Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Νιώστε την καρδιά σας, Νιώστε την αναπηρία, Νιώστε τη δύναμή σας | Σπύρος Σούλης


Αποτέλεσμα εικόνας για Spyros Soulis ioannina

Θεωρούμε πως είμαστε τέλειοι και λυπούμαστε ή αδιαφορούμε για κάποιον που έχει αναπηρία, γιατί είναι «κατώτερος μας». Σωστά; Τελικά όμως πόσο διαφορετικοί είμαστε από τα άτομα με αναπηρία;

Στο ερώτημα αυτό, στο TEDxMaviliSquare 2018 απάντησε ο καθηγητής ειδικής Αγωγής Σπυρίδων Σούλης. Υπογραμμίζοντας ότι όταν κανείς κοιτάξει στον καθρέφτη θα ανακαλύψει τις δικές του ανάπηρες πλευρές.



Ο Σπυρίδων-Γεώργιος Σούλης γεννήθηκε το 1963 στο Πόρτ Ελίζαμπεθ της Νοτίου Αφρικής. Είναι Αναπληρωτής καθηγητής ειδικής αγωγής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων. Με σπουδές σε Ελλάδα και Γερμανία στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας στο οποίο οντάς υπότροφος από το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών παρέλαβε διδακτορικό τίτλο στον τομέα της ειδικής αγωγής.

Το 1998 εκλέχτηκε λέκτορας ειδικής αγωγής στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων το οποίο υπηρετεί μέχρι και σήμερα ως Αναπληρωτής καθηγητής.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα, έρευνες, και μελέτες σε Ελλάδα και εξωτερικό πάνω στα αντικείμενα: της Διδακτικής των ατόμων με αναπηρία, στην Παιδαγωγική της Συμπερίληψης, στην εκπαίδευση γονέων ατόμων με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά και σε μαθητές με υψηλή νοηματική λειτουργικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου