Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Ενημέρωση για την τηλεδιάσκεψη της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας από τον Θανάση Γκούμα, οργανωτικό γραμματέα της ΔΟΕ

 

Τα βασικά σημεία από τη τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε με το υπουργείο παιδείας:

Καμία σαφή απάντηση για λύση δεν βλέπει το υπουργείο στο θέμα με τα παράβολα πριν την εξέταση των ενστάσεων από το ΑΣΕΠ, παρά τις πιέσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Καμιά σαφής απάντηση δε δόθηκε για τις άδειες ανατροφής. Είναι ένα θέμα που το εξετάζει το Υπουργείο και θα βγει διευκρινιστική εγκύκλιος

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών θα γίνουν με τους προσωρινούς πίνακες στη γενική αγωγή.

Οι πιστώσεις θα κυμανθούν στα ίδια. επίπεδα με πέρυσι . Θα καλυφθεί ποσοστό πάνω από 70 % των λειτουργικών κενών σε Α φάση. Θα υπάρξει μια μικρή προσαύξηση λόγω της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Οι πρώτες προσλήψεις θα γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου γύρω στις 23 με 25 Αυγούστου (νωρίτερα δηλαδή από την 1 Σεπτεμβρίου) .

Αιτήσεις, από τους αναπληρωτές, των περιοχών θα γίνουν μετά την οριστικοποίηση των κενών και μέχρι περίπου τις 20 με 21 Αυγούστου.

Οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών σε σχολεία θα γίνουν με τη σειρά του πίνακα και όχι με κοινωνικά κριτήρια. Αν χρειαστεί θα βγει και διευκρινιστική εγκύκλιος

Καταβάλλεται προσπάθεια η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών θα γίνει στα σχολεία απευθείας κι όχι στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Οι 5250 διορισμοί της Γενικής Αγωγής θα γίνουν όταν βγουν οριστικοί πίνακες και ότι θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2021.

Όλα τα θέματα για το άνοιγμα των σχολείων θα είναι σε θέση να συζητηθούν το τελευταίο 10ημερο του Αυγούστου ανάλογα την επιδημιολογική κατάσταση που θα υπάρχει και την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Θανάσης Γκούμας

Οργανωτικός Γραμματέας ΔΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου