανότητες, οπότε να σταματήσω και να πω ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητες να δούμε πως θα διοριστούν η επόμενη φουρνιά που θα διοριστεί.
ΠΗΓΗ:https://www.esos.gr/arthra/49239/krisimi-synantisi-ti-deytera-gia-thesmo-toy-sholikoy-symvoyloy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου