Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Δυσπρόσιτα σχολεία και τοποθετήσεις αναπληρωτών

Αποτέλεσμα εικόνας για δαφνουλα σχολειο


Σύμφωνα με καταγγελία του αιρετού του ΚΥΣΠΕ ,Νίκου Φασφαλή,το υπουργείο παιδείας προτίθεται να προβεί στο χαρακτηρισμό και άλλων σχολείων ως δυσπρόσιτων ,τη στιγμή που οι αναπληρωτές που τοποθετούνται αυτές τις μέρες δεν τα γνωρίζουν.Καταγγέλλει μάλιστα το υπουργείο για επιλεκτικές διαρροές ( αποδειξη στη φωτο) που δημιουργούν καθεστώς αδιαφάνειας στις τοποθετήσεις,τη στιγμή μάλιστα που οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ δεν γνωρίζουν τίποτα,παρά το γεγονός ότι το θέμα είναι κατεξοχήν της αρμοδιότητάς τους.

Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και άπτεται των αρχών της ισονομίας και της διαφάνειας που πρέπει να διέπουν τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπκών.
Ο κλάδος έδωσε κατά καιρούς μάχες και κατάκτησε τη μοριοδότηση των αποσπάσεων(2011) και την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων πρόσφατα και δεν πρέπει να επιτρέψει κανένα πισωγύρισμα σ'αυτό.
Αν ο υπουργός παιδείας σκέφτεται -όπως λέει στο χθεσινό Δελτίο Τύπου-να διευρύνει τον αριθμό των δυσπρόσιτων σχολείων,οφείλει να το κάνει άμεσα(χτες) πριν τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών σε σχολεία.
Δεν είναι δυνατόν κάποιοι που έχουν "μπάρμπα στην Κορώνη" να έχουν εσωτερική πληροφόρηση και με βάση αυτή να κάνουν τις δηλώσεις τους, σε βάρος όλων των υπόλοιπων που αναμένουν τη θεσμική λειτουργία του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου