Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Ενεργοποιήθηκε η λειτουργικότητα έκδοσης αποτελεσμάτων στο πληροφοριακό σύστημα myschool για τα δημοτικά σχολεία.


Myschool – Δημοτικά: Λειτουργικότητα έκδοσης αποτελεσμάτων από ...Ενεργοποιήθηκε μετά το μεσημέρι της Δευτέρας 22/6 η λειτουργικότητα έκδοσης αποτελεσμάτων στο πληροφοριακό σύστημα myschool για τα δημοτικά σχολεία.


Στην υπ. αριθμ. Φ.7/ΦΜ/67997/ΓΔ4 Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 2202 – 06.06.2020 περιγράφεται η διαδικασία επίδοσης των τίτλων προόδου και σπουδών στους μαθητές του δημοτικού.
Σχετικά αναφέρονται τα εξής:
Η επίδοση της βαθμολογίας του γ’ τριμήνου, καθώς και των τίτλων προόδου ή των τίτλων σπουδών των μαθητών/τριών θα γίνει στους γονείς/κηδεμόνες την ημέρα λήξης των μαθημάτων  είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σάρωση των πρωτοτύπων, ύστερα από γραπτή συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων, είτε σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή/ τριας, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων & κηδεμόνων στο σχολείο.
Στην εγκύκλιο με θέμα «Προγραμματισμός εργασιών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» που υπογράφεται επίσης από την υφυπουργό Παιδείας αναφέρεται ότι:
Οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρακαλούνται να προβούν στις μηχανογραφικές διαδικασίες α) ενημέρωσης βαθμών και απουσιών, β) φοίτησης, γ) υπολογισμού τελικής επίδοσης και δ) έκδοσης τίτλων σπουδών στις 26/6/2020.
Κάποιοι τρόποι επίδοσης τίτλων προόδου ή των τίτλων σπουδών με φάκελο στους μαθητές που ανακοινώνουν Δημοτικά σχολεία είναι οι εξής:
  1. είτε επίδοση Πέμπτη και Παρασκευή χωρίς να «χαλάνε» τα εκ περιτροπής τμήματα,
  2. είτε επίδοση την Παρασκευή με διαφορετικές ώρες προσέλευσης των μαθητών όλων των τάξεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου